ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

43 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα» δεν ξεχνάμε

Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι.
«43 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα» δεν ξεχνάμε τα θύματα, δεν λησμονούμε τις συνέπειες της κατοχής», τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, για την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.


Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ειρήνη, ασφάλεια και δημοκρατική συνύπαρξη όλων των κατοίκων του νησιού».

(Η φωτογραφία είναι αναρτημένη στο τουΐτερ του Πρωθυπουργού).

Στριμωγμένος απειλεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία «δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς», ανέφερε ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, σε εμπρηστικό μήνυμά του για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, στο μήνυμά του προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστηρίζει ότι «οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».

Δυσαρεστημένη η Τουρκία που την απομονώνει η Γερμανία

Η Τουρκία κατήγγειλε τη «μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα» του Βερολίνου, το οποίο ανακοίνωσε την ενίσχυση της ταξιδιωτικής οδηγίας που έχει εκδώσει για τη χώρα αυτή έπειτα από την προφυλάκιση  Γερμανού ακτιβιστή στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη σύλληψη ομάδας διαμαρτυρομένων ακτιβιστών.

«Το να στέλνεις ένα μήνυμα που λέει ότι η μετάβαση στην Τουρκία δεν είναι ασφαλής είναι μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με μικροπολιτικούς υπολογισμούς να προσπαθείς να βλάψεις τις οικονομικές σχέσεις, να προσπαθείς να εγείρεις αμφιβολίες στους γερμανούς επενδυτές, αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: