ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Νίκος Κανελλάκης: Συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία του ΠΕΑΚ


Από την σημερινή συνέντευξη στο ΠΕΑΚ.


Ο Κώστας Κόντης, έκανε σύντομο απολογισμό του τελευταίου 18μηνου της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής - Έκπτωτος ο εργολάβος στο Γήπεδο Προσφυγικών!


Κοινή συνέντευξη Τύπου στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός" παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ Κώστας Κόντης και ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης. Ο Κώστας Κόντης, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του τελευταίου 18μηνου της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ, τονίζοντας ότι, η Διοικούσα Επιτροπή παρέβαλε το ΠΕΑΚ σε πλήρη αποσύνθεση.

Ο Ν. Κανελλάκης ενημέρωσε ότι:  Για το γήπεδο των Προσφυγικών, ο εργολάβος του έργου πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς μετά όλες τις παρατάσεις που πήρε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ολοκλήρωσης των εργασιών.

Παράλληλα τόνισε πως  η παρούσα Διοικούσα Επιτροπή, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, χωρίς προηγούμενο συμφωνητικό μεταξύ του ΠΕΑΚ και των ομάδων. «Από τον Σεπτέμβρη δεν μπαίνει κανείς χωρίς συμφωνητικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι το ΠΕΑΚ είχε δυο υπαλλήλους και ήταν χωρίς διοικητική και λογιστική υποστήριξη, κατάσταση την οποία απέδωσε στη γενικότερη πολιτική απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που ακολουθείτο μέχρι τότε.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η απερχόμενη διοίκηση έδωσε αγώνα ώστε να παραμείνουν ανοικτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας, ώστε να αθλείται η νεολαία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ρυθμίστηκαν τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί από τις προηγούμενες διοικήσεις προς τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΠ και τους ιδιώτες, ενώ για τη διασφάλιση της διαφάνειας καταργήθηκαν όλες οι πληρωμές με μετρητά.

Ο κ. Κόντης, προχώρησε ανά αθλητική εγκατάσταση που υπάγεται στο ΠΕΑΚ σε απολογισμό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για «Δ. Τόφαλος»: Το στάδιο ήταν πλήρως εγκαταλελειμμένο. Η στέγη που έσταζε επιδιορθώθηκε ενώ τοποθετήθηκε φωτισμός και έγιναν εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Σφραγίστηκε το υπόγειο καθώς είχε διαπιστωθεί ότι δεν πληροί τις διατάξεις πυροπροστασίας και όλα τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνταν εκεί, μεταφέρθηκαν στις άλλες εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Εκπονήθηκε έκθεση πυρασφάλειας, εγκεκριμένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έχει υποβληθεί προς υλοποίηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Έγιναν εργασίες αναβάθμισης του σταδίου σε συνεργασία και με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Προμηθέα.

Για το βοηθητικό γήπεδο του Τοφάλου: Η εγκατάσταση έχει χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ως επικίνδυνη και κατεδαφιστέα. Η προηγούμενη διοίκηση δεν προχώρησε στην υποβολή έντασης εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, με αποτέλεσμα η απόφαση να καταστεί τελεσίδικη.
Η Δ.Ε. του ΠΕΑΚ απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, έκρινε ότι πρέπει να γίνουν επισκευές στα δυο τόξα του κλειστού γηπέδου, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της αθλητικής εγκατάστασης. Παράλληλα, έγιναν και όλες οι ενέργειες προς την Πολεοδομία για τη νομιμοποίηση της εγκατάστασης, καθώς είχε ανεγερθεί χωρίς άδεια.
Οι εκτιμήσεις των μηχανικών, ιδιωτών και του Δημοσίου, είναι ότι το κόστος επισκευής ανέρχεται στα 120 -150 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο το ζήτημα έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Για τις εγκαταστάσεις στην Αγυιά: Δεν είχαν καταχωρηθεί και εγγραφεί στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Πλέον έχουν ενταχθεί και ο ιδιοκτήτης του χώρου, δηλαδή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει ελεύθερο το πεδίο για να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που έχει ήδη προγραμματίσει και έχει δεσμεύσει και τα αντίστοιχα κονδύλια στον προϋπολογισμό της.

Για το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»: Αποτελεί την πλέον δαπανηρή αθλητική εγκατάσταση του ΠΕΑΚ, με εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας 400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της θητείας, άδειασαν και ξαναγέμισαν με νερό οι πισίνες, κάτι που είχε να γίνει 3 χρόνια.
Έγιναν εργασίες συντήρησης στις πισίνες, όπως η αλλαγή των φίλτρων νερού, ενώ μετά από διαγωνισμό ανατέθηκε σε εταιρεία η συντήρηση του νερού. Εξασφαλίστηκε η ποιότητα των υδάτων με συνεχείς ελέγχους από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η θερμοκρασία του νερού στις πισίνες ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων από τους κανονισμούς.
Τα Ναυταθλητικά Σωματεία δεν υπέγραψαν συμβάσεις χρήσης των εγκαταστάσεων και από το ΠΕΑΚ έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απερχόμενη διοίκηση, παρά την παραπλανητική στάση των Σωματείων, ανέλαβε την ευθύνη και δεν έκλεισε το κολυμβητήριο, ώστε να αθλείται η νεολαία της Πάτρας.

Για το κλειστό στο Κουκούλι: Κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης νέου τάπητα (τάραφλεξ), ωστόσο οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. έφεραν προσκόμματα τα οποία δεν κατέστησαν δυνατόν να ξεπεραστούν. Υπάρχει πρόταση από την ΟΧΕ για την τοποθέτηση τάραφλεξ, που πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές στο υπάρχον, ωστόσο οι απόψεις και μεταξύ των μελών της πρώην Διοικούσας του ΠΕΑΚ διίσταντο.
Η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής που έχει ως έδρα το γήπεδο, ουδέποτε κατέβαλε χρήματα για τη χρήση του γηπέδου.

Σύνδεση με την κοινωνία: Στο πλαίσιο σύνδεσης του ΠΕΑΚ με την κοινωνία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για δυο χρονιές ο λαϊκός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γιώργου Αντύπα με μεγάλη επιτυχία, ενώ παραχωρήθηκαν δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις σε φορείς και συλλόγους για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Τέλος στις εγκαταστάσεις του «Δ. Τόφαλος», παραχωρήθηκαν σε χρήση γραφεία σε συλλόγους της περιοχής.


Τοποθέτηση Νίκου Κανελλάκη

Ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Νίκος Κανελλάκης, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η νέα διοίκηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και προχώρησε σε ανακοινώσεις για δυο αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης του ΠΕΑΚ.

Ο κ. Κανελλάκης έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις ομάδες, ότι η παρούσα Διοικούσα Επιτροπή, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, χωρίς προηγούμενο συμφωνητικό μεταξύ του ΠΕΑΚ και των ομάδων. «Από τον Σεπτέμβρη δεν μπαίνει κανείς χωρίς συμφωνητικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚ.

Για το γήπεδο των Προσφυγικών, ο εργολάβος του έργου πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς μετά όλες τις παρατάσεις που πήρε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ολοκλήρωσης των εργασιών.

Για τις εγκαταστάσεις στην Αγιά: Βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι μελέτες των έργων ύψους 250 χιλιάδων ευρώ, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Για το βοηθητικό στον Τόφαλο: Στόχος της νέας διοίκησης είναι να διασωθεί η αθλητική εγκατάσταση, ώστε η νεολαία να βρει έναν σημαντικό χώρο άθλησης και σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ.

Για το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και η συντήρηση του συστήματος κλιματισμού, το οποίο από το 2002 που έχει εγκατασταθεί έχει λειτουργήσει μόλις δυο φορές. Η αξία του συστήματος κλιματισμού υπολογίζεται στις 700 χιλιάδες ευρώ.

Για το κλειστό στο Κουκούλι: τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα βρει την πλέον συμφέρουσα λύση για το θέμα του τάραφλεξ για τις ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί και καταπόνηση των αθλητών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κανελλάκης στο ζήτημα του προσωπικού του ΠΕΑΚ, χαρακτηρίζοντας ηρωική την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι δυο υπάλληλοι του, ώστε να παραμένουν ανοικτές και λειτουργικές οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ και θα αναζητηθούν λύσεις, με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα πρότυπα των δημόσιων νοσοκομείων, με συβάσεις μέσω του ΟΑΕΔ, αλλά και μέσω του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: Thebost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: