ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Μικροπολιτική, με αφορμή την αναρρωτική άδεια γιατρού!



Η μεταφορά τεσσάρων ασθενών από την Νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, στην Παθολογική, που έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς το εφημερεύον προσωπικό των πέντε γιατρών δεν επαρκεί, αφού δύο εξ αυτών λείπουν,  αποτέλεσε αιτία απαξιωτικής επίθεσης κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, τόσο από την πλευρά της ΕΙΝΑ, όσο και από αυτής της ΝΔ, της οποίας ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ άσκησε κριτική κατά αμνήμονα τρόπο. 


Και τούτο διότι  επί κυβερνήσεως Σαμαρά οι θέσεις που αφαιρέθηκαν έφθασαν τις 380 στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι το Υπουργείο να αναζητά τρόπους υπέρβασης του προβλήματος κάλυψης των θέσεων και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίζει την μικρόψυχη πολιτική της αντιπολίτευσης που μιλά για προσλήψεις ενόψει εκλογών!

Πρόκειται για μικροπολιτική, που γίνεται με αφορμή την αναρρωτική άδεια ενός γιατρού!
  
Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας Θεόδωρου Σερεμέτη για τη νεφορολογική κλινική, η οποία μεταφέρθηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας των τεσσάρων ασθενών, αναφέρεται ότι η κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της στην παθολογική. 

«Επειδή πολύς θόρυβος γίνεται με το λεγόμενο «κλείσιμο» της Νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας, ενημερώνουμε τους πολίτες της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής ότι:
  1. Η Νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου μας συνεχίζει τη λειτουργία της φιλοξενούμενη στην Παθολογική κλινική.
  2. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται κανονικά και σε απολύτως ασφαλείς συνθήκες
  3. Η εν λόγω φιλοξενία κρίθηκε απαραίτητη για την ασφαλή εφημέρευση της κλινικής δεδομένης της απουσίας συναδέλφου ιατρού λόγω αναρρωτικής άδειας.
  4. Το νοσοκομείο είναι σε αναμονή πλήρωσης μιας θέσης επικουρικού γιατρού για τη Νεφρολογική το οποίο θα σημάνει και την λήξη της έκτακτης κατάστασης».
Με τα παραπάνω απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας μετά την μεταφορά των τεσσάρων μοναδικών ασθενών της Νεφρολογικής κλινικής, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παλιό πρόβλημα μνημονιακής προέλευσης

Το ζήτημα είναι παλιό και ήδη έχουν εξαγγελθεί πανελλαδικά δέκα χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η απορφάνιση των νοσοκομείων από προσωπικό που για διαφόρους λόγους λείπει από τα νοσοκομεία, όπως συνταξιοδότηση κ.α. και κυρίως από τον κανόνα του περιορισμού της κάλυψης θέσεων που έχει επιβληθεί από τα χρόνια των προηγούμενων δύο μνημονίων. Ειδικά στην περίπτωση του Αγ. Ανδρέα επισήμως έχει ειπωθεί ότι λείπουν 380 θέσεις, τις οποίες επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη, υπ. Υγείας, δεν υπήρξε αντίδραση από συνδικαλιστικής πλευράς.  

Δηλώσεις Σερεμέτη  για το ζήτημα

Όπως δήλωσε στο thebest.gr o Διοικητής του Νοσοκομείου  Θεόδωρος Σερεμέτης η μετακίνηση των ασθενών έγινε την Παρασκευή με γνώμονα την ασφαλή νοσηλεία τους. Το πρόβλημα, εξηγεί, προέκυψε γιατί δεν έβγαιναν οι εφημερίες, καθώς μια γιατρός της κλινικής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, μετά από χειρουργική επέμβαση, ενώ και ο μοναδικός ειδικευόμενος δεν βρίσκεται πια στην κλινική. Συνολικά οι γιατροί, σε κανονικές συνθήκες είναι πέντε.

Ο κ. Σερεμέτης επισημαίνει ότι έγινε πρόσφατα προκήρυξη για την πρόσληψη νεφρολόγου (επικουρικού), ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Επαναλήφθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικού παθολόγου στη νεφρολογική κλινική, αλλά ακόμα δεν έχει προκύψει κάλυψη της θέσης.  Σύμφωνα με τον διοικητή κανονικά λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Οι ασθενείς που μετακινήθηκαν την Παρασκευή στην παθολογική είναι τέσσερις σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και επελέγη με γνώμονα την ασφαλή περίθαλψή τους.

Παρέμβαση της 6η ΥΠΕ στο πρόβλημα

«Έχει δημιουργηθεί μια προσωρινή έκτακτη συνθήκη στη νεφρολογική κλινική, η οποία προέκυψε από την ξαφνική αδυναμία  δύο γιατρών να συμμετέχουν στο εφημεριακό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει αναστολή λειτουργίας, απλά δεν γίνεται νοσηλεία και η μετακίνηση των ασθενών στην παθολογική κρίθηκε ως η προσφορότερη λύση από το νοσοκομείο» δηλώνει ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης και προσθέτει πως για λίγες μέρες ακόμα που δεν μπορούν να προσδιοριστούν θα ακολουθείται αυτό το σύστημα και η αυτόνομη λειτουργία της κλινικής θα επανέλθει, ενώ δεν έχει υπάρξει διαφοροποίηση στη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Σχολιάζει η ΕΙΝΑ με ανακοίνωσή της

 «Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;  Ότι προφανώς ήταν προειλημμένη απόφαση που αποσιωπήθηκε για να μην χαλάσει η φιέστα των εγκαινίων; Ότι επιβεβαιώνεται την επομένη κιόλας η ΕΙΝΑ που τόνιζε ότι το πρόβλημα είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό; Ότι οι ασθενείς από την Νεφρολογική από την μια βρίσκονται σε λάθος κλινική, από την  άλλη επιβαρύνουν –και μάλιστα χωρίς διευκρινισμένους ορούς – το έργο των ήδη υπερφορτωμένων γιατρών της Παθολογικής;».

Τα παραπάνω σχολιάζει η ΕΙΝΑ με ανακοίνωσή της και καλεί «την ΥΠΕ να δώσει πραγματικές λύσεις και όχι μπαλώματα που και το πρόβλημα δεν λύνουν και την λειτουργιά της πιο φορτωμένης κλινικής επιβαρύνουν.

Και η ΝΟΔΕ της ΝΔ παρεμβαίνει διά Μαζαράκη 

Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε παρενέβη και η τοπική ΝΟΔΕ Αχαΐας, διά του προέδρου της κια πρώην δ/ντή της Καρδιολογικής κλινικής, Ανδρ. Μαζαράκη, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Η αναστολή λειτουργίας της νευραλγικής αυτής κλινικής γίνεται λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και αναμένεται να επηρεάσει και την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών από την ευρύτερη περιοχή, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. Ο Πολάκης και η παρέα του βλάπτει πολύ σοβαρά την δημόσια υγεία». 

Φυσικά ούτε νύξη δεν κάνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ για τις 380 θέσεις που είναι κενές στο νοσοκομείο και που οι μνημονιακές συμφωνίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν επιχείρησαν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις τους. Αυτές συναντούμε σήμερα μπροστά μας, μέχρι να π[ληρωθούν οι θέσεις με τις νέες προσλήψεις που έχεουν αξαγγελθεί.

Ωστόσο ένα ζλητμα που ανεφύει κια πιστεύουμε ότι είναι προσωρινό, δεν αμαυρίζει την γενικότερη εικόνα του νοσοκομείου, έναντι των χρηστών πολιτών, που σήμερα ακόμη και ανασφάλιστοι μπορεί να απολαύσουν δωρεάν τις όποιες υπηρεσίες του χρειαστούν, αφού το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι η Υγεία είναι δωρεών για όλους τους μη έχοντες!   

Και ο πολίτης αυτό λαμβάνει υπόψη. Υπομονή λοιπόν.   




Δεν υπάρχουν σχόλια: