ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Έφυγε η γιατρός Λόλα Χατζηιωάννου-Λάκκα




Η κηδεία της θα τελεσθεί αύριο στον Άγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων Αθήνας και η ταφή της σορού της την Τρίτη, στην Γλύφα Φωκίδας.- Υπήρξε εξαδέλφη του Πρωθυπουργού

Υπέκυψε από την  επάρατο σε ηλικία 76 χρόνων, στην Πάτρα και κηδεύεται αύριο στην Αθήνα, η γνωστή γιατρός  Λόλα Χατζηιωάννου –Λάκκα, σύζυγος του ψυχιάτρου  Αλ. Χατζηιωάννου και κόρη του στελέχους του ΕΑΜ και πολιτικού πρόσφυγα Δημ. Λάκκα, από το χωριό Αθαμάνιο Άρτας.


Η αείμνηστη γεννήθηκε το 1941 και είχε ακόμη δύο αδελφές, την ενδοκρινολόγο  Έλλη και την βιολόγο Λαοκρατία. 

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ελλάδα, ενώ από το 1949, που ο πατέρας της υπηρετούσε στον ΔΣΕ, έγινε πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και εκεί η Λόλα πέρασε τα εφηβικά της χρόνια, μέχρι το 1965, που η κυβέρνηση Παπανδρέου  άνοιξε τα σύνορα και άρχισε η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων. Από το 1965 η Λόλα και οι αδελφές της  Έλλη και Λαοκρατία, επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Ο πατέρας τους Μήτσος Λάκκας, επανήλθε με την μεταπολίτευση, μετά το 1974. Ο Μήτσος Λάκκας τον Φεβρουάριο του 1968, με την διάσπαση του ΚΚΕ στη 12η Ολομέλεια, τάχθηκε κατά αυτής και υπέρ των αντιδωδεκαδικών. Και η αείμνηστη Λόλα ακολούθησε στα βήματά του.

Από το 1975 ήρθε στην Πάτρα, παντρεύτηκε τον γιατρό Αλέξ. Χατζηιωάννου και τάχθηκε στο ΚΚΕ Εσ., του οποίου αποτέλεσε δραστήριο μέλος και στέλεχος πρώτης γραμμής. Στη συνέχεια πέρασε στην ΕΑΡ, στον ενιαίο Συνασπισμό, στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα της αριστεράς, στα οποία διακρίθηκε για την προσφορά της.

Σημειώνεται ότι την αείμνηστη συνέδεε συγγενικός με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αφού ο πατέρας της με τον πατέρα του Πρωθυπουργού ήσαν πρώτα εξαδέλφια. Η κηδεία της θα τελεσθεί αύριο στον Άγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων Αθήνας, ώρα 5 μμ. Και η ταφή της σορού της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ώρα 1 μμ. στην Γλύφα Φωκίδας.

Τα συλλυπητήριά του, προς τους οικείους της,  εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σύντροφοι παλιοί  που έγιναν γνώστες του θλιβερού αγγέλματος, φίλοι και συνάδελφοί της.    

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Δεν είχαν φύγει εξω η μητέρα με τα τρία κορίτσια μόνο ο πατέρας τους ο Μήτσος Λάκκας. Τα κορίτσια τα πήρε η μητέρα τους η Όλγα. Κατέβηκαν από το χωριό Αθαμάνιο Άρτας, στην Αθήνα και τα μεγάλωσε εκεί. Τα κορίτσια σπούδασανε και τα τρία , δύο στη ιατρική και η μία στο φυσιογνωστικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Συμμετείχαν στο κίνημα του 15% για την Παιδεία, και στο 1-1-4. Συμμετείχαν στη νεολαία ΕΔΑ και έβγαζαν χειρονακτικά την πρωτότυπη εφημερίδα "Η Λόρδα" την οποία διάνθιζε με σκίτσα του ο Μποστ. 

Στη διάρκεια της δικτατορίας βρέθηκε η Λόλα με τις αδερφές της στο εξωτερικό και εκεί συναντήθηκαν μετά από πολλά με τον πατέρα τους στη Πράγα, ενώ συνέχισαν να προσφέρουν στον Αντιδικτατορικό Αγώνα.

Ως εκ τούτου δεν ισχύουν τα αναφερόμενα στην παραπάνω παράγραφο, στην οποία καταγράφεται εκ παραδρομής ότι:  

«Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ελλάδα, ενώ από το 1949, που ο πατέρας της υπηρετούσε στον ΔΣΕ, έγινε πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και εκεί η Λόλα πέρασε τα εφηβικά της χρόνια, μέχρι το 1965, που η κυβέρνηση Παπανδρέου  άνοιξε τα σύνορα και άρχισε η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων. Από το 1965 η Λόλα και οι αδελφές της  Έλλη και Λαοκρατία, επέστρεψαν στην Ελλάδα»
________________
Συγγνώμη για την μη έγκαιρη αποκατάσταση της εκ παραδρομής αναφοράς.  



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: