ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Π.Σκουρλέτης: Νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους


Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε δυνάμεις που  θέλουν να εμποδίσουν την υλοποίηση της λύσης που δόθηκε για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα 


Νομοθετική ρύθμιση το φθινόπωρο για όλους τους συμβασιούχους στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα κατήγγειλε δυνάμεις που στηρίζονται από τον, όπως τον χαρακτήρισε, «αδιόρθωτο» Κ.Μητσοτάκη ότι θέλουν να εμποδίσουν την υλοποίηση της λύσης που δόθηκε για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Αφορμή για την τοποθέτηση του υπουργού αποτέλεσε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου για την σημερινή απεργία των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Θεωρώ απολύτως δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων που επιλέγουν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να εργάζονται αδιαλείπτως επί 15 έτη στην ίδια θέση και να είναι με ανανεούμενες συμβάσεις», τόνισε ο Π.Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να βρούμε λύση συμβατή και με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Θα είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε μετά τις διακοπές το φθινόπωρο. Και δεν θα αφορά μόνο αυτούς αλλά όσους δουλεύουν με το ίδιο καθεστώς».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι «άκρως υποκριτική η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το καθεστώς ομηρίας και προσχηματικά τάσσονται υπέρ των αιτημάτων, αλλά όταν πάμε να το λύσουμε μας κατηγορούν για δημιουργία κομματικού στρατού. Αυτές οι δυνάμεις τροφοδοτούν τα ΜΜΕ που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον της κυβέρνησης και το παίρνει η τρόικα και μας ρωτά αν παραβιάζουμε τον κανόνα 1 προς 4».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις, αλλά για δίκαιη αποκατάσταση», ξεκαθάρισε ο Π. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και είναι έξω από τον προϋπολογισμό των Δήμων και γι’ αυτό δεν εμπίπτουν στον κανόνα 1 προς 4 για προσλήψεις και αποχωρήσεις το Δημόσιο».

«Υπάρχουν όμως δυνάμεις που και τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν την ρύθμιση. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί σε μία δύσκολη περίοδο που είχε επιπτώσεις σε όλους να προσπαθούν διάφορες δυνάμεις που εμπνέονται από την λογική της αγοράς να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση», τόνισε ο Π.Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι «αυτές οι δυνάμεις έχουν την πλήρη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη που θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και να μειώσουμε το Δημόσιο. Θέλει να επαναλάβουμε αυτό που έκανε με τους σχολικούς φύλακες. Είναι αδιόρθωτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: