ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Ρώρος: «Ώρα Πατρών» για μια πόλη ανοιχτή


«Ώρα Πατρών». Αυτό είναι το όνομα της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Γιώργου Ρώρου ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, παρουσίασαν σήμερα την ιδρυτική διακήρυξη και τις βασικές της αρχές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ενώ επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 280 Πατρινών που στηρίζουν την προσπάθεια και θα βρεθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου.

Μαζί με τον κ. Ρώρο στο πάνελ της συνέντευξης ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέτα Ζάγκλα, ο συντονιστής της ΡΑΠ-Πάτρα ανθρώπινη πόλη Κώστας Μαλαμής και ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας διανομέων αναψυκτικών-ποτών Θ. Κωνσταντόπουλος. Παρών ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κι επικεφαλής της ΡΑΠ Κώστας Σπαρτινός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γρηγόρης και Γιάννης Τσιμπούκης καθώς και αρκετοί από τους συμπολίτες που υπογράφουν το κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρώρο η Πάτρα είναι μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο η παρούσα δημοτική Αρχή είναι απρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα τις αναδείξουν και θα τις αξιοποιήσουν. Όπως επισημάνθηκε ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει η πόλη είναι να βασιστεί στις δυνάμεις της χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες καθώς και στις συνέργειες με όλους τους παραγωγικούς, επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώρος η νέα παράταξη διευρυμένη θα παλέψει για την Πάτρα του μέλλοντος, μια Πάτρα ανοιχτή, εξωστρεφή, δημοκρατική, πράσινη και αλληλέγγυα προς όσους το έχουν ανάγκη. Δεκάδες είναι τα μεγάλα ζητήματα που τόσα χρόνια έχουν αφεθεί  στην τύχη τους, επισήμανε και που τώρα επιβάλλεται να κατατεθούν προτάσεις και να δοθούν λύσεις.

-Η ανάγκη να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου μετά την παραχώρηση στο Δήμο από την κυβέρνηση. Τα 270 στρέμματα της παραχώρησης μαζί με αυτά που θα προκύψουν από την υπογειοποίηση του τρένου δίνουν την δυνατότητα  να σχεδιάσουμε την Πάτρα των επόμενων γενεών. Αυτή η ανάπλαση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την σημαντικότερη αστική παρέμβαση μετά το σχέδιο Βούλγαρη του 1828.

-Η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της πόλης με την κατασκευή εμπορικού τμήματος και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου που θα απαντά στις ανάγκες της παραγωγής και της μεταποίησης.-Μια οριστικά λύση για τα σκουπίδια της πόλης με το εργοστάσιο επεξεργασίας συνδυαστικά με την ένταση της ανακύκλωσης.

-Λειτουργία του φορέα διαχείρισης του Φράγματος Περίου-Παραπείρου με την συμμετοχή του Δήμου Πατρέων.

-Ένα μοντέλο κοινωνικής συνοχής προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων κι εκλεκτών.

-Η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

-Ο σχεδιασμός ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου με δημιουργία ευρύτατου κοινωνικού μετώπου ώστε να αξιοποιηθούν δυνατότητες όπως η ένταξη στα προγράμματα αστικής ανάπλασης, οι παράκτιοι μεσογειακοί, κλπ.

«Στόχος μας να γίνει η Πάτρα μια πόλη δυναμική κι εξωστρεφής με ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες που θα συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί. Σήμερα κάτι νέο γεννιέται. Συγχρονιζόμαστε σε… ώρα Πατρών. Σχεδιάζουμε μια νέα πόλη. Καλούμε κάθε ενεργό και δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Ρώρος.

Προτείνουμε, πρόσθεσε, μια πολιτική για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα χαρακτηρίζεται από:

•             Δημοκρατία, αποκεντρωμένη λειτουργία και συμμετοχικούς θεσμούς ώστε όλοι μας να έχουμε λόγο για τα δημοτικά πράγματα στο χώρο που ζούμε, στο Δημοτικό ή Τοπικό μας διαμέρισμα, με ετήσια λογοδοσία και απολογισμό πεπραγμένων.
•             Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου.
•             Διεκδίκηση ανακατανομής πόρων και οικονομικής επάρκειας για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
•             Βελτίωση των υφιστάμενων δομών αλληλεγγύης και πρόνοιας και δημιουργία και ανάπτυξη νέων, ενεργητικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας.
•             Διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος σε συνεργασία με την Πολιτεία αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και μέσα, με πνεύμα ευαισθησίας, ισότητας, δικαιοσύνης και  αλληλοσεβασμού, μακριά από αποκλεισμούς, ακρότητες και μισαλλοδοξία.
•             Υπεράσπιση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας και της παραλιακής μας ζώνης υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
•             Σεβασμό και προστασία του δημόσιου χώρου και του περιαστικού φυσικού περιβάλλοντος με ανθρωποκεντρικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
•             Δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.
•             Συνολικές και συνεκτικές πολιτικές ανάπτυξης που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης όπως τη θέση της, την ιστορία της, τη θρησκευτική και  πολιτιστική της κληρονομιά, τα επιστημονικά της ιδρύματα και τις εγκαταλελειμμένες υποδομές της.
•             Αποτελεσματική διεκδίκηση βασικών υποδομών όπως η ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, η ανάπτυξη νέων ενεργειακών, όπως το φυσικό αέριο, η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών, όπως τα δίκτυα 5G, υποδομές τις οποίες δικαιούται και στις οποίες υστερεί τραγικά η πόλη μας.
•             Διεκδίκηση υπογειοποίησης του τρένου από Άγιο Ανδρέα μέχρι Πειραϊκή- Πατραϊκή και ανάπτυξη γραμμής τραμ στις νότιες συνοικίες, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.  


Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» είναι παρόντες στην Ώρα Πατρών. «Η συμμετοχή μας είναι υποχρέωση γιατί δεν θέλουμε να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις, θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι. Να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις μακριά από κομματικές αγκυλώσεις. Μας λένε γιατί επιλέξαμε τον Ρώρο και ότι δεν είναι αστέρι. Δεν ψάχναμε για αστέρι δεν είναι για το Χόλυγουντ. Κάναμε την καλύτερη επιλογή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η κυρία Λέτα Ζάγκλα εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να συστρατευτεί στην όλη προσπάθεια. «Είναι μια επιλογή προσωπική και ξεκάθαρη. Είναι μια παράταξη που ακούει. Εγώ πιστεύω στις παρατάξεις που αποφασίζουν μαζί με τους πολίτες, τους χρειαζόμαστε συμμέτοχους και τος καλούμε να παλέψουμε μαζί από τα κάτω», υπογράμμισε.

Ο Κώστας Μαλαμής έκανε έναν απολογισμό της δράστης της ΡΑΠ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας ότι είχε θετική και ουσιαστική συμβολή με γόνιμες προτάσεις. «Ο Γιώργος Ρώρος έχει αποδείξει την σύνθεση στην πράξη λειτουργώντας πάντα δημοκρατικά. Γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της πόλης κι έχει πάθος να δουλέψει», σχολίασε για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου.

Τέλος ο κ. Θόδωρος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Ρώρο ως την καλύτερη επιλογή για την πόλη καθώς ξέρει να συνεργάζεται και να δίνει λύσεις. «Είναι μια πετυχημένη επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: