ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Συντεχνιακή αντίδραση από τη Θράκη κατά της Πάτρας

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα συντεχνιακά συμφέροντα από την Θράκη, ρίχνουν το βάρος τους στην αντίθετη κατεύθυνση. Να ελπίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει στην στήριξη της Πάτρας και του Πανεπιστημίου της.

Δικηγορικοί σύλλογοι και Δημοκρίτειο δεν θέλουν ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι δικηγορικοί σύλλογοι του Εφετείου Θράκης  (Καβάλας, Δράμας, Ορεστιάδας και Ξάνθης) οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής (στην Πάτρα) είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές και χάρη στη συνέπεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών».

Στο μεταξύ, ενώ από χθες έχουν ξεκινήσει αποχή από τα καθήκοντά τους, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή, προαναφερόμενοι οι δικηγορικοί σύλλογοι, σε αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από σήμερα έως και την επόμενη Τρίτη προχώρησε η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αντιδρώντας ομοίως στην ανακοίνωση ίδρυσης και τέταρτης Νομικής Σχολής, στην Πάτρα.

Πάντως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όταν κατά το 9ο Περιφρειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτ. Ελλάδος, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ, ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση στο Παλαιό Πτωχοκομείο, ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αίτημα της πανεπιστημιακής εκπαιδευτικής κοινότητας, υπήρξαν αντιδράσεις από το Δημοκρίτειο της Θράκης.
  
«Δεν παρουσιάστηκε στην ουσία κανένα επιχείρημα που να καταδεικνύει την ανάγκη ίδρυσης μιας τέταρτης σχολής και νομίζουμε ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση που έκανε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κυριαζοπούλου, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας», υποστηρίζεται ως μία έκφραση συντεχνιακής και τοπικιστικής αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: