ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Το εντέλλεσθε κατατρύχει ως Ερινύα τον Κ. Πελετίδη

4 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΔΕΠ
Φωτιά άναψε στον Κ. Πελετίδη ο Γ. Σιγαλός (φωτ.).

Του το προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιγαλός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ, που με ευθύνη του Δήμου παραμένουν 4 μήνες απλήρωτοι!


«Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής Αρχής, ότι οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΔΕΠ θα πληρωθούν αμέσως μετά τη διάλυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας και τη μεταφορά τους στο Δήμο, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πάτρα Τώρα Μπροστά",  Γιώργος Σιγαλός και προτείνει  στον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, να δώσει εντέλλεσθε, όπως έχει πει πρόσφατα για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας.

Βέβαια εκεί, στην περίπτωση της Καθαριότητας, είναι "τσάμπα μαγκιά", αφού όχι μόνον ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης έχει δεσμευτεί ότι οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν όπως και νάχει η περίπτωση, αλλά και ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν απλήρωτοι.

Τώρα στην περίπτωση της ΑΔΕΠ, που διαλύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου, αφού στα χέρια της δημοτικής Αρχής "έσκασε" η βόμβα του χρέους, δεν μπορούν να υπάρξουν δεσμεύσεις για τάχιστη διεκπεραίωση. Πολλώ δε μάλλον που οι της δημοτικής Αρχής φορούντες τα φαιά της σοφίας, τα έχουν κάνει «τραχανοδικαστήριο», μη υπολογίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται.

Πρέπει όμως κάτι να απαντήσουν στον Γ. Σιγαλό και μόνον για εντέλλεσθε δεν θέλουν να ακούν, αφού τους κατατρύχει ως Ερινύα, από τότε που το εκστόμισε ο Δήμαρχος Πατρέων και γνωρίζουν πως πρόκειται για... πεπονόφλουδα, που οι της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, δεν την πάτησαν!

Γι αυτό το ρίχνουν στην... επανάσταση:

«Όσο για την προτροπή για "εντέλλεσθε" του Δημάρχου, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε από αυτούς που το μόνο "εντέλλεσθε" που γνώριζαν ήταν για κλήση εργαζομένων σε ΕΔΕ» απαντούν στον Γ. Σιγαλό!

Ο ίδιος χθες υποστήριξε:

«Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και σχετικές εισηγήσεις περάστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του Δήμου είναι ακόμα απλήρωτοι. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχετική μου ερώτηση έλαβα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειαστεί κάτι περεταίρω για να πληρωθούν, όμως σήμερα μαθαίνω ότι θα χρειαστεί και σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού, δηλαδή καθυστέρηση τουλάχιστον 2-3 μηνών.

Κύριε Δήμαρχε αλήθεια, διερωτάσθε πώς αυτοί οι εργαζόμενοι του Δήμου που έχουν προσφέρει πάρα πολλά τόσα χρόνια, μπορούν να συντηρούν τις οικογένειες τους;  Όπως δώσατε ''εντέλλεστε'' με τους συμβασιούχους της Καθαριότητας γιατί δεν δίνετε και για αυτούς; Τα λάθη σας που εγκαίρως σας είχαμε προειδοποιήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι;» καταλήγει ο Γ. Σιγαλός.

Χλιαρή απάντηση του Δήμου Πατρέων
Με  χλιαρό κι ένοχο τρόπο, που μόνον όταν έχει "λερωμένη τη φωλιά του" ο Δήμος Πατρέων απαντά στον Δημοτικό Σύμβουλο:
«Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα", σε ανακοίνωσή του, επιρρίπτει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στην ΑΔΕΠ.
Όλοι γνωρίζουν, ιδιαίτερα όσοι στο παρελθόν έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχοι), τις χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπουν οι αστικοί νόμοι και αφορούν τη μεταφορά των Δημοτικών Ανωνύμων Επιχειρήσεων στο Δήμο. Συγκεκριμένα από τις 21 Μάρτη, που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταφορά της Επιχείρησης και των εργαζομένων της στον Δήμο, η Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια και κατάφερε να ολοκληρώσει, την διαδικασία στις 19 Ιούνη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατάταξή τους στον Δήμο. 
Τα εντάλματα πληρωμής του μισθού τους, ως εργαζομένων στον Δήμο, έχουν αποσταλεί ήδη στον αρμόδιο Επίτροπο, ενώ έχουν τελειώσει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Δημοτικού Συμβουλίου) για να καταβληθούν οι υπόλοιποι μισθοί.
Η ευαισθησία και η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την μορφή απασχόλησης είναι δοσμένη και αποδεικνύεται με πράξεις και όχι στα λόγια.
Οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ, γνωρίζουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που απέτρεψε το 2014 τον κίνδυνο του άμεσου κλεισίματος της  Επιχείρησης και την απόλυσή τους λόγω του ότι αυτή παρουσίαζε για 3η συνεχή χρονιά ελλείμματα με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Όσο για την προτροπή για "εντέλλεσθε" του Δημάρχου, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε από αυτούς που το μόνο «εντέλλεσθε» που γνώριζαν ήταν για κλήση εργαζομένων σε ΕΔΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: