ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (26/19-11-2019) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από την Τρίτη 19-11-2019 μέχρι και την Πέμπτη 21-11-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τρίτη (19-11-2019)
Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.
2. Την Τετάρτη (20-11-2019)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.
β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.
3. Την Πέμπτη (21-11-2019)
α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Άλλοι 20.000 νέοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη - Νέος γύρος αιτήσεων για το πρόγραμμα DiscoverEU
Την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν την Ευρώπη θα έχουν όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών και άνω, στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νέο γύρο αιτήσεων για χορήγηση ταξιδιωτικών καρτών.
Μέχρι σήμερα η Επιτροπή έχει χορηγήσει 50.000 ταξιδιωτικές κάρτες στο πλαίσιο τριών γύρων υποβολής αιτήσεων στους οποίους συμμετείχαν 275.000 νέοι και νέες.
Ο νέος γύρος θα επιτρέψει σε ακόμη 20.000 νέους να συμμετάσχουν στο DiscoverEU και να μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αναπτύσσοντας παράλληλα τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2019, να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής ένωσης και να προτίθενται να ταξιδέψουν μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020 για διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες.
Επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες.
Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της επιλογής, που θα βασιστεί σε ένα κουίζ γενικών γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2020.
Κάθε χρόνο οι δραστηριότητες του DiscoverEU έχουν ένα θέμα που σχετίζεται με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το θέμα για το 2019 είναι «μαθαίνοντας για την Ευρώπη».
Το θέμα για το 2020 θα είναι «βιώσιμη πράσινη Ευρώπη».
Το DiscoverEU φέρνει κοντά χιλιάδες νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συμμετέχοντες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους συνδέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντάλλαξαν συμβουλές ή πρόσφεραν τις γνώσεις τους για διάφορα μέρη, σχημάτισαν ομάδες για να ταξιδέψουν από πόλη σε πόλη ή φιλοξένησαν ο ένας τον άλλον.
Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται
στους λογαριασμούς και Instagram της Ευρωπαϊκής Νεολαίας
στο Δίκτυο Europe Direct και συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Κέντρο Eυρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Patras - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα
Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζεται και φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας έχουν ως εξής:
Στην Πάτρα:
  • 8.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην προβλήτα Αγίου Νικολάου με την συμμετοχή Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος και της Μουσικής του Δήμου Πατρών.
  • 11.00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια στο Μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος. Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
  • 17.10 Υποστολή της σημαίας με τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αποσπάσματος και της Μουσικής του Δήμου.
Στην Ι.Π Μεσολογγίου:
  • 8.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της Ι.Π Μεσολογγίου.
  • 10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
  • 11.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.
  • 11.15 π.μ Επίδειξη ανοικτή στο κοινό και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οπλικών συστημάτων εντός του χώρου του Στρατοπέδου,
  • 16:40 Επίσημη υποστολή Σημαίας.
Στον Πύργο:
  • 8.00 π.μ. Έπαρση σημαίας στο μνημείο Ηρώων, με συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής «Απόλλων».
  • 10.00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Θα ακολουθήσει ομιλία από το μέλος των Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικών παραρτήματος Ηλείας Πλοίαρχο ε.α Άγγελο Μυλωνά ΠΝ.
  • 10:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • 17.00 Υποστολή σημαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: