ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πιθανή έξοδος Ελλάδας επόμενη εβδομάδα στις αγορές

Ο Γκίντερ Έτινγκερ, που βρέθηκε χθες στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και σε ερώτηση για την έξοδο στις αγορές, ο επίτροπος απαντά: «Εγώ λέω, δοκιμάστε το.
Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επιστροφής και υπάρχει και μια διαδικασία προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δοκιμάστε το, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα», αναφέρει κατά λέξη.

Ο Γκ. Έτινγκερ λέει και άλλα όμως για τη χώρα μας και την προσπάθεια που γίνεται: «Υπάρχουν σημάδια ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αξιόπιστη. Τα τελευταία 5-6-7 χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις και το Κοινοβούλιο έκαναν πολλά. Έχει αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά αυτή η διαδικασία είναι μακρά. Πρώτα γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, μετά ακολουθούν οι επενδύσεις και μετά η ανάπτυξη. Όπως σας είπα, θα υπάρξει ένα προστατευτικό πλαίσιο της Ένωσης». Και, εν κατακλείδι, «τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».


Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι έτοιμη να βγει ξανά στις αγορές ομολόγων ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης που μίλησε στο CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για μία σημαντική κίνηση για την Αθήνα, η οποία θα αποδείξει ότι το πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτέλεσμα, τόσο στους ξένους επενδυτές όσο και στους Έλληνες ψηφοφόρους. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει να βγει στις αγορές την κατάλληλη χρονική στιγμή, έτσι ώστε να αποφύγει τυχόν πολιτικές ή οικονομικές επιπτώσεις.

Πηγή με γνώση της κατάστασης, η οποία προτίμησε να παραμείνει ανώνυμη λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί "πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν να περιμένουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση του ΔΝΤ, αλλά και η αξιολόγηση από την S&P του χρέους της Ελλάδας την Παρασκευή”.

«Οι αγορές θα χαιρέτιζαν την επιστροφή της Ελλάδας» είπε επίσης στην Handelsblatt o Αλμπέρτο Γκάλο, ο επικεφαλής του τμήματος μακροστρατηγικής της Algebris Investments του Λονδίνου και πρόσθεσε ότι «είναι ένα μικρό βήμα, αλλά έχει το συμβολισμό του και είναι μια ένδειξη ότι η χώρα μπορεί να ξανασταθεί μόνη στα πόδια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: