ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Θ. Σερεμέτης: Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σας το παραδίδουμε, σας ανήκει

Παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.



«Είναι μια στιγμή, που θέλουμε να αναστοχαστούμε τα διδάγματα, που αντλήσαμε από όλη αυτή την πορεία, με το σημαντικότερο δίδαγμα ότι τίποτε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά, εάν δεν υπάρχει πείσμα και επιμονή. Κι αυτά τα επέδειξαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το έργο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τις Κτιριακές Υποδομές, από την 6η ΥΠΕ, που βοήθησε, από το Υπουργείο, που χρηματοδότησε την στιγμή, που έπρεπε για κάποιες συμπληρωματικές ανάγκες, και κυρίως την διοίκηση του νοσοκομείου, που επέμεινε με κάθε τρόπο και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υποκύψει στις δυσκολίες, που προέκυπταν και στα εμπόδια, που συναντούσε κάθε φορά. 
Είναι μια στιγμή, που το τέλος αυτής της πορείας σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μας αναγκάζει όλους να κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς» τόνισε στην ομιλία του, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του επταώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος.
Μάλιστα επεσήμανε ότι «το νοσοκομείο αυτό μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο, που όλοι θέλουμε, δηλαδή αυτόν του ισότιμου τριτοβάθμιου πόλου για την περιοχή της δυτικής Ελλάδας μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, με την προϋπόθεση ότι αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εθνικούς πόρους».
 

Μπορεί το ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» στην Πάτρα να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τμηματικά από τις 10/3, όπου εγκαταστάθηκε σε αυτό η πρώτη κλινική και ολοκληρωτικά από τις 25/5, όμως τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 11:30 το πρωί, παρουσία τοπικών φορέων, εργαζομένων, ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, βουλευτών του νομού Αχαΐας και του Γ.Γ. του Υπ. Υγείας, ο οποίος έκοψε και την κορδέλα στην κεντρική είσοδο του επταώροφου κτιρίου.
Οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, που ήταν να παραστούν στα εγκαίνια, δεν κατέβηκαν τελικά στην Πάτρα, καθώς παρέμειναν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου.
 

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης τόνισε ότι «η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τους εργαζόμενους». Επίσης αναφερόμενος στο ερώτημα, που μπήκε αυτές τις ημέρες, για το  ποιος κερδίζει από όλο αυτό, η απάντηση, που έδωσε ήταν ότι «εάν κερδίζει η σημερινή κυβέρνηση ή εάν πρέπει να πάρουν κάποιοι άλλοι την δόξα, νομίζω ότι η ουσία είναι ότι με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου, των εργαζομένων, της διαχειριστικής αρχής, που είναι η Περιφέρεια, των Κτιριακών Υποδομών, έγινε κατορθωτό σε σύντομο διάστημα, εννοώ τα δυο χρόνια, που είμαστε εμείς κυβέρνηση, να παραδοθεί το κτίριο, το οποίο για 9 χρόνια, λίμναζε στους καταλόγους των κτιρίων του Υπ. Υγείας. Την εποχή, που κάποιοι έψαχναν ελλείψεις στη υγεία και έψαχναν και για απολύσεις νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και κλείνονταν δημόσιες δομές υγείας, εμείς εγκαινιάζουμε νέες και με προσλήψεις. Όχι όσες χρειάζονται, αλλά όσες μπορούμε και θα το κάνουμε και καλύτερα στο μέλλον. Άρα αυτός, που κερδίζει είναι οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και είναι η δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Ριζούλης.
 

Από την πλευρά του ο διοικητής της  6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος σημείωσε ότι «η σημερινή περίοδο σηματοδοτεί για το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα μια αναστροφή μιας αρνητικής πορείας και αποδυνάμωσής του μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008, σε μια πορεία ανοδική και αναπτυξιακή για το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες, που προσφέρει. Το βλέπει και ο κόσμος στον μικρό χρόνο της μετεγκατάστασής του νοσοκομείου στις νέες κτιριακές υποδομές ότι αλλάζει καθημερινά και προς το καλύτερο η παροχή των υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τον λαό της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα».
Ακόμη παρουσίασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στοιχεία για την στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα από το 2016 μέχρι και σήμερα  έχουν προσληφθεί 21 άτομα μόνιμο προσωπικό πλην ιατρικού, με τις προκηρύξεις του 2016. Πρόσφατα άλλοι 17 εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν δουλειά μετά την τελευταία προκήρυξη του 2017, ενώ 29 συμβασιούχοι ενός έτους μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ ήδη εργάζονται στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας».
 

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα είχε επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της παράδοσης του κτιρίου και την μετεγκατάσταση όλων των κλινικών εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για τα όσα είχαν συμβεί, αλλά και τα εμπόδια, που προέκυψαν κατά την διάρκεια της μετακόμισης στο ανακαινισμένο κτίριο. Ακόμη απάντησε για τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την έλλειψη χρηματοδότησης, που επικαλέστηκε στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.
 

«Η παρούσα κυβέρνηση φρόντισε αρκετές από αυτές τις κενές θέσεις, που ήταν περισσότερες από 380, που έχουμε αυτή την στιγμή, να τις συμπληρώσει και να τις γεμίσει. Προσελήφθησαν άτομα. Να υπενθυμίσω ότι το νοσοκομείο δεν βρέθηκε χωρίς στεγασμένο φαρμακείο και αποθήκες, και χωρίς τις υπηρεσίες του σε μια τάξη από την μια στιγμή στην άλλη. Η κατάσταση αυτή προϋπάρχει πολλά χρόνια και δεν είναι αποτέλεσμα του σεισμού του 2008 μόνο, είναι και αποτέλεσμα του ότι η ανακατασκευή και η ανακαίνιση του συγκεκριμένου κτιρίου δεν προέβλεψε και όλα τα υπόλοιπα , δεν θα μπορούσε εξάλλου να το κάνει. Αυτή την στιγμή όμως είμαστε εδώ ως πόλη και ως πολίτες αυτής της περιοχής, για κάτι ευχάριστο και γιορτινό. Να γιορτάσουμε αυτό, που με τόσο κόπο και με την προσφορά πολλών ανθρώπων, φορέων και παραγόντων, και λειτουργεί αυτή την στιγμή. Αυτό κάνουμε. Εάν θέλουν κάποιοι να γκρινιάξουν έχουν το περιθώριο και την ελευθερία. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά πρέπει πάντα να τους το υπενθυμίζουμε» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης.
Τέλος ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της επαναφοράς του ονόματος του νοσοκομείου που είχε αλλάξει το 2012 και θα λέγεται και πάλι "Αγ. Ανδρέας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

* Με ευτράπελα Πετρόπουλου τα εγκαίνια στον Άγ. Ανδρέα

* ΔΕΙΤΕ το σώου Πετρόπουλου από το βίντεο του Patras Times


Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, σύσσωμη η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος Δημήτριος Κωστακιώτης Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Ρουμελιώτης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Χαράλαμπος Γώγος, ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: