ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συνήγορος υπεράσπισης του Ριχάρδου δείχνει η ΝΔ

«Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού;» αναρωτιέται κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρεται στο το σχόλιο πηγών της Νέας Δημοκρατίας περί φιάσκου για την υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, σημειώνοντας ότι αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση και συνιστά περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές.

Ολόκληρο το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου έχει ως εξής: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου.

Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού;


Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δε θα έβλαπτε...».

Νωρίτερα, η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση ανάκλησης και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας, μετά από έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. 

 Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Αυτή η εκτίμηση ΄επέφερε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση των 8 κατηγορούμενων για λαθρεμπορία χρυσού,  σύμφωνα με πληροφορίες. Η διαφωνία μπλοκάρει την ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, καθώς η εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση, αφήνοντάς τους μέχρι αυτή την ώρα σε καθεστώς κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διάσταση απόψεων για το θέμα και η εισαγγελική αρχή φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

Αν συμβεί αυτό τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης των 8 προφυλακισθέντων θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής τους κράτησης κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα κρατήσει για κάποιες ημέρες ακόμη.

O Ριχάρδος προέβαινε αποκλειστικά και μόνο σε νόμιμες εξαγωγές χρυσού. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή του και μιλά για φιάσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: