ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Πέθανε από συγκοπή καρδίας ο Σπύρος Δούκας

Διευθυντής μέχρι πρότινος της πατραϊκής εφημερίδας Πελοπόννησος 

Ο Σπύρος Δούκας πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2018, προδομένος από την καρδιά του. 
 
Όπως αναφέρεται στο σάιτ της εφημερ'ιδας που διηύθυνε, ο Σπύρος Δούκας έφυγε αιφνιδίως από την ζωή στο σπίτι του, στις 8:40 το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από ξαφνική αδιαθεσία.
 
Από το 1986 ως το 2011 ανέλαβε την έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Πελοποννήσου μαζί με την σύζυγό του Νανά, αφήνοντας την σφραγίδα του, στα εκδοτικά χρονικά της χώρας. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερερειακών Εφημερίδων.

Ο Σπύρος Δούκας ήταν γεννημένος στην Κέρκυρα και έτρεφε μεγάλη αγάπη για το νησί των Φαιάκων. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.


Μετά το γάμο του με τη Νανά Δούκα, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού.
 

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας και ταυτόχρονα την βαριά ευθύνη να την καθοδηγήσει στο μέλλον. Επί των ημερών του, μέχρι και το 2011, η «Πελοπόννησος» γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία του εκδότη, ο οποίος ξεχώρισε για τις αρετές και τις ικανότητές του στον περιφερειακό και εθνικό Τύπο.

Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το 2000, το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», στη μνήμη της κόρης τους, με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στήριξε δεκάδες φορείς.


Ήταν στο πλευρό των ανθρώπων της εφημερίδας μέχρι και το τέλος της ζωής του, δίνοντας πάντα φιλικές και πολύτιμες συμβουλές από την πολυετή εμπειρία του στον Τύπο.


Ο Σπύρος Δούκας δεν άφησε απογόνους, καθώς η κόρη του, άτομο με ειδικές ανάγκες βρέθηκε στο καρότσι ξαφνικά σε εφηβική ηλικία. Της συμπαραστάθηκε ολόψυχα και για  αυτής συγκρότησε το  Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα». Μετά τον θάνατό της ο Σπ. Δούκας φάνηκε πως έχασε το ενδιαφέρον του για το μέλλον της επιχείρησής του, την οποία μεταβίβασε μερικώς και απεσύρθη από τον εκδοτικό χώρο.

Με πληροφορίες και από το :www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: