ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σε οικονομική ένδεια το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο





Υπό συζήτηση το «Εντέλλεσθε» του δημάρχου Πελετίδη, αν και σήμερα κάλεσε το Υπουργείο να αναλάβει, αντί των ιδιωτών την μισθοδοσία εργαζομένων!


Στο μη παρέκει έχουν φθάσει τα οικονομικά προβλήματα στον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρείας, που φαντάζουν εφιάλτης σε σχέση  με την ευοίωνη προοπτική, που διαγράφονταν, πριν μία δεκαπενταετία, όταν αναλαμβάνοντας την συνέχιση του Πτωχοκομείου Πατρών, με ιστορία από το 1875 και πρώτο πρόεδρο τον Θόδ. Γερούση, κατασκεύαζε το συγκρότημα στο ύψωμα του Γηροκομειού, όπου θα στεγάζονταν όχι πια Πτωχοκομείο, αλλά ένας αξιοπρεπής οίκος ευγηρίας.

Μόνη προϋπόθεση για στέγαση σε αυτόν ατόμων γεροντικών ηλικιών σε δωμάτια κατά μόνας ή κατά ζεύγος,  ετίθετο η κατοχή αξιοσέβαστης συντάξεως ή αξιόλογης περιουσίας, που θα προσφέροντο στο ίδρυμα έναντι ες αεί φιλοξενίας.

Παράλληλα το κτίριο του παλαιού Πτωχοκομείου, που είχε περάσει στην κατοχή του Κωνσταντοπούλειου, ενοικιάσθηκε  με σκοπό την απόκτηση εισοδήματος για λογαριασμό του Ιδρύματος.

Το τι ακριβώς έχει γίνει δεν εγνώσθη επ' ακριβώς. Οι εργαζόμενοι που είναι τα πρώτα θύματα, όμηροι προς εκβιασμό του Υπουργείου, που καλείται να θεραπεύσει την κακοδιαχείριση ή άλλα τινά που οδήγησαν στην σημερινή αβελτηρία, προτείνουν την συγκροτημένη αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος, που δεν είναι ευκαταφρόνητη, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Μιλούν π.χ. για ενοικίαση με καλύτερους όρους και όχι για περικοπή μισθών ή μείωση προσωπικού, που προτείνει ως λύση η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Παράλληλα σκέψεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται  για ανάληψη του κόστους των μισθών από τον Δήμο Πατρέων, καθώς συμμετέχει στην διοίκηση, καθότι πρόκειται για ίδρυμα ιδιωτικού χαρακτήρα, στο οποίο ο διαθέτης έχει προκαθορίσει την διοίκησή του.

Λέγεται μάλιστα, πως θα μπορούσε να αναλάβει ο Δήμος Πατρέων, με ένα «Εντέλλεσθε» του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, αν και αυτό δεν εφάνη από την τοποθέτηση του κ. Μελλά αντιδημάρχου-εκπροσώπου του Δήμου, χθες κατά την σύσκεψη που έγινε.

Αντιθέτως ζήτησε την ανάληψη εξ ολοκλήρου του κόστους από το Υπ. Υγείας, κάτι που επανέλαβε και σήμερα ο Κ. Πελετίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό. Επανέλαβε δηλαδή, την κλασική νεοφιλελεύθερη μέθοδο της φόρτωσης του κόστους των ιδιωτών στους φορολογούμενους του κράτους, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης εργαζομένων!  

Σχετικά με την σύσκεψη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οίκος ευγηρίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων, αλλά όχι το Δ.Σ. του Κωνσταντοπούλειου.

Στην οποία αναφέρει τα εξής:       

«Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 17 Ιούλη, σύσκεψη για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και τον διαφαινόμενο κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του.

Στη σύσκεψη συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς.

Στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δομή, που φιλοξενεί και περιθάλπει ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης.

Η διαφαινόμενη αναστολή λειτουργίας του, θα αφήσει κυριολεκτικά στο δρόμο, 92 ηλικιωμένους και 43 εργαζόμενους.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του στην  Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, θέτει το θέμα του άμεσου κινδύνου αναστολής της λειτουργίας του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας και ζητά την έκτακτη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι η μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τόσο τη συνέχιση παροχής φροντίδας υψηλού επιπέδου στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, όσο και τη συνέχιση της εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό, χωρίς καμία μείωση στο μισθό».

Αυτά σχετικά με την θέση του κομμουνιστή δημάρχου Πατρέων, αν και στα κρατούμενα προσετέθη το ενδεχόμενο να δώσει λύση ο Κ. Πελετίδης με την μέθοδο του «εντέλλεσθε», αγαπητή του άλλωστε, εάν κρίνουμε από την πρόσφατη δήλωσή του, για τους εργαζόμενους της Καθαριότητας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: