ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Διέλυσαν τις εργολαβίες στο δρόμο Πατρών-Πύργου



Ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη για τις δικαστικές εμπλοκές που θα οδηγήσουν στην απώλεια της ευρωπαϊκής επιδότησης, προς εξυπηρέτηση των "φίλων" της ΝΔ

Μέσα στην παραζάλη της κοινωνίας από το καθημερινό πλήγμα του κορονοϊού και την αφιονισμένη κοινωνία από τα... διαγγέλματα,  καθημερινώς εκ μέρους των λογής-λογής κυβερνητικών εκπροσώπων, παρολίγο να ξεχάσουμε ότι στην κρίση πάνω κάποιοι υλοποιούν τους σχεδιασμούς για το οικονομικό μέλλον τους, με την συνδρομή της κυβέρνησης ΝΔ, σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου! Και ειδικά για την περιοχή Αχαΐας-Ηλείας με την παραπομπή στις καλένδες  του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου, που τείνει να καταστεί συνώνυμος του Γεφυριού της Άρτας!
Αυτούς τους σχεδιασμούς, που σε συνθήκες ομαλής εξέλιξης, οι δημοκρατικές δυνάμεις θα εύρισκαν τον τρόπο της συμπαράταξης για την αποτροπής τους!
Κι ωστόσο, οι "Οργανώσεις Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και Αχαΐας" με ανακοίνωσή τους τίθεντε απέναντι στην επιλογή του Υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, που χθες, με απόφασή του διέλυσε όλες τις εργολαβίες που λειτουργούσαν στην κατασκευή της Πατρών-Πύργου, ακόμα και εκείνες που οι εργασίες τους κανονικά προχωρούσαν.
Κι αφού θέτουν το ερώτημα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως θα αντιμετωπίσει το πιθανότατο ενδεχόμενο οι εργολάβοι να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να δικαιωθούν, καλεί:
Να απαντήσει ακόμα "στο ερώτημα τα στελέχη της ΝΔ: Επιδιώκουν την απένταξη του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος και να χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση 293 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;".
Για να καταλήξει:
"Με την πλέον τιμωρητική στάση της, η ΝΔ, δείχνει εμφανώς τις διαθέσεις της. Ένα έργο πνοής που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε, να προχωρήσει με μεγάλες εκπτώσεις και χωρίς διόδια, τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε και τις αποζημιώσεις των εργολάβων αλλά και τα διόδια αν τυχόν και προχωρήσει ο δρόμος".
Και ολοκληρώνουν με την πρόσκληση:
"Καλούμε κάθε νέα και νέο να συμπαραταχθεί μαζί μας στα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας".
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο οργανώσεων Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο "Η έκπτωτη στάση της ΝΔ" αναφέρει τα παρακάτω:
 «Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο «μάτι» του COVID-19. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας είναι υποστελεχωμένα και λείπουν για το υγειονομικό προσωπικό τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ). Οι "πληγές" που έχουν ανοίξει στους αγρότες και στους επαγγελματίες, η ΝΔ φαίνεται να μην μπορεί να τις επουλώσει.
Οι πληθωρικές και κάθε άλλο παρά άριστες επιλογές των Υπουργών της ΝΔ, δεν σταματούν ούτε τώρα. Εχθές 27 Μαρτίου με απόφασή του, ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής διέλυσε όλες τις εργολαβίες ακόμα και εκείνες που λειτουργούσαν κανονικά. Δηλαδή εκεί που το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ ανέφεραν, ότι για να υπάρξει η όποια αλλαγή, θα πρέπει να είναι σύμφωνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να απαντήσουν λοιπόν.
Με αυτή την μονομερή κίνηση του Υπουργού Υποδομών εγείρονται μείζονα ερωτήματα. Τι θα συμβεί, αν οι ανάδοχες εταιρείες ασκήσουν τα νόμιμα και έννομα συμφέροντά τους και προχωρήσουν με προσφυγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, αφού οι συμβάσεις λύονται μονομερώς; Ας απαντήσουν ακόμα στο ερώτημα τα στελέχη της ΝΔ: Επιδιώκουν την απένταξη του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος και να χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση 293 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Με την πλέον τιμωρητική στάση της, η ΝΔ, δείχνει εμφανώς τις διαθέσεις της. Ένα έργο πνοής που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε, να προχωρήσει με μεγάλες εκπτώσεις και χωρίς διόδια, τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε και τις αποζημιώσεις των εργολάβων αλλά και τα διόδια αν τυχόν και προχωρήσει ο δρόμος.
Καλούμε κάθε νέα και νέο να συμπαραταχθεί μαζί μας στα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας.
Δρόμος εδώ και τώρα!
Καμία ανοχή σε άλλη καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου.
Οι Οργανώσεις Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και Αχαΐας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: