ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ: Αντιδράσεις για υποψηφιότητα στο Δήμο Πατρέων

Υπέρ Νικολοπουλου για το Δήμο Πατρέων και ο Σωτήρης Καρβέλης Του Σωτήρη ΚαρβέληΣ. Καρβέλης: Στα όρια της φαιδρότητας η ΝΔ - Α. Μαζαράκης: Το... προπατορικό αμάρτημα - Θεόδ. Κανελλόπουλος: Θυμηδία από την ανακοίνωση Μαζαράκη  

Μετά τον επιμελητηριακό σύμβουλο, επιχειρηματία Αντώνη Κουνάβη, που «φωτογράφιζε» σε άρθρο του τον Νίκο Νικολόπουλο, αλλά και τον Γιώργο Τσιμέκα, Γ.Γ. της Ομοσπ. Βιομ. Εργατ/κων Σωματείων (Ο.Β.Ε.Σ.), και μέλους του Δ.Σ. του Ε.Κ. Πάτρας, τώρα παίρνει θέση και ο Σωτήρης Καρβέλης  της ΝΔ, για την οποία δήλωσε ότι με αφορμή τα δημοτικά κινδυνεύει το κόμμα να ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας.


Αναφέρεται σε ανώνυμους που αντί να στηρίζουν το κόμμα,  στην πραγματικότητα εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς. 

Στο μεταξύ επανέρχεται ο πολύτεκνος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, Θόδ. Κανελλόπουλος, υπέρ Νικολόπουλου, προκαλώντας αντίδραση Μαζαράκη, που κρίνει πως ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος  δεν είναι άξιος «όχι μόνο για το Δήμο της Πάτρας, αλλά ακόμα και ως διαχειριστής πολυκατοικίας». 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news σήμερα το πρωί έγινε συνάντηση παλαιών στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ που εχουν στο παρελθόν συμπορευθεί με το Νίκο Νικολόπουλο για να διευρευνηθεί η πιθανότατα καθόδου του ανεξάρτητου βουλευτή ως υποψηφιος δήμαρχος Πατρέων.
 
Η συνάντηση διήρκησε περίπου 3 ώρες και παραβρέθηκαν συνδκαλιστές της  ΔΑΚΕ, πρωην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και αλλα παλαια στελέχη της ΝΔ. 

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη προγραμματίζεται μια ακόμη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η οποία θα είναι πιο διευρυμένη σε σχέση με τη σημερινή. Σε αυτή τη συνάντηση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με θέμα την κάθοδο Νικολόπουλο στις δημοτικές εκλογές.


Απ' ότι λέγεται, αναμένονται κι άλλες  κινήσεις στηριξης στο πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ  ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, που τυγχάνει της προτίμησης του Ανδρ. Μαζαράκη,  συνεχίζει τις επαφές του και το ίδιο κάνει και ο Σπύρος Πολίτης. Στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο φιλικών συζητήσεων έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ενώ από διάφορες πλευρές εκφράζονται πόθοι, θεωρητικοί ή πραγματικοί. 
 
Η κεντρική διοίκηση της ΝΔ γνωρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Πάτρα, αλλά είναι αδιευκρίνιστο εάν θα παρέμβει και προς ποια κατεύθυνση.Και καθώς αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημεςρίδας Πελοπόννησος του γνωρίζει εκ των έσω τα κομματικά της ΝΔ, «μετά τις γιορτές αναμένεται να απασχολήσει τη Νέα Δημοκρατία η περίπτωση του Δήμου Πατρέων. Για την ώρα τα τοπικά κομματικά στελέχη μοιράζονται την αγωνία και την ανησυχία τους, καθώς δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση με τρόπο που θα σημαίνει ομοθυμία και συστράτευση, κάτι που μετράει στην κοινωνική βάση ως τεκμήριο συνοχής».


Σωτήρης Καρβέλης: Κινδυνεύει η ΝΔ να ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας

Η δήλωση Καρβέλη έχει ως εξής: 
 
«Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μία πρωτοφανή ερασιτεχνικού τύπου αντιμετώπιση των δημοτικών πραγμάτων για τον δήμο της Πάτρας από πλευράς τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που κινδυνεύει να ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας.

Μετά από όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην αποχώρηση του Κώστα Χριστόπουλου από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου της Πάτρας, θα περίμενε κανείς να αναληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να εξασφαλίσουν στους ικανούς – ΕΣ τις προϋποθέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσουν επάξια τη σημερινή δημοτική αρχή , αλλά και να διεκδικήσουν το Δήμο.

Απεναντίας βλέπουμε δηλώσεις ότι ο ένας βουλευτής στηρίζει την α υποψηφιότητα, ο άλλος τη β ή και ταυτόχρονα το ίδιο πολιτικό πρόσωπο να προτείνει διαφορετικές υποψηφιότητες!!!, ενώ θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια κλειστή σύσκεψη, αποτελούμενη αυστηρά από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ , τους δύο βουλευτές και τον τέως βουλευτή και όλοι μαζί να προτείνουν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος αυτή την υποψηφιότητα που θα έφερνε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Δεν το έπραξαν γιατί προφανώς η μοναδική υποψηφιότητα που θα έφερνε άλλον αέρα στην πόλη και ταυτόχρονα θα δυσκόλευε τον Πελετίδη, άλλωστε υπάρχει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, να ήταν εμπόδιο στα προσωπικά και όχι μόνο σχέδιά τους. Είναι όμως αδιανόητο στελέχη της παράταξης από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο που έχουν πάρει τα ΠΑΝΤΑ να υποστηρίζουν υποψηφιότητες ξένες ιδεολογικά προς τη φιλελεύθερη παράταξη με το πρόσχημα ότι έτσι αντιμετωπίζεται ο Πελετίδης, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς.

Η ώρα της ευθύνης για όλους έφτασε. Πολιτικά πρόσωπα και κομματική οργάνωση επιτέλους ας αφουγκραστούν την κοινωνία πριν αυτή τους ξεπεράσει, αν και θεωρώ ότι αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πράξη.

Μετά από όλα αυτά και προ του κινδύνου να αντιμετωπίσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ξεπερνούν τα όρια του γελοίου θα πρέπει να αναζητηθεί εκείνη η υποψηφιότητα που μπορεί αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει τη σημερινή δημοτική αρχή και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του Νίκου Νικολόπουλου. 

Άλλωστε η διεύρυνση που πολύ σωστά γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι αμφίδρομη.


Α. Μαζαράκης: Το... προπατορικό αμάρτημα του διαχειριστή της πολυκατοικίας έχει όνομα!
 
Κείμενο το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης, επιτίθεται κατά της άποψης για ανάληψη της ηγεσίας  του εκλογικού αγώνα στα δημοτικά ζητήματα της Πάτρας, από το πρόσωπο του Ν. Νικολόπουλου.  Ο Ανδρ. Μαζαράκης είναι γνωστός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ο Ν. Νικολόπουλος έχει τεταμένες τις σχέσεις. Έτσι εξ αντανακλάσεως ο πρόεδρος της ΝΔΟΕ Αχαΐας της ΝΔ, γίνεται υπερασπιστής του αντιπροέδρου της ΝΔ και γνωματεύει για το... προπατορικό αμάρτημα του Ν. Νικολόπουλου, να στηρίξει κυβέρνηση ΑΝΕΛΛ-ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχει δε η ανακοίνωσή του ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας που γίνεται με βάση ενορχηστρωμένο σχέδιο, προκειμένου να παρουσιαστεί ο Νίκος Νικολόπουλος ως εκπρόσωπος της φιλελεύθερης παράταξης στην αυτοδιοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν επιστρατευθεί - προφανώς από τον ίδιο - δήθεν αυθόρμητες ανακοινώσεις στήριξής του, από δήθεν νεοδημοκράτες.

Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέκτησε αυτοδυναμία και ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με συγκυβέρνηση τριών κομμάτων. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. , ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, (Νικολόπουλος).


Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο τελευταίος, που θα εμπιστευόταν, όχι μόνο η ηγεσία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά και ο απλός νεοδημοκράτης, για να τους εκπροσωπήσει, όχι μόνο για το Δήμο της Πάτρας, αλλά ακόμα και ως διαχειριστής πολυκατοικίας».


Θυμηδία προκαλεί στον συνδικαλιστή Θεόδ. Κανελλόπουλο η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ
 
Με θυμηδία και οργή αντιμετωπίζει ο συνδικαλιστής Θεόδ. Κανελλόπουλος της ΔΑΚΕ την ανακοίνωση της  ΝΟΔΕ ΝΔ σχετικά με την υποψηφιότητα Νικολόπουλου.

Για το θέμα που έχει ανακύψει στην τοπική ΝΔ για το ποιόν υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου η ΝΔ στο Δήμο Πατρέων, οι αντιδράσεις είναι αμφίδρομες. 

Ο κ. Κανελλόπουλος που εξ αρχής έχει ταχθεί υπέρ της καθόδου του ανεξάρτητου, αλλά προερχόμενου από το χώρο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με θυμηδία διάβασα την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ που υπογράφεται από τον νυν πρόεδρο στα Μ.Μ.Ε.

Θα γνώριζε και ο ίδιος, εάν είχαμε βρεθεί στους αγώνες της παράταξης στην Πάτρα στις δεκαετίες από αρχές του ’80 έως το 2010, ότι ουδέποτε υπήρξα πολιτικός φίλος ή ταυτίζονταν οι απόψεις μου με αυτές του Νίκου Νικολόπουλου. Απεναντίας είχαμε πάντα διαφορετικές επιλογές.
Και πολύ περισσότερο, δεν έχω αναζητήσει να ικανοποιήσει κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό μου αίτημα. Άλλοι μπορεί να το έχουν πράξει.

Βλέποντας όμως ότι μετά την αποχώρηση του Κώστα Χριστόπουλου από την διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων, να οδηγούμαστε να ξαναζήσουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση όπως στις Δημοτικές του 1982 στην Πάτρα, όπου η παράταξή μας τότε στον 2ο γύρο των εκλογών είχε αποκλειστεί  και βρισκόμενη στο Δίλημμα  μεταξύ του ΑΝΝΙΝΟΥ (ΚΚΕ) ή του ΣΟΛΩΜΟΥ (ΠΑΣΟΚ), κατέθεσα ενυπογράφως την προσωπική μου άποψη.

Μια άποψη που πάντα έχω μάθει να λέω φωναχτά και όχι στα μουλωχτά.

Στην επιστολή που κατέθεσα στις 20/12/18, εκτός του Νίκου Νικολόπουλου, είχα κάνει αναφορά γενικότερα και για βουλευτές της παράταξης, που πέρασε δυστυχώς αδιάφορα.

Βέβαια δεν πίστευα στη θετική ανταπόκριση που θα είχε σε μεγάλη μερίδα των οπαδών της παράταξής μας και η αυθόρμητη κινητοποίησή τους, η πιθανή κάθοδος του Νίκου Νικολόπουλου στα Δημοτικά δρώμενα με τη προοπτική Νίκης να διαφαίνεται στην κοινωνία.

Όλα αυτά μπορεί κάποιους να στενοχώρησαν.

Δηλαδή τα πρόσωπα, που από την κομματικής τους ιδιότητα διαχειρίζονται τα τοπικά τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, με τις γνωστές κατ’ καιρούς επιλογές τους και εκλογικές απώλειες σε επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς.

Και αντί σήμερα να επιστρατεύσουν το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, θέτοντας παράλληλα επικεφαλής ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να διεκδίκηση το Δήμο, αρκούνται σε ανακοινώσεις καταγγελίας και ΝεοΔημοκρατικής νομιμοφροσύνης.

Σήμερα, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τόσο την διεύρυνση του κόμματος, αλλά και στην κατ’ το παρελθόν επιστροφή  πολλών εξ αυτών που κατ’ καιρούς την είχαν πληγώσει ή άνηκαν σε άλλα πολιτικά κόμματα.

Ξεχνώντας δε σήμερα η ηγεσία της ΝΟΔΕ, ότι πολλά στελέχη μας βρίσκονται στον προθάλαμο άλλων ψηφοδελτίων εκτός της παράταξής μας, τόσο στις Δημοτικές όσο και στις Περιφερειακές εκλογές, υπονομεύοντας την προσπάθεια των προσώπων που επέλεξε το κόμμα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, την πρόβλεψη που είχε κάνει σε δηλώσεις το 2012, σχετικά με ότι η ΑΝΕΛ δεν θα έμπαιναν στην Βουλή, καθώς  και στην απάντηση που έδωσα τότε αρθρογραφώντας, στην οποία προέβλεψα ότι θα κατακτήσουν το 10% του εκλογικού σώματος.

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ για άλλη φορά.

Πολύ περισσότερο, να μην βρεθούν στο δίλημμα οι ψηφοφόροι της Παράταξής μας, για τον ποιόν εκλογικό Σώγαμπρο θα επιλέξουν».

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Πολύτεκνος και Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και εκλογικές επιτυχίες αρχής γινομένης από τις Εθνικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: