ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Υπ.Οικ.: Νέα διευκόλυνση όσων χρωστούν στο Δημόσιο

Με κίνητρο την ταμειακή, διαχειριστική αλλά ακόμη και «ψυχολογική» ανάσα που θα δώσει σε 1,79 εκατομμύρια οφειλέτες οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διευκόλυνση για όσους χρωστούν στο Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων που προβλέπει η πάγια ρύθμιση. 


Σημειώνεται ότι σήμερα όσοι διατηρούν οφειλές στην εφορία, ανεξαρτήτως του αν αυτές είναι απλώς βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες, μπορούν να τις αποπληρώσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα, εάν η οφειλή προκύπτει από μια έκτακτη αιτία (π.χ. επιβολή προστίμου ή επιβολή φόρου κληρονομιάς) ο αριθμός των δόσεων ανεβαίνει και στις 24.

Η πάγια ρύθμιση είναι έντοκη, με το επιτόκιο στο 5%, ωστόσο είναι γενικευμένη, καθώς δεν εξαιρεί ούτε μισθωτούς ούτε συνταξιούχους ούτε ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε «κλείσιμο» βιβλίων. Με βάση τους τελευταίους υπολογισμούς, στην εν λόγω ρύθμιση έχουν υπαχθεί περίπου 400.000 φορολογούμενοι. Η πάγια ρύθμιση είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, ενώ η ένταξη μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην εφορία.

Για το όλο θέμα, το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να καταλήξει στις αλλαγές που θα γίνουν στην πάγια ρύθμιση. Ωστόσο, η κατεύθυνση είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων από τις 12 ή τις 24 που είναι σήμερα.

Αντικειμενικός σκοπός είναι να καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός από τα 4,2 εκατομμύρια των πολιτών που έχουν χρέη στην εφορία. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν χρέη έως 500 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να καλυφθούν με μια νέα διευρυμένη πάγια ρύθμιση.

Πληροφορίες από αρμόδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η «διευρυμένη» πάγια ρύθμιση δεν θα είναι τόσο «ελεύθερη» όσο η σημερινή. Δυνατότητα πρόσβασης στις περισσότερες δόσεις δεν θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως, παρά μόνο όσοι θα πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Εξάλλου, πηγές προσκείμενες στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου διέψευσαν δημοσιεύματα για επικείμενη παρέμβαση στην αγορά του ζύθου. «Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να επεξεργαστεί πρόταση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στην αγορά του ζύθου το επόμενο διάστημα» τονίστηκε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: