ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Π. Πολάκης: Αποκαταστήσαμε όσα κατέστρεψε ο Αδ. Γεωργιάδης και η ΝΔ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ήδη «η κατάσταση τον Ιούλιο του 2017 δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση του Οκτωβρίου του 2015»


Καμία σχέση δεν έχει η δημόσια Υγεία σήμερα με αυτή του Οκτωβρίου του 2015, με την αύξηση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, την ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ, τις χιλιάδες προσλήψεις, την κάλυψη των αναγκών σε υλικά, αλλά και τη δημιουργία σύγχρονης πρωτοβάθμιας περίθαλψης που δρομολογείται, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. Την επόμενη εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής η συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιο.

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές και την παραπάνω ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Υγεία, που περιλαμβάνει πέραν της συγκρότησης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τις ΤΟΜΥ και σειρά άλλων σημαντικών ρυθμίσεων, είπε ο κ. Πολάκης, εκτιμώντας ότι «μέχρι τα μέσα του 2018 θα μπορούμε να μιλάμε για μία άλλη κατάσταση στη Δημόσια Υγεία της χώρας μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ήδη «η κατάσταση τον Ιούλιο του 2017 δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση του Οκτωβρίου του 2015», καθώς μεταξύ άλλων έχουν γίνει:
- αύξηση χρηματοδότησης κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό προς τα νοσοκομεία
- τεράστια ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά στη δημόσια Υγεία και όχι μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα
- 9.000 προσλήψεις που έγιναν (από τις οποίες 3.000 μόνιμες) και άλλες 9.000 που έχουν δρομολογηθεί
- δεν υπάρχουν πλέον τα ελλείμματα υλικών (γάντια, σύριγγες, γάζες κτλ.) ... τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής δεν κάνουν πλέον τέτοια σπέκουλα γιατί δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση

Καλύπτουμε ένα κενό από το 1982

Η παρέμβαση στην πρωτοβάθμια είναι «μία πολύ μεγάλη θεσμική τομή, ουσιαστικά την κατοχύρωση του νέου σχεδίου της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης της πόλης, των αστικών κέντρων, το μεγάλο κενό του ΕΣΥ από το 1982. Συνειδητά επιλέχθηκε τότε να μην αναπτυχθεί η δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στα αστικά κέντρα, παρά μόνο στην ύπαιθρο με τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου», όπως είπε ο ίδιος.

«Σήμερα νομοθετούμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με μία διαφορετική οργάνωση του συστήματος της πρωτοβάθμιας, μία ομάδα ιατρική και άλλων επιστημών υγείας (γενικός γιατρός, παθολόγος, παιδίατρος, νοσηλευτής, φυσικοθεραπευτής, επισκέπτης υγείας και κοινωνικός λειτουργός) που θα έχει στην ευθύνη της ένα πληθυσμό 8.000-12.000 χιλιάδων με χωρική κατανομή». Σε πρώτη φάση θα καλύψει περίπου 2.300.000 αστικό πληθυσμό σε 75 πόλεις, θα δημιουργηθούν 240 τέτοιες δομές. Για τον πληθυσμό αναφοράς που θα έχουν στην ευθύνη τους, «δεν θα συνταγογραφούν απλώς, αλλά θα προγραμματίζουν εξετάσεις, θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης και της αγωγής υγείας».

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «η προκήρυξη βγαίνει αυτές τις ημέρες ... τα πρώτα τέσσερα χρόνια αυτού του προγράμματος θα υλοποιηθούν με πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα ... με 140 εκατ. ευρώ που «μετακινήθηκαν» για να στηρίξουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Με τη λήξη της τετραετίας το βάρος θα αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός. Έχουν εξασφαλιστεί επίσης τα κεφάλαια για τα λειτουργική έξοδα αυτών των δομών, ενώ είναι σε εξέλιξη η συνεργασία με Δήμους για να βρεθούν οι χώροι όπου θα στεγαστούν ... Μετά την καταστροφή που έφερε ο κ. Γεωργιάδης το 2014 όταν σε μία εβδομάδα έδιωξε 3.000 γιατρούς από το τότε σύστημα της πρωτοβάθμιας των ιατρείων του ΙΚΑ, περνάμε σε μία άλλη φάση συγκρότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας στη χώρα ... Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 3.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν αυτές τις δομές. Είναι 240 δομές σε όλη τη χώρα, οι 70-80 θα στελεχωθούν πολύ γρήγορα και θα προχωρήσουμε ταχύτατα για τις υπόλοιπες ... δεν αφήνουμε καμία περιοχή απ' έξω».

Τέλος στην απαίτηση ποσών από ανασφάλιστους

Επίσης, «άλλη πολύ σημαντική διάταξη είναι η διαγραφή των χρεών που είχαν βεβαιωθεί στην εφορία από τους ανασφάλιστους πολίτες, που τα χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης είχαν «τολμήσει» να επισκεφτούν νοσοκομεία για να λάβουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Πρόκειται για ποσό 30 εκατ. ευρώ ... τα χρέη αυτά διαγράφονται και δεν αναζητούνται πλέον, χωρίς να απαιτείται να κάνουν κάτι οι πολίτες», συνέχισε ο κ. Πολάκης, ενώ «Πέραν αυτών, σταματήσαμε την αποστολή προς τις εφορίες αντίστοιχων περιπτώσεων που αφορούσαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, ούτε αυτά θα αναζητηθούν από πολίτες που βρέθηκαν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης και η προηγούμενη κυβέρνηση τους έστελνε ραβασάκια στο σπίτι».

Προσλήψεις και στη δευτεροβάθμια για να λειτουργήσουν όλες οι ΜΕΘ

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε άλλη «πολύ σοβαρή διάταξη που αφορά τη σύσταση 465 οργανικών θέσεων για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά ... μία τεράστια, στοχευμένη ενίσχυση του δευτεροβάθμιου συστήματος. Εκεί που πάσχει το σύστημα και ταλαιπωρείται ο κόσμος, είναι στην εφημερία των νοσοκομείων που έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα χρόνια της κρίσης. Εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα, η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση».

Προσέθεσε επίσης ότι «πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη 175 και θα ακολουθήσουν άλλες 30 για όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και εντατικής νοσηλείας νεογνών στην Ελλάδα, πρακτικά για όλα τα κενά που υπάρχουν για να αναπτύξουμε πλήρως τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας που έχουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία των υφιστάμενων ΜΕΘ».

Χάνουν το έδαφος που πατάνε οι «100 οικογένειες»

«Το σύστημα εξουσίας στη χώρα μας, οι 100 οικογένειες που ελέγχουν πάνω από 60%-70% του παραγόμενου πλούτου, μαζί με τις τράπεζες, το πολιτικό προσωπικό που τόσο καιρό τους εξυπηρετούσε, αλλά και τα ΜΜΕ της διαπλοκής με τα οποία είχαν ιδιοκτησιακή σχέση, έχουν χάσει μέχρι στιγμής όλες τις παρτίδες του στοιχήματος «αριστερή παρένθεση». Νιώθουν ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, που μπαίνουμε πλέον σε πιο ήρεμα νερά και έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα θετικών παρεμβάσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, των όρων ύπαρξης της κοινωνίας μας, ότι ουσιαστικά χάνουν το έδαφος που πατάνε, το κλαδί που στηρίζονται και έχουν αποδυθεί στο «νυν υπέρ πάντων αγών» αξιοποιώντας όλες τις εφεδρείες του προηγούμενου βαθέος συστήματος, προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση, να δημιουργήσουν πολιτική κρίση, για να ξαναέρθουν στα πράγματα», είπε εξάλλου ο κ. Πολάκης.

«Αυτό λαμβάνει πραγματικά ακραίες μορφές, δεν είναι μόνο τα ψέματα που διαδίδει. Τόλμησαν να βγάλουν ότι είναι εξαδέρφη του Βασιλειάδη η Ηριάννα, που με αυτή την απαράδεκτη απόφαση παρέμεινε στη φυλακή, όταν εγκληματίες, χρυσαυγίτες και πρεζέμποροι παίρνουν το δικαίωμα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής», όπως σημείωσε. Εξάλλου, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στο σκεπτικό της σχετικής απόφαση, είπε χαρακτηριστικά ότι «και Βαρκελώνη έχω πάει και Νικαράγουα και Λιβύη και Ινδονησία ... δεν θα δω το φως του Ήλιου».

Οι μιντιάρχες δεν έχουν πια πρόσβαση στα δάνεια ... έχουν καβούρια στις τσέπες και πονάνε

«Υπάρχει και συντονισμένη επίθεση σε όλα τα επίπεδα από τα ΜΜΕ, που αν τα κοιτάξει κανείς στα περίπτερα θα νομίσει ότι η χώρα είναι μετά από πρόσκρουση μετεωρίτη ή έκρηξη βόμβών μεγατόνων ... ούτε τις πιο μαύρες εποχές του 2012-2013 δεν συνέβαινε αυτό, η εικόνα που περιγράφουν. Όλα αυτά είναι επειδή πια δεν έχουν πρόσβαση στα δάνεια και κλείνουν, για να κρατήσουν αυτά τα ΜΜΕ έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη κάποιοι επιχειρηματίες και έχουν καβούρια στις τσέπες και πονάνε», συνέχισε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης «μία εξέλιξη που δεν είναι τυχαία ... δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος ρυθμός παραγωγής δικαστικών αποφάσεων εναντίον κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης ... δεν είναι καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη το ότι κριτικάρουμε αυτές τις αποφάσεις. Όταν ο κ. Δένδιας ή ο κ. Κεδίκογλου έλεγαν ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά τους και κάποιοι δικαστές με τον τρόπο που λειτουργούν απελευθερώνουν τρομοκράτες, τι ήταν; ... Σήμερα που εμείς κρίνουμε αποφάσεις όπως του ΣτΕ που ξαναγύρισε 250 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες, ή την απόφαση ότι δεν είναι βλαπτική μεταβολή το να μην σου καταβάλει το μισθό ο εργοδότης σου ... ουσιαστικά να καλύπτει τον κάθε Καρυπίδη, το κάθε λαμόγιο επιχειρηματία που έγινε επιχειρηματίας με επιχορηγήσεις κρατικές ή ευρωπαϊκές και δεν πληρώνει τους εργαζόμενους ... αυτό τι σήμα είναι προς την κοινωνία;» αναρωτήθηκε.

«Όταν υπάρχει η προσφυγή των δικαστικών, ότι το πόθεν έσχες τους πρέπει να το κοιτάνε μόνο δικαστικοί ... ε, τότε το πόθεν έσχες των γιατρών να το κοιτάνε μόνο γιατροί, των βουλευτών μόνο βουλευτές ... ή, όταν υπάρχει καθημερινή παραγωγή δικαστικών αποφάσεων και δικαστικών διαταγών εναντίον και της δεύτερης νομοθετικής ρύθμισης για να διώξουμε τους εργολάβους καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης από τα νοσοκομεία, ποιος νομικός πολιτισμός επιβάλλει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους όρους στους εργαζόμενους και να κάνει και εξοικονόμηση τουλάχιστον 20%-30% στους πόρους που δίνει, στο όνομα της ελευθερίας του ανταγωνισμού; Είναι μία βαθύτατη ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση ... δυστυχώς ένα σοβαρό κομμάτι του δικαστικού σώματος έχει εξελιχθεί σε θεματοφύλακα της προηγούμενης τάξης πραγμάτων».

«Αυτό είναι πόλεμος, εμείς ξέρουμε να πολεμάμε, θα τον δώσουμε αυτό τον αγώνα με τους συνταγματικούς όρους και κανόνες, αλλά κανείς δεν θα μας αφαιρέσει το δικαίωμα να κριτικάρουμε αποφάσεις, όπως δεχόμαστε πολύ σκληρή κριτική και δεν προσφεύγουμε στα δικαστήρια ... πάλι θα χάσουν. Αυτή η κυβέρνηση κρατιέται γιατί έχει αποδείξει στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα ότι είναι μαζί τους, όπως με την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων (σ.τ.σ. στο δημόσιο σύστημα Υγείας), με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με τις διευκολύνσεις στις ρυθμίσεις οφειλών, με μία σειρά μέτρα», συνέχισε ο κ. Πολάκης.

«Αυτόν που ζει με το ΚΕΑ ή του καλύπτουμε τη σίτιση και το ρεύμα, δεν τον πιάνουν τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων. Αν αυτός ο κόσμος ήταν εναντίον μας, τότε θα είχαμε πέσει. Επειδή είναι μαζί μας και σε εμάς ελπίζει, πάλι θα ξανανικήσουμε, όταν θα μπορέσουμε τον επόμενο χρόνο να απαλύνουμε πληγές που έχουν να κάνουν με τη φορολογία κάποιων μεσαίων στρωμάτων ... προκειμένου η χώρα να μπορέσει να κλείσει την αξιολόγηση, να αρχίσουμε να βγάζουμε τη θηλειά της επιτροπείας και των δανειστών από το λαιμό μας», κατέληξε.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: