ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κ. Μάρκου: MINIMA MEMORALIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΓΛΕΖΟ


Φωτογραφία αρχείου, από επίσκεψη στην Πάτρα.
Από τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, κατατίθεται η παρακάτω ανάμνηση προς τιμήν του αείμνηστου Μανόλη Γλέζου:
«Πριν 12 χρόνια περίπου βρισκόμουν με μια ομάδα γιατρών στο χωριό Καχ στις κορυφές του Καυκάσου, στο Αζερμπαϊτζάν, στα πλαίσια ιατρικής ανθρωπιστικής αποστολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στο τέλος μια κουραστικής ημέρας δουλειάς, στο σχολείο του χωριού, οι φιλόξενοι Αζέροι μας παρέθεσαν δείπνο σε ένα σπίτι.
Κύρια χαρακτηριστικά του τραπεζιού ήταν η κατανάλωση βότκας και οι προπόσεις. Ατέλειωτες προπόσεις και από τη μια και από την άλλη πλευρά.
Πρώτος από τους Αζέρους σηκώθηκε ο πιο σεβάσμιος γέροντας του χωριού, γιατρός, που είχε ασκήσει την ιατρική επί Σοβιετικής Ένωσης από την Ανατολική Γερμανία έως τη Μογγολία και λέει (στα Ρώσικα που μας τα μετέφρασαν στα Αγγλικά) :
«Πίνω στη υγειά των συμπατριωτών του Μανόλη Γλέζου, του πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης».
Αυτός ο πολίτης του κόσμου "έφυγε σήμερα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: