ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ε&ΕΣ Πατρών: Ο καταναλωτής είναι ο τελικός κριτήςΣτη μάχη για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας
Εν όψει της Κυριακής 16/7/2017, ήτοι η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων 2017 σύμφωνα με το Ν. 4177/2013, όπου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, για ακόμη μία φορά, δηλώνει κάθετα αντίθετος με το άνοιγμα των καταστημάτων την συγκεκριμένη ημέρα και προτείνει στους συναδέλφους και στα μέλη του τα καταστήματα να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (επιστημονικά τεκμηριωμένο) δεν προσφέρει ούτε 1 ευρώ στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στους καταναλωτές μιας και η επιβάρυνση των λειτουργικών εξόδων μετακυλίεται  στον καταναλωτή. Αντιθέτως είναι «εργαλείο» των μεγάλων πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών εταιρειών στα πλαίσια του marketing που ακολουθούν για να εξοντώσουν τους «μικρούς». Η ανάπτυξη που θα ερχόταν από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένας μύθος που καταρρίφθηκε πανηγυρικά. Σαφώς λοιπόν η ανάπτυξη δεν έρχεται από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επικράτηση ξένων μονοπωλίων, όπως δεν ήρθε έως τώρα. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με εθνική στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη (2η ευκαιρία, χαμηλότοκα δάνεια, αδέσμευτος λογαριασμός κλπ).
Αγωνιζόμαστε για θεσμοθέτηση των 3 Κυριακών (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και   για τη συνταγματική κατοχύρωση των υπόλοιπων. Οι Συνάδελφοι ακόμα και εκείνοι που ήταν επιφυλακτικοί, συνειδητοποίησαν πλέον  ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που μπορεί να επιφέρει στην μικρομεσαία επιχείρηση είναι αθέμιτο ανταγωνισμό, ύφεση, λουκέτα, ανεργία. Άρα την σκυτάλη την παίρνει ο καταναλωτής, όπου αυτός θα είναι και ο τελικός κριτής. Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών υπενθυμίζει:
ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7/2017

 
Δημοσίευση σχολίου