ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

«Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες»

«Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που επικρατούν» λέει ο Βασ. Χατζηλάμπρου, καθώς από την προηγούμενη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση πολλά άλλαξαν, τόσο για τον  ίδιο, όσο και για την παράταξή του.

Ο Βασ. Χατζηλάμπρου ωθείται να κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές ΔΕ, ως επικεφαλής της ΛΑΕ

Ο ίδιος δεν κάνει τον δύσκολο, προτιμά την υποψηφιότητά του ως αποτέλεσμα συμμετοχικών διαδικασιών των μελών της παράταξής του, της «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».

Ωστόσο αυτοί που στην Αχαΐα επείγονται για προσωπικότητα, με εύρος παρουσίας, θα τον ήθελαν να μπει επικεφαλής και με διαρροή στα ΜΜΕ  τον εμφανίζουν ως αποτέλεσμα ειλημμένης απόφασης.

Τούτο δεν ισχύει και όπως λέει ο ίδιος, «μία συνάντηση που έγινε (σ.σ.: την π. Τετάρτη σε κτίριο της ΠΔΕ), χαρακτηρίστηκε σύσκεψη για λήψη απόφασης». Όμως «δεν είναι τίποτε ανακοινώσιμο»  κι αν κάτι προκύψει αυτό θα ανακοινωθεί επισήμως και κατόπιν επαφών με τους όμορους δήμους Πατρέων, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας. Κάτι που σημαίνει διεργασίες σε περιφερειακό επίπεδο.

«Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που επικρατούν» λέει στον γράφοντα, καθώς από την προηγούμενη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση πολλά άλλαξαν, τόσο για τον  ίδιο, όσο και για την παράταξή του. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι βράδυ της Τετάρτης, περίσσευσαν οι φωνές που ζητούσαν να κατέλθει η ΛΑΕ στην μάχη των περιφερειακών εκλογών.

Πάντως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» σίγουρα θα στηριχθεί από την ΛΑΕ, σε μία δεύτερη προσπάθεια  παρουσίας της στον πολιτικό στίβο, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές  του Οκτωβρίου 2019, καθώς ο επικεφαλής της Παν. Λαφαζάνης σε δήλωσή του, προ καιρού, στο SUPER B NEWS, όταν βρέθηκε στην Πάτρα, είχε υπογραμμίσει πως  η ΛΑΕ θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Σε τούτο συνηγόρησε  ότι η παράταξη το 2014 με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό  16,81%  (67.406 ψηφοδέλτια), και βρέθηκε πίσω από την παράταξη του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα την οποία πλέον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Ανδρέα Κατσανιώτη, που στηρίχθηκε από την ΝΔ.

Πράγματι «πρέπει να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που επικρατούν», γι αυτό και ο Βασ. Χατζηλάμπρου, το ξεκαθαρίζει: «Δεν θέλω να βρεθώ στην ίδια μοίρα με αυτούς όλους που ανακοινώνουν ο καθένας για τον εαυτό του την υποψηφιότητά του».

Παράλληλα και είναι λογικό, τον προβληματίζει  η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον νυν περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα...

Νέο τοπίο λοιπόν. Η ΝΔ ανακοίνωσε νέον υποψήφιο επικεφαλής, ο Απ. Κατσιφάρας είναι κραταιός με την υποστήριξη  ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και του ΚΙΝΑΛ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, με 4,5% στην Αχαΐας του 2015, διεκδικεί μερίδα από τα ολίγα του εν αποσύνθεση κόμματος της Φώφης Γεννηματά, το Ποτάμι βρίσκεται σε δολιχοδρομία για την επιβίωσή του, ενώ το ΚΚΕ τσιμενταρισμένο προσπαθεί να συγκρατήσει διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Και μέχρι τον Μάιο του 2019, μας χωρίζουν 6 μήνες, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί με σιγουριά η διαμόρφωση του τοπίου. Γι αυτό σε αναμονή νεωτέρων. Πολύ περισσότερο, που αρχίζει εν έτει τέλους 2018, να  αχνοφαίνεται η πιθανότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η πρωθυπουργία να μην είναι αυτοδύναμη για τους κομματικούς σχηματισμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και στο επόμενο βήμα, στο βάθος χρόνου, η απλή αναλογική, με ότι δυσμενές σημαίνει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: