ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ν. Βούτσης: Το πολιτικό σύστημα να «δώσει το σήμα»

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε αρνητικά ότι πολιτικά κόμματα αναφέρονται ως διαπίστωση στην πάροδο 10 χρόνων που χρειάστηκαν για να διερευνηθεί η υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη.


Την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να «δώσει το σήμα» σε κοινή γνώμη και Δικαιοσύνη ότι είναι αποφασισμένο να αυτοκαθαρθεί υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κατά την συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου. Ο Ν. Βούτσης μίλησε με σκληρά λόγια τόσο για τον ίδιο τον πρώην υπουργό που δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όσο και για τα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις κι από τα οποία ζήτησε «να πάρουν την ευθύνη» για την μη έγκαιρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε αρνητικά ότι πολιτικά κόμματα αναφέρονται ως διαπίστωση στην πάροδο 10 χρόνων που χρειάστηκαν για να διερευνηθεί η υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη για το «πώς και γιατί δεν είχαν κινητοποιήσει και βοηθήσει την Δικαιοσύνη» να διερευνήσει έγκαιρα την υπόθεση. Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε ότι ο Γ. Παπαντωνίου υπήρξε ένα κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του παρελθόντος και παρατήρησε ότι τα κόμματα αυτά αντί να θέτουν το ζήτημα εγκαλούν την κυβέρνηση επειδή ασχολείται.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ακόμα ότι το ζήτημα των εξοπλισμών και των φαινομένων διαφθοράς που τους συνοδεύουν είναι προφανές ότι θα αποτελέσει αντικείμενο μόνιμης ενασχόλησης από την Βουλή «με την θεσμική ευαισθησία που επιβάλλεται». Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η Βουλή θα είναι κουφή, τυφλή και σιωπηλή σε τέτοιες υποθέσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που επιχειρείται «να μπει χέρι στην Βουλή».

Ο Γ. Παπαντωνίου έπρεπε να είναι εδώ

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε με ένταση ότι ο Γ. Παπαντωνίου «έπρεπε να είναι εδώ», κυρίως λόγω των υπονοούμενων που άφησε στην επιστολή του προς την Βουλή περί «φαύλων πολιτικών σκοπιμοτήτων» και «συκοφαντικής δυσφήμισης». Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι ο πρώην υπουργός έπρεπε να έχει έρθει στην Βουλή και να εξηγήσει ποια είναι η συκοφαντική δυσφήμιση και ποιες είναι αυτές οι σκοπιμότητες. «Ενδεχομένως να έπειθε» πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης υπενθυμίζοντας ότι ο νομικός πολιτισμός επιβάλλει ένας κατηγορούμενος να θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: