ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σταθερά η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα!

Πιέρ Μοσκοβισί: Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.


Εκτός υπερβολικού
ελλείμματος

Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ  ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ


Την απόφασή της να συστήσει στο Συμβούλιο να κλείσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ελλάδα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των σημαντικών προσπαθειών που κατέβαλε η χώρα τα τελευταία χρόνια για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, καθώς και της προόδου που επιτεύχθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση σημειώνει πως αν το Συμβούλιο ακολουθήσει τη σύσταση της Επιτροπής, μόνο τρία κράτη μέλη θα παραμείνουν στο διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), σε σύγκριση με 24 χώρες κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2011.

«Οι συστάσεις μας για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα είναι ένα άλλο θετικό σημάδι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα. 

Καλώ την Ελλάδα να αξιοποιήσει τα επιτεύγματά της και να συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της, σημαντικό στοιχείο για την προετοιμασία της επιστροφής της στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, προσθέτοντας ότι «η γρήγορη υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων έχει καθοριστική σημασία προκειμένου να φανούν τα θετικά τους αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρέτησε σήμερα

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρέτησε σήμερα, με δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου, την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στις χώρες που εμφανίζουν υπερβολικά επίπεδα δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο επίτροπος τόνισε ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στην Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα υπήρξε εντυπωσιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χώρες με υγιή δημοσιονομική παράδοση είναι σε χειρότερη δημοσιονομική θέση από την Ελλάδα. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των θυσιών της, ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Επίσης, σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Ο κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι στις 25 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συζητήσει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνεται καθημερινά η Οικονομία μας

“Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015" τονίζει το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν ότι ξεκινά τις διαδικασίες για να βγει η χώρα μας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

"Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν τόνιζαν ότι αυτό είναι  ένα ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: