ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους συνταξιούχους;

Ομόσπονδοι συνδικαλιστές δήλωσαν στους συνταξιούχους ότι αυτή η παροχή δώρου προς όλους, αποτελεί κατάκτηση των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος! Επίσης Καμία μείωση του εισοδήματός για 1,4 εκατ. παλιούς συνταξιούχους. Δημοσιοποιήθηκε το Κοινωνικό Εισόδημα



Επέκταση 13ου
μισθού για όλους

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καμία μείωση του εισοδήματός για 1,4 εκατ. παλιούς συνταξιούχους  όπως και για αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του Νόμου Κατρούγκαλου - Δημοσιοποιήθηκε σήμερα το ΦΕΚ για το Κοινωνικό Εισόδημα


Εάν είναι ασφαλείς οι πληροφορίες που έρχονται από παράγοντες του συνταξιουχικού κινήματος, περί της καταβολής δώρου σε όλους τους συνταξιούχους, με την διευκρίνηση ότι δεν πρόκειται για το μέρισμα (Κοινωνικό Εισόδημα) του οποίου γίνεται λόγος από αρκετών ημερών, ενώ ο βουλευτής Γιακουμάτος της ΝΔ, με δήλωσή του στο OPEN, σήμερα έδειξε την διαφωνία της ΝΔ, τότε θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι αυτό μετά την πρόσφατη διαμαρτυρία του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη προς τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, που επιβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, κάνοντας τον βουλευτή της ΝΔ να επικρίνει τον Επίτροπο Μοσκοβισί, που δεν ενημέρωσε την ΝΔ, ώστε να αλλάξει  το... τροπάρι της για κόψιμο των συντάξεων από την... ανίκανη κυβέρνηση!

Προχθές Δευτέρα 3-12-2018, στην συνάντηση των συνταξιούχων Πάτρας, με τους εκπροσώπους Ομοσπονδιών Συνταξιούχων, έγινε ενημέρωση εκ μέρους των εξ Αθηνών συνδικαλιστών ότι σε επαφή διαμαρτυρίας που είχαν με τον υφυπ. του υπ. Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, τους ενημέρωσε πως υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί το μέτρο της παροχής  δώρου σε όλους του συνταξιούχους. Κι αυτό είναι κάτι που εξετάζεται θετικά από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα το ανακοινώσει εντός των ημερών.

Μάλιστα οι ομόσπονδοι συνδικαλιστές δήλωσαν στους συνταξιούχους ότι αυτή η παροχή δώρου προς όλους, αποτελεί κατάκτηση των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος!

Η συνάντηση των τοπικών παραγόντων με τους Αθηναίους εκπροσώπους έγινε στο ΕΚΠ, στο πλαίσιο της συζήτησης για κάλεσμα των συνταξιούχων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο. 

Συγκλίνουσες πληροφορίες δε, από πλευράς παραγόντων του υπ. Εργασίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενοι αυτό και ως κίνηση έκφρασης ότι η Οικονομία πατάει στα πόδια της και πλέον η χώρα μας γίνεται κανονικό κράτος, όπως όλα στην Ευρώπη τα κράτη.

Καμία μείωση του εισοδήματός για 1,4 εκατ. παλιούς συνταξιούχους  

Στο μεταξύ, όπως ανεγράφη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ  σε άρθρο του  Πετρόπουλου Ανδρέασήμερα, καμία μείωση του εισοδήματός τους δεν θα έχουν οι παλιοί συνταξιούχοι (1,4 εκατ.) με τη διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό οι συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του Νόμου Κατρούγκαλου.

Επομένως, με τη συγκεκριμένη διάταξη καταργείται πλήρως η περικοπή και δεν υπολογίζεται πλέον η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» στις παλιές συντάξεις, ενώ καμία περικοπή δεν εφαρμόζεται και για τα συγκαταβαλλόμενα οικογενειακά επιδόματα.

Επίσης, η διάταξη, και συγκεκριμένα το άρθρο 2 που αφορά τους νέους συνταξιούχους, περιορίζει σημαντικά τις μειώσεις (σε σχέση με τους παλιούς συνταξιούχους) στις περιπτώσεις εκείνες που η «προσωπική διαφορά» είναι μεγαλύτερη του 20%.

Κι αυτό καθώς ο Νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε ότι εφόσον η σύνταξή όσων συνταξιοδοτήθηκαν από 13.5.16 έως 31.12.2018 υπολείπεται κατά 20% και πλέον σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με βάση το παλιό καθεστώς, δικαιούνται από 1.1.2019 το 50% αυτής της διαφοράς αν συνταξιοδοτήθηκαν το 2016, το 33% αν συνταξιοδοτήθηκαν το 2017 και το 25% για συνταξιοδότηση το 2018, ενώ με την αλλαγή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο θα διατηρηθεί ολόκληρο το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου οι νέες συντάξεις θα αρχίσουν να παίρνουν αυξήσεις ετησίως από το 2022 με βάση τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και οι παλιές συντάξεις θα παραμένουν «παγωμένες» μέχρι οι νέες συντάξεις να φτάσουν στα επίπεδα των παλιών, οπότε θα αρχίσουν αυξάνονται και οι παλιές συντάξεις.

Υπουργείο Εργασίας: Λάθος το παράδειγμα της ΑΔΕΔΥ

Χθες το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι «το παράδειγμα που παρατίθεται περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον Ν. 4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2014».

Όπως ακόμα τονίζεται, «όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση τον Ν. 4387/16 και έχουν διαφορές συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις παλιές συντάξεις, ενώ από την 1.1.2019 συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά ώστε να προσεγγίσουν τις υψηλότερες συντάξεις που ήδη καταβάλλονται με τις διατάξεις του Ν. 4387/16».

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα το ΦΕΚ για το Κοινωνικό Εισόδημα

Με το ΦΕΚ 5456 (Τεύχος β’) που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα  οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, καθορίζουν τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, καθώς και λοιπά κριτήρια για την εφάπαξ καταβολή του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, τις κατηγορίες των δικαιούχων, τη βάση, τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος της παροχής ανά κατηγορία δικαιούχων, τις προϋποθέσεις, τον φορέα, τη διαδικασία, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τον χρόνο και τρόπο ελέγχου των εισοδηματικών, περιουσιακών και των λοιπών κριτηρίων για τη χορήγησή του, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν. 4579/2018 (Α' 201), που αφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το ισοδύναμο εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ. Η ωφελούμενη μονάδα εντάσσεται στην 1η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, στη 2η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.000 ευρώ και στην 3η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: