ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Χουλιαράκης: Η Βουλή να αξιοποιεί τα προγράμματα κομμάτων



Η Βουλή να εξοπλίσει κατάλληλα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής για να κοστολογεί και να αξιολογεί τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων.


Όπως είπε ο κ. Χουλιαράκης, είναι μια πρωτοβουλία που οδηγεί σε πολύ καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, σε διαφάνεια, σε βελτίωση της ποιότητας του διαλόγου και εν τέλει σε καλύτερη ποιότητα δημοκρατίας. "Γίνεται αλλού και προτείνω στο Προεδρείο της Βουλής να το σκεφτεί ως μέτρο και στη χώρα μας" είπε χαρακτηριστικά.

Ο αν. υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η δέσμη των μέτρων "η ραχοκοκαλιά του οικονομικού προγράμματος" της ΝΔ, 5,3 δισ. ευρώ άμεσα σημαίνει ένα από τα εξής τρία πράγματα: 

"Ή η ΝΔ δεν είναι ειλικρινής, κάτι που δεν πιστεύω, ή σκοπεύει να μειώσει δραματικά κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις (το 20% του προϋπολογισμού είναι μισθοί και το 40% είναι συντάξεις) κάτι που δεν το αποκλείω ή το πιο πιθανό πιστεύει πως η επιθετική μείωση φόρων είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Πιστεύει δηλαδή πως είναι ικανή, αυτή η μείωση φόρων 5,3 δισ. να οδηγήσει σε τόσο μεγάλη τόνωση της ανάπτυξης, που τα παραγόμενα έσοδα να υπερκαλύπτουν την απώλεια εσόδων που δημιουργεί η μείωση των φόρων".

'Άρα - συμπέρανε ο κ. Χουλιαράκης - δεν χρειάζεται να πολυασχολούμαστε με τον προϋπολογισμό, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε τη φορολογία, υπογραμμίζοντας πως δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με την άποψη αυτή, αν δεν ήταν επικίνδυνη, ιδιαίτερα για μία χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ όσο η Ελλάδα" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: