ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ντομπρόβσκις: Επόμενo βήμα έξοδος Ελλάδας στις αγορές



H άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα "είναι ένα περαιτέρω βήμα προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και οικονομική σταθερότητα την οποία κατάφερε η Ελλάδα" τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη που έδωσε στο Euro2day.


« Συνεπώς, τώρα το επόμενο θέμα είναι η προετοιμασία της χώρας για την έξοδό της στις αγορές και να σταθεί επιτέλους στα πόδια της, να μην εξαρτάται πλέον από προγράμματα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε δύο πράγματα: το ένα έχει ήδη γίνει με την άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, το άλλο είναι να παραμείνει η χώρα σταθερά στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και να διασφαλίσει μια συνεχιζόμενη ανάπτυξη» υπογραμμίζει στην ίδια συνέντευξη.

Σε ερώτηση για το πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε: «Δεν θα ήθελα να βάλω χρονοδιαγράμματα σε αυτό το στάδιο, γιατί οι διεργασίες μόλις ξεκινούν, όμως εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Πρέπει να τεστάρουμε τις αγορές, να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη για την επιστροφή της Ελλάδας».

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο

H Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο όσον αφορά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και αυτό αντανακλάται στην αύξηση των εξαγωγών της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Bloomberg: Η απόφαση της Κομισιόν ενισχύει την Ελλάδα για την έξοδό της στις αγορές

Η επίσημη απόφαση ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ ενισχύει τη χώρα, καθώς σκέφτεται την πρώτη πώληση ομολόγων της από το 2014, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αν και η απόφαση για την άρση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, σημειώνει το δημοσίευμα, «σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία στηρίζεται στη διεθνή βοήθεια για τη χρηματοδότησή της από το 2010, καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στην ομαλότητα και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές. Οι ενδείξεις ότι οι προοπτικές γίνονται καλύτερες ενισχύθηκαν από την αγορά του 59% της σημερινής έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές», σημειώνεται.

Πηγη: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: