ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Παράταση συμβάσεων για προσωπικό Καθαριότητας και Ύδρευσης

Οκτώμισι χιλιάδες προσλήψεις σήμερα, μονίμου προσωπικού στους ΟΤΑ, που απορφανίστηκαν με την επιβολή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν χωράει στο νου των δογματικών του κομμουνιστικού ιερατείου, γιαυτό και θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη τυφλής, δογματικής, αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι  την ημέρα που η ΕΡΤ ανακοίνωνε μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ, ο κ. Πελετίδης θεώρησε ευεργετικό για την γραμμή του ΚΚΕ, να παραστήσει τον κουφό και να εκδώσει ανακοίνωση καταγγελίας για την... άπονη κυβέρνηση, που δεν υπογράφει παράταση!



Κ. Πελετίδης στο
λάκκο που έσκαβε!

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ 3-12-2018!  ΚΙ ΟΜΩΣ, ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ  ΓΙΑ 8.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!


«...η κυβέρνηση υλοποιώντας χωρίς κανένα δισταγμό την αντιλαϊκή πολιτική της, δεν αποδέχθηκε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων και αφήνει γιορτινές μέρες χωρίς δουλειά και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα των 495 ευρώ, 930 εργαζόμενους και το Δήμο μας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες».
(Δήλωση δήμαρχου Πατρέων  Πελετίδη, στις 3-12-2018, σχετικά με το ζήτημα των 8μηνιτών).
Κι ενώ ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης πιστός στην δογματική πολιτική των φορούντων τα φαιά της σοφίας στελεχών του ΚΚΕ, και πέραν από το τί πρεσβεύει ο μέσος πολίτης που αγωνιά για την καθημερινότητά του και δείχνει να διατηρεί ελπίδες από την κυβέρνηση που την εμπιστεύτηκε επί τρεις συνεχόμενες φορές το 2015, το μοναδικό που καταλαβαίνει ο κομμουνιστής δήμαρχος, είναι ότι μόνον το Κόμμα αυτό μπορεί να λύει τέτοια εργασιακά ζητήματα και όχι η κυβέρνηση της Αριστεράς!
Κι όμως, επειδή ο κ. Πελετίδης εκδικείται την αλήθεια, αυτή του το ανταποδίδει και μάλιστα  αυθωρεί και παραχρήμα!
Δεν μπορεί, παρά να είχε ακούσει το πρωί της ίδιας ημέρας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη, ότι ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε πως λύνεται σε λίγο η εκκρεμότητα των 8μηνιτών συμβασιούχων στους Δήμους! Ο κ. Πελετίδης όμως, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, που διαψεύσθηκε πριν περάσουν τρεις ημέρες, γιατί τα... θαύματα παραπάνω δεν κρατούν!
Πιστός στον δογματισμό του κόμματος που υπηρετεί μέσω της δημαρχίας του,  με εμπρηστική διάθεση, από ημερών καλλιεργούσε την έλλειψη πίστης στις προθέσεις της κυβέρνησης, ασκώντας δόλια αντιπολίτευση. Η επιχειρηθείσα δολιοφθορά, όπως καταλήγει μπούμερανγκ, μετά την σημερινή ανακοίνωση Χαρίτση.
Μόλις σήμερα κι ενώ δεν έχουν περάσει τρεις ημέρες από την... βαρυσήμαντη δήλωση  Πελετίδη για το ζήτημα των 8μηνιτών, ήρθε η αδέκαστος πραγματικότητα να τον προσγειώσει ανώμαλα, στο σκληρό έδαφός της.
Τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες θα επέλθει η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στους δήμους που έχουν ανάγκα, ενώ οι 8μηνίτες που εργάζονται τώρα, θα παραμείνουν μέχρι την έλευση του Μαρτίου, όπου ελπίζεται να έχει τελειώσει το... μαρτύριο  που επέβαλε η η μνημονιακή πολιτική του 5 προς 1 των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.   
Η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των δήμων της χώρας στην καθαριότητα και την ύδρευση, πέρασε σήμερα από την Ολομέλεια.
Την τροπολογία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και όπως τόνισε πρόκειται για παράταση των συμβάσεων που λήγουν αυτές τις μέρες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό και να μπορούν οι δήμοι, έχοντας το απαραίτητο προσωπικό, να επιτελέσουν τις βασικές λειτουργίες τους που σχετίζονται με την καθαριότητα.
Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 8.500 μόνιμων μέσω ΑΣΕΠ
Ο κ. Χαρίτσης, υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 8.500 μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων σε όλη τη χώρα (υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης).
Όπως εξήγησε, μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ τον περασμένο Μάρτιο, πολλοί Δήμοι προχώρησαν στη σύναψη οκτάμηνων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους αυτούς, η ισχύς των οποίων παρατείνεται σήμερα λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης, καθώς αφορά σε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουν υποστηρίξει το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες έκδοσης των σχετικών πινάκων.
Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο αρμόδιος υπουργός, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή αυτή η διαδικασία, να οριστικοποιηθούν οι πίνακες και έτσι να τοποθετηθεί αυτό το προσωπικό σε όλους τους Δήμους.
Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων που αγνοεί τις προσλήψεις!
Σε ενημερωτικό δελτίο για τα ΜΜΕ που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων, στις 3-12-2018, που φιλοξενήθηκε  στο πορτάλ του e-polis το οποίο φιλοξενεί τις ειδήσεις από όλους τους δήμους της χώρας, αναφέρονταν τα παρακάτω:
«Άνεργοι και χωρίς ταμείο ανεργίας 8μηνιτες Κοινωφελούς του Δήμου Πατρέων
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα 8μηνης κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωπο των Σωματείων του Δήμου, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας και την Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων.
Στη συνάντηση που προγραμματίστηκε μετά τις κινητοποιήσεις των 8μηνιτών και την παρέμβαση του Δημάρχου Πατρέων στoν αρμόδιο Υπουργό, τέθηκαν από την μεριά των εργαζομένων τα δύο βασικά τους αιτήματα, που είναι η ανανέωση των συμβάσεών τους και να μπορούν να μπουν όλοι στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Κι εδώ αρχίζει η προπαγάνδα του ΚΚΕ, που περνά ει μέσα από το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Πατρέων:
«Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου αρνήθηκαν την ικανοποίηση των αιτημάτων, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί κανενός είδους παράταση και δεν θα μπουν στο ταμείο ανεργίας όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Στην απαίτηση των εργαζομένων να δοθεί άμεσα, πριν τις γιορτές, ένα εφάπαξ βοήθημα, υποσχέθηκαν αόριστα ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση, αλλά μετά τις γιορτές και ανάλογα με τα δημοσιονομικά», επισημαίνει ο Δήμος Πατρέων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι, «η κυβέρνηση υλοποιώντας χωρίς κανένα δισταγμό την αντιλαϊκή πολιτική της, δεν αποδέχθηκε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων και αφήνει γιορτινές μέρες χωρίς δουλειά και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα των 495 ευρώ, 930 εργαζόμενους και το Δήμο μας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες».
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: