ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε θέση υπέρ της Ηριάννας

«Τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι για πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας πράξεις έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, δύο νέα παιδιά θα παραμείνουν στη φυλακή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.




Έκριναν εκτός

νομικής κρίσης

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ». ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ Κ.Α.


«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι για πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας πράξεις έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, δύο νέα παιδιά θα παραμείνουν στη φυλακή» σημείωσε.

«Θέλουμε μια δίκαιη δίκη για να φανεί η αλήθεια». Αυτό τόνισε ο πατέρας της Ηριάννας, μιλώντας αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, προκαλώντας έντονη κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - δικαστών και όχι μόνο

 Ο ίδιος τόνισε ότι εκατοντάδες γενετιστές από όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι λάθος, καθώς το DNA είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί. «Η μόνη της έννοια είναι η ακαδημαϊκή της καριέρα. Εγώ είμαι 58 χρονών και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Τα βιβλία που έχω διαβάσει εγώ είναι το 1/10 αυτών που έχει διαβάσει το παιδί μου πάνω στο αντικείμενό της... 

Όταν θα γίνει η δεύτερη δίκη για την αναστολή της, πρέπει να έρθετε να την ακούσετε. Αξίζει τον κόπο» υπογράμμισε. «Είναι πολύ εύκολο να σπιλωθεί το όνομα ενός ανθρώπου... Πολύ εύκολο» κατέληξε. 

ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση που προσβάλλει

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει  ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί».

Με αφορμή την δικαστική απόφαση για Ηριάννα

Ένταση και νέα επεισόδια στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία για την Ηριάννα κατέγραψε το newsit.gr. Η ένταση ξεκίνησε στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ με εκείνους να "απαντούν" αμέσως κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, μία μολότοφ έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αμάξι στην οδό Κωλέττη με αποτέλεσμα εκείνο να γίνει αμέσως παρανάλωμα του πυρός.
Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Θεμιστοκλέους και στην οδό Βαλτετσίου, ρίχνοντάς μολότοφ και πέτρες. Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή είναι κλειστοί ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παντού.

Πορεία αλληλεγγύης στην Αθήνα
 
Πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!», ανέφεραν στο από κοινού κάλεσμά τους οι οργανώσεις.

Και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, πραγματοποίησαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  διαδηλωτές σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της χθεσινής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που αρνήθηκε στους δύο καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την αναστολή στην έκτιση της ποινής τους.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε.

Οι «Αναρχικοί Κομμουνιστές από Πάτρα»

«Σε άψογη συνεργασία με την «αντιτρομοκρατική», το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε χθες τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή για την αναστολή της ποινής κάθειρξης 13 χρόνων τους είχε επιβληθεί για δήθεν συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναφέρουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι «Αναρχικοί Κομμουνιστές από Πάτρα», η οποία αναρτήθηκε στο indymedia.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκεαπόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, μετά τη χθεσινή απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Περίπου 40 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρέθηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο και ζήτησαν με μικροφωνική την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: