ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 17/7/2017



Για την ανεργία (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα)

Η πιο σημαντική είδηση αυτής της περιόδου είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας. Βρισκόμαστε ήδη στα πιο χαμηλά επίπεδα της τελευταίας πενταετίας. Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε για τον Απρίλιο την ανεργία στο 21,7%. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο από τις αρχές του 2012. Το οποίο, μάλιστα, τον Απρίλιο του 2014, λίγο πριν αναλάβουμε, είχε εκτιναχθεί στο 27,2%.


Τα στοιχεία της Εργάνης, που καταγράφουν το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, δείχνουν για το πρώτο εξάμηνο του 2017, 256.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου, από το 2001 μέχρι σήμερα. Από το Φλεβάρη του 2015, που αναλάβαμε, έως σήμερα, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας (από τον Αλ. Τσίπρα)

Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας που είναι ένα απαραίτητο και κρίσιμο εργαλείο για την προστασία των εργαζομένων. Με περισσότερους από 100.000 ελέγχους τη διετία 15 - 16 έχουμε επιτύχει μείωση της αδήλωτης εργασίας, στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, από το 19.17% που
βρισκόταν το 2014, στο 13,58% το 2016. Και αυτό γιατί έχουμε την πολιτική βούληση.

Για την αντιμετώπιση της ψευδούς αυτό-απασχόλησης (από τον Αλ. Τσίπρα)
Το πρώτο βήμα έγινε μέσα από την κοινωνική ασφάλιση και τη δυνατότητα να διαμοιράζεται η ασφαλιστική εισφορά ανάμεσα στον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Ήδη 22.000 εργαζόμενοι έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το δεύτερο βήμα. Θέτουμε σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι, σε μισθωτό εργαζόμενο.
Σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δείτε εδώ.  

Για τον ΕΦΚΑ (από τον Αλ. Τσίπρα)

Τα οικονομικά στοιχεία του ΕΦΚΑ για άλλη μια φορά, διαψεύδουν τους προφήτες της καταστροφής. Το πλεόνασμα που καταγράφεται το πρώτο εξάμηνο ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί αντανάκλαση τόσο της θετικής τάσης στην μισθωτή εργασία όσο και της βελτίωσης της εισπραξιμότητας, η οποία στους ελεύθερους επαγγελματίες έχει φτάσει από το 53% σχεδόν στο 70%. Όλα αυτά τη στιγμή που το 2015 παραλάβαμε ένα ταμειακό έλλειμμα στην κύρια ασφάλιση πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ενώ το 2009 το ταμειακό πλεόνασμα ξεπερνούσε το 1,5 δισ. ευρώ.
Για την κοινωνική αλληλεγγύη (από τον Αλ. Τσίπρα)

Σήμερα, ο προϋπολογισμός για τις δαπάνες της κοινωνικής πρόνοιας είναι υπερδιπλάσιος από εκείνον που παραλάβαμε. Από τα περίπου 780 εκ. στα οποία ανερχόταν το 2015, το 2017 ξεπέρασε το 1,57 δισ. ευρώ, ενώ το 2019, με τα αντίμετρα, προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2,57 δισ. ευρώ.

Αντιμετώπιση της φτώχειας

1. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από το Φλεβάρη του 2017, μέχρι σήμερα, 560.000 συμπολίτες μας ωφελούνται από το ΚΕΑ με πρόβλεψη να φτάσουν τους 700.000. Παράλληλα με την άμεση οικονομική στήριξη προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από προγράμματα:
-Χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού.
-Δωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 60.000 παιδιά προβλέπεται  ότι θα ενταχθούν για τη σχολική χρονιά 2017-2018.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν τρόφιμα.
-Χιλιάδες άνεργοι δικαιούχοι του ΚΕΑ, θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

2. Σχολικά γεύματα
- Για το 2017 επεκτείνονται σε περισσότερους από 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, σε Δήμους ολόκληρης της επικράτειας. Το 2019 με βάση τα αντίμετρα, από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα καλυφθούν 500.000 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, με ετήσια δαπάνη 190 εκ. ευρώ.

3. 250 νέα Κέντρα Κοινότητας
Κορμό του νέου κράτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελούν τα 250 Κέντρα Κοινότητας, τα οποία ιδρύουμε σε όλη την επικράτεια. Ήδη λειτουργούν 70.

Δείτε στο συνημμένο βασικά σημεία της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα


Για τη στήριξη των εργαζόμενων (από την Έφη Αχτσιόγλου)

Ήδη από την αρχή του 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, για περισσότερες από 300 εργατικές υποθέσεις, όταν την προηγούμενη τριετία δεν είχαν διεξαχθεί ούτε οι μισές. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, είτε αυτά αφορούσαν την ανάκληση απολύσεων, είτε την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης αυτής της κυβέρνησης, ενεργοποιήσαμε το έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων δίνοντας περισσότερα από 4 εκ. ευρώ τη διετία 2015-2016. Ένα εργαλείο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κρατούσαν ανενεργό. Παράλληλα μέσα στη διετία 2015-2016, χάρη στις παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ, έχουν καταβληθεί περισσότερα από 24 εκ. ευρώ από δεδουλευμένες οφειλές προς εργαζόμενους.

Για τις εργατικές κατοικίες (από την Έφη Αχτσιόγλου)
Στο Υπουργείο Εργασίας ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή και με ένα σύνολο ζητημάτων που παρέμεναν «αόρατα» για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως η επίλυση του ζητήματος των Εργατικών Κατοικιών που αφορά 36.000 συμπολίτες μας.

Τα προσεχή νομοσχέδια (από την Έφη Αχτσιόγλου)

Στον τομέα της εργασίας: Σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα σύνολο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης εργασίας και της απλήρωτης εργασίας, ένα πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και στις αγροτικές εργασίες, βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στις «Μανωλάδες». Στη βάση αυτών των θεσμικών παρεμβάσεων, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ στο βασικό θεσμικό μηχανισμό για την παρέμβαση στην αγορά εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης: Ιδρύεται πανελλαδικό δίκτυο για την κοινωνική προστασία, ενώ ο ΟΓΑ μετεξελίσσεται στον νέο προνοιακό οργανισμό για τη διαχείριση και απονομή των βασικών κοινωνικών επιδομάτων. Πρόκειται για μια τεράστια αναδιοργάνωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καταργεί τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος και δίνει στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα την αξιοπρέπεια που τους αντιστοιχεί στην επαφή τους με το κράτος.


Για την έξοδο στις αγορές (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

- Ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές έχει ανοίξει μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου του Eurogroup, η οποία αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Η πρόταση της Κομισιόν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και επικυρώνει την ανάκαμψη όλων των θεμελιωδών μεγεθών. Το πρώτο τρίμηνο του ‘17 έκλεισε με ανάπτυξη 0,4% η οποία αναμένεται να αυξηθεί ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο, οι δείκτες της παραγωγής, της κατανάλωσης, των επενδύσεων ανακάμπτουν ενώ και στον πεδίο της εργασίας έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο 270.000 νέων θέσεων την τελευταία διετία με μείωση της ανεργίας κατά 5%.

- Αποτελεί προτεραιότητά μας να υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον Αύγουστο του 2018. Και από την καθημερινή παρακολούθηση της πορείας των Ελληνικών ομολόγων και την ανάλυση των χαρακτηριστικών των αγορών χρήματος προκύπτει ότι παρά τις πιέσεις που δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα στο σύνολό τους οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται συνεχώς. Το ζήτημα του χρόνου της εξόδου είναι κάτι το οποίο μελετάμε. Αυτό που θέλουμε είναι η πρώτη έξοδος να γίνει στο καλύτερο δυνατό χρονικό σημείο. Δεν θα γίνει για επικοινωνιακούς λόγους αλλά θα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος.

Για την τακτική της ΝΔ σε σχέση με τη Δικαιοσύνη (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

- Η ΝΔ έχει ένα νέο μάντρα: την καταγγελία των υποτιθέμενων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Η ΝΔ αλλά και διάφοροι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και ΜΜΕ έχουν ξεχειλώσει την έννοια της διάκρισης των εξουσιών, ώστε ακόμη και ο σχολιασμός επί δικαστικών αποφάσεων να θεωρείται παραβίαση της αρχής. Το να σχολιάσει όμως κάποιος πολιτικά ή νομικά ή ηθικά μια δικαστική απόφαση, ακόμη και αν ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραβίαση της αρχής ή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

- Ο κ. Μητσοτάκης  προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με την φανταστική αυτή κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη διότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας και  καταστροφολογεί ανέξοδα όπως έκανε και πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (σημεία από τη δήλωση του Π. Σκουρλέτη)

Ονόμασαν οι ανεύθυνες συντηρητικές και δεξιές δυνάμεις της εγχώριας αντιπολίτευσης ρουσφέτια τις εξής διατάξεις:
-Να υπάρχει η δυνατότητα σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους η δυνατότητα να παρέχουν επίδομα στέγασης στο γιατρό, τον εκπαιδευτικό ή τον πυροσβέστη που υπηρετεί στη περιοχή τους.
-Να δικαιούνται γάντια και οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα που μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια και όχι μόνο οι μόνιμοι.
-Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης, έως 100 δόσεις, των χρεών προς τους δήμους φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
-Να μπορούν να δημοπρατούν οι Δήμοι τα υλικά από την ανακύκλωση των απορριμμάτων αυξάνοντας τα έσοδα τους.
-Να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν POS στα ταμεία τους.
-Να δικαιούνται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων οδοιπορικών όσοι δημοτικοί σύμβουλοι κατοικούν σε απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου τους, εξαιρουμένων των δήμων της Α και Β Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Εκτός και αν οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό το να δοθεί και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύουν αποτεφρωτήρα νεκρών. Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση.
Για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την Ηριάννα ΒΛ (από την δήλωση του Στ. Κοντονή στη Βουλή)
Αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη. Και τούτο διότι, πρώτον η στάση της αιτούσας, αυτής της κοπέλας η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθόλο το χρόνο της υποδικίας της, ήταν απολύτως υποδειγματική, αφού τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα, τα οποία της είχαν επιβληθεί. Δεύτερον, η ίδια σεβόμενη το δικαιικό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων οι οποίοι εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως την άρση απαγόρευσης της δυνατότητας που είχε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Και το τρίτον, είναι ότι οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους. Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τέτοιο ευεργέτημα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε από το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση ούτε από το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την ανάπτυξη (σημεία από τη συνέντευξη του Αλ. Χαρίτση)

Καμιά επιχείρηση που δεν τηρεί την νομοθεσία στα εργασιακά δεν μπορεί να χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Είναι χρυσή ευκαιρία η αλλαγή σελίδας για να ξαναβάλουμε κανόνες, ώστε να ενισχυθούν αυτοί που τηρούν τους κανόνες.

Η κυβερνητική κατεύθυνση φαίνεται από το γεγονός ότι σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ ετέθη ζήτημα δημιουργίας θέσεων πλήρους απασχόλησης. Ακόμη και στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις ζητήσαμε την δημιουργία μιας, έστω, θέσης πλήρους απασχόλησης.

Η ανταπόκριση από κοινωνικά στρώματα που ήταν αποκλεισμένα από την χρηματοδότηση και το γεγονός ότι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μπορούν πλέον να καταθέτουν προτάσεις, δείχνει ότι κάτι αλλάζει σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που το περίκλειστο σύστημα αφορούσε λίγους και εκλεκτούς.

Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απέφερε επιπλέον ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ ενώ το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δίνει δυνατότητες, για παράδειγμα 1,6 δισ. ευρώ το 2019, για έργα τοπικού χαρακτήρα που δεν έχουν υλοποιηθεί ή έχουν αφεθεί ημιτελή, αρδευτικά έργα, αγροτικούς δρόμους κοκ, που ανοίγουν ένα νέο κύκλο εργασιών σε αυτές τις περιοχές.

Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, που είχε δημιουργηθεί ένα παρασύστημα που οδηγούσε σε κατάσταση στην οποία ο ενδιαφερόμενος δεν είχε ιδιαίτερη πληροφορία, τώρα πλέον όλη η πληροφορία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά και τους τελευταίους μήνες έχουν τεθεί και απαντηθεί περισσότερα από 85.000 ερωτήματα.
Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο:  οι προηγούμενοι νόμοι άφησαν πολύ μικρή ανάπτυξη, πολύ λίγες θέσεις εργασίας και πολύ μικρή προστιθέμενη εργασία. Γι΄ αυτό άλλωστε μιλάμε για διπλή κρίση, όχι μόνο την δημοσιονομική των τελευταίων επτά χρόνων, αλλά και του παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου, όπου πολύ λίγες επενδύσεις πήραν πάρα πολλά και ενισχύονταν επενδύσεις πολύ χαμηλής τεχνολογίας. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για το Κυπριακό (από τη συνέντευξη του Ν. Κοτζιά)
Από την δική μας οπτική έγιναν κάποια σημαντικά βήματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τέθηκε επιτέλους στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης το θέμα της ασφάλειας και της εγγύησης. Για την ελληνική κυβέρνηση το κύριο χαρακτηριστικό της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού είναι αυτό της κατοχής και του δικαιώματος ή μη παρεμβατικών δυνατοτήτων. Η Τουρκία νομίζω ότι ζει ακόμη σε μια προ-μοντέρνα περίοδο, λες και βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή της αποικιοκρατίας και των προτεκτοράτων. Πιστεύει ότι μπορεί να διατηρεί στρατεύματα σε τρίτη χώρα παρά τη θέλησή της, να έχει καταλάβει εδάφη της και να διεκδικεί το δικαίωμα να επεμβαίνει όποτε το θέλει στα εσωτερικά ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ.
Για περισσότερα, δείτε εδώ.
Για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Βίτσα)

Από τη δική μας μεριά έχουμε το Διεθνές Δίκαιο. Το καινούργιο στοιχείο είναι η διεθνής υποστήριξη, δηλαδή το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία. Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχει μια ναυτική δύναμη από αυτές τις δύο χώρες και άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η οποία πλέει στην περιοχή. Και το γεγονός ότι προχωράει κανονικά και ήρεμα η διαδικασία των ερευνών και μετά της εξόρυξης. Είναι σημαντικά στοιχεία, όχι για αυτή καθαυτή την έρευνα, αλλά από την άποψη της αναγνώρισης, έργω και όχι μόνο λόγω, του δικαιώματος που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ. .

Βεβαίως, υπάρχει μια ρητορική έντασης και πρόκλησης, την οποία την παρακολουθούμε, η οποία γίνεται όχι μόνο για εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας και των προβλημάτων που έχει η χώρα αυτή αλλά, με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ασκήσει μια διεθνή πίεση, η οποία να λέει ότι «είμαι κι εγώ εδώ». Στο βαθμό που αυτό δεν επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί κανείς απλά να το παρακολουθεί. Εκείνο, όμως, που θεωρούμε σημαντικό, είναι ότι συχνά τέτοιου είδους προκλήσεις απευθύνονται και προς την ελληνική πλευρά. Εμείς χρησιμοποιούμε το Διεθνές Δίκαιο και τη διπλωματική οδό και από αμυντική άποψη, είμαστε σε κατάσταση έντονης προσοχής.

Για τη  Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Επίτροπο Έτινγκερ (από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού)

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός προϋπολογισμός με προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της σύγκλησης, της ανάπτυξης, της κοινωνικής Ευρώπης, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Επεσήμανε δε, πως η Ελλάδα θα συμβάλει αποφασιστικά και εποικοδομητικά στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Καταβάλλεται η Β’ δόση ύψους 300.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (ανακοίνωση ΥΠΕΣ)

Με απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε η κατανομή από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της δεύτερης δόσης ποσού ύψους 300.000 ευρώ, προκειμένου να καταβληθεί στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ), αποκλειστικά για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: