ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Le Monde: Η Ελλάδα ξεσφίγγει τη μέγγενη στην κοινωνία

Φωτογραφία αρχείου του 2013.
Με τίτλο «Έπειτα από οκτώ χρόνια λιτότητας, η Ελλάδα ξεσφίγγει τη μέγγενη στην κοινωνία», η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στην έγκριση από το ελληνικό Κοινοβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 που προβλέπει τη χορήγηση 900 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια σε έναν πληθυσμό που στη διάρκεια της κρίσης έχασε το 30%-40% του εισοδήματος του.


Το ρεπορτάζ ξεκινά από την περιοχή της πλατείας Ομονοίας, μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας που επλήγη σκληρά από την κρίση όπως σημειώνει η εφημερίδα, όπου σχηματίζεται ουρά μπροστά από ένα κοινωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η δημοσιογράφος Μαρίνα Ραφενμπέργκ σημειώνει πως περίπου 325 τέτοια γραφεία έχουν ανοίξει στη διάρκεια του 2018 σε όλη την Ελλάδα ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληροφορηθούν για τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται, για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και έλθουν σε επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς.

Παίρνει μάλιστα προσωπικές συνεντεύξεις από άτομα που αφηγούμενα το προσωπικό τους δράμα, των προηγούμενων ετών και μεταφέρουν σήμερα την εικόνα που βιώνουν στην μόλις μεταμνημονιακή Ελλάδα.

«Μήνα τον μήνα η κατάστασή μου βελτιώνεται. Ο τομέας της οικοδομής ανακάμπτει σιγά σιγά και μπορώ να ξαναβρώ δουλειά, αν και συχνά πληρώνομαι με καθυστέρηση τριών μηνών!» λέει χαρακτηριστικά ένας 32χρονος που ζει με 200 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: