ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Αδυναμία του Δήμου Πατρέων να απορροφήσει τα παιδιά


Φωτογραφεία έξω από τα γραφεία του ΚΟΔΗΠ στην Γούναρη.Οι μανάδες δεν είναι κατσίκες, για να προγραμματίσει ο βοσκός, πόσα θα γεννήσουν και πόσες στάνες θα χρειαστεί αυτό το χρόνο κλπ!


Αδυναμία του Δήμου Πατρέων να απορροφήσει τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και πάλι φταίει η κυβέρνηση, για τον Κ. Πελετίδη.
Και τι να γίνει λοιπόν, να μην πάνε τα παιδιά σε σταθμούς; Όχι βέβαια.

Οι βεβαιώσεις (βάουτσερ) που έχουν θα χρησιμοποιηθούν σε ιδιωτικούς σταθμούς. Δεν το καταλαβαίνουν εκεί στο Δήμο Πατρέων;

Οι γυναίκες μανάδες δεν είναι κατσίκες, για να προγραμματίσει ο βοσκός, πόσα θα γεννήσουν και πόσες στάνες θα χρειαστεί αυτό το χρόνο κλπ!  

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων και αν βγάλετε άκρη μου το διαμηνύεται, πας και μορφωθώ κι εγώ!

«Εκατοντάδες γονείς προσήλθαν από τα ξημερώματα σήμερα στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου για να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις για την εγγραφή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ) προσπαθούν να ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν όλους τους δικαιούχους. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί 450 δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μαζική προσέλευση των δικαιούχων και που ενδεχομένως θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης γιατί από πέρυσι αυτή άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει μια θέση στις δομές για το παιδί του, ενώ ταυτόχρονα οι προσφερόμενες θέσεις στους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς είναι λιγότερες από τις αιτήσεις.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν στο Δήμο μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, διαχειριστικής αρχής του προγράμματος, συνολικά 2774 αιτήσεις, 175 περισσότερες, συγκριτικά με πέρσι.

Δεδομένου ότι,   σήμερα στην περιοχή του Δήμου μας, οι προσφερόμενες θέσεις, από δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς, είναι 1956,  προβλέπεται ότι, θα αποκλειστούν, από τις παραπάνω κοινωνικές δομές, περισσότερα από 800 παιδιά. Υπάρχει πιθανότητα  ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός να είναι  ακόμη μεγαλύτερος,  αφού πολλές οικογένειες δεν κατέθεσαν αίτηση, επειδή δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.  

Από την  περσινή χρονιά διαπιστώθηκε ότι, στην περιοχή του Δήμου μας, περισσότερα από 600 παιδιά, που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα και ήταν κάτοχοι του κουπονιού χρηματοδότησης, έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, γιατί δεν βρήκαν θέσεις! Σε αυτό συνέβαλε και η αλλαγή από πέρσι, για πρώτη φορά, του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, τον οποίο και σαν δημοτική αρχή καταγγείλαμε, όπου η χρηματοδότηση δεν δίνεται πλέον στη δομή, αλλά απευθείας στον ωφελούμενο.  

Επειδή πέρσι  περισσότερα αναλογικά  βρέφη από ότι νήπια έμειναν εκτός δομών, δημιουργήσαμε στο δήμο μας και στον κοινωνικό οργανισμό, νέα βρεφικά τμήματα, προκειμένου να καλύψουμε φέτος κάποιες από τις αιτήσεις, που δεν ικανοποιήθηκαν, επιπλέον των 250 περίπου νέων θέσεων, που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια!
Αυτά όμως δεν αρκούν! Πάλι πολλά παιδιά, περισσότερα από πέρσι,   δεν θα καταφέρουν να βρουν θέση σε κάποια δομή, ιδιωτική ή δημοτική, δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων σε υποδομές. Άλλα, για να εγγραφούν σε κάποια ιδιωτική δομή, θα πρέπει οι γονείς τους να  βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη! Όσοι δεν έχουν θα αγωνιούν, για το  που θα αφήσουν το παιδί τους!

Η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων δεν εξαιρεί ούτε την φροντίδα και την αγωγή των παιδιών!

Έχουν ευθύνη για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αγωγής και φροντίδας του παιδιού και κατάλληλων δομών, που θα έπρεπε να υλοποιούνται υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Ο Δήμος Πατρέων με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικεί σταθερά όλα τα παιδιά να έχουν θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση, χωρίς τροφεία.

Αύξηση της Κρατικής χρηματοδότησης των δήμων για κοινωνικές παροχές, για νέες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Νέες προσλήψεις.  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή».  
Δημοσίευση σχολίου