ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Kοινή συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα με Αλ. Βούτσιτς


Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τόνισε:  «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας βασικός πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή».


 Τουρκία: Σκύλος που γαβγίζει

ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ


«Αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει, αλλά αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει». Αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις εξελίξεις στο «οικόπεδο 11» της κυπριακής ΑΟΖ, όπου άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς.
 
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φυσιολογική» τη χθεσινή εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία «φυσιολογική» εξέλιξη και για την Τουρκία παρατήρησε: «Ας κρατήσουν αυτήν τη ρήση και οι γείτονές μας. Διότι κάποια στιγμή, ξέρετε, όταν φωνάζεις πολύ και δημιουργείς φασαρία, τότε δεν κάνεις καλό. Ούτε στα σχέδιά σου, ούτε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπουργούς Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αντίποινα για τις μονομερείς κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ποια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει η Άγκυρα.

Αντιθέτως ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τόνισε:  «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας βασικός πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει από μία μακρόχρονη οικονομική κρίση ξανακερδίζει χαμένο έδαφος και αναδεικνύεται σαν μία χώρα πολύτιμη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βαλκανική, μία χώρα πολύτιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία χώρα πολύτιμη στο ΝΑΤΟ, εξαιτίας και των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή», και ο Πρωθυπουργός εξήρε τη σημασία των χειρισμών στον τομέα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας: 

«Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι όποιος έχει σχέδιο, στρατηγική, δημιουργεί διεθνή ερείσματα δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, αλλά είναι σταθερός στις θέσεις του, διαπραγματεύεται με δημιουργικό τρόπο, αλλά, ταυτόχρονα, είναι σταθερά προσανατολισμένος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, τότε καταφέρνει να δημιουργεί ερείσματα και δυνατότητες να πετυχαίνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: