ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σύσκεψη φορέων που ζητούν νότια χάραξη τρένου



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/7/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, η σύσκεψη φορέων που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία μας. 

Παρέστησαν, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οι κύριοι Γκοτσόπουλος και Τραχάνης, οι Βουλευτές κ. Ιάσωνας Φωτήλας και Νίκος
Νικολόπουλος, (αποχώρησε πριν τοποθετηθεί), εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κατσανιώτη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Αϊβαλής, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων από τον Δήμο Πατρέων, ο κ Θόδωρος Ξυλιάς από την Νέα Πόλη, η κ. Μπίρμπα από την ΡΑΠ, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος από τους Αγωνιζόμενους Πολίτες, ο Χρήστος Πατούχας από την Ανυπότακτη Πολιτεία και εκπρόσωπος της παράταξης Κοινοτικόν. Παρέστησαν επίσης από την Αντιπολίτευση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οι κύριοι Διονύσης Γκοτσούλιας και Τάκης Κουνάβης.

Η παρουσίαση του θέματος έγινε από τους Χρήστο Πατούχα, Ανδρέα Λάζαρη και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και παρατάξεων.

Στην συζήτηση, αναδείχθηκαν όλοι οι λόγοι που ολόκληρη η περιοχή των Νότιων οικισμών του Δήμου Πατρέων, αλλά και τα δύο Δημοτικά Συμβούλια με ομόφωνες αποφάσεις τους, διαφωνούν με την σχεδιασμένη υφιστάμενη χάραξη και απαιτούν την Νότια χάραξη και του αυτοκινητοδρόμου και της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πατρών Πύργου. 

Όλοι οι φορείς θεωρούν ορθή λύση την Νότια χάραξη, όλοι συμφωνούν ότι ο στρεβλός σχεδιασμός, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων τεχνικών εταιρειών για την είσπραξη των διοδίων, πρωτίστως της εσωτερικής και όχι της διερχόμενης κίνησης. 

Το ΤΕΕ και ο βουλευτής κ. Φωτήλας, εξέφρασαν επιφυλάξεις, για το αν είναι δυνατή η αλλαγή της χάραξης τώρα, χωρίς κινδύνους για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.

Τονίστηκε, ότι όλες οι επιφυλάξεις μπορούν να αρθούν, αν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Εν προκειμένω, στιγματίστηκαν οι παλινωδίες του Υπουργείου και η αθέτηση όλων των υποσχέσεων που μας είχαν δοθεί. Σημειώθηκε η απουσία, τόσο των Κυβερνητικών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όσο των πρώην Κυβερνητικών Βουλευτών της ΝΔ Και του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκαν να γίνουν με πρωτοβουλία των Δήμων, άμεσες ενέργειες συνάντησης με τον κ. Σπίρτζη και οργάνωση των επόμενων ενεργειών και κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: