ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μεταξύ των 28 που ζητούν ευθύνες για την προσφυγή

Εργάτες γης ήρθαν από την Μανωλάδα στην Πάτρα, περιμένοντας έξω από το Δικαστήριο την καταδίκη των υπευθύνων για το ανθρώπινο εμπόριο, που λάβαινε χώρα στα φραουλοτόπια.


Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου υπογράφει για έρευνα στην κακοδικία της Πάτρας, στην υπόθεση με τις «ματωμένες φράουλες»



Την απόδοση ευθυνών για την υποβολή του αιτήματος επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Μανωλάδα ζητούν με ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης κι Εξωτερικών 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα ανακλήθηκε από την κυβέρνηση, ενώ οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης κι Εξωτερικών δήλωσαν ότι το αίτημα επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατατέθηκε εν αγνοία τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πληροφορηθούν με ποια διαδικασία κατατέθηκε το αίτημα επανεξέτασης της απόφασης, καθώς κι αν θα υπάρξουν διοικητικοί έλεγχοι για τον καταλογισμό των σχετικών ευθυνών.

Παράλληλα, οι 28 βουλευτές ρωτούν αν έχει αποσταλεί έγγραφο από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την Επιθεώρηση των Δικαστηρίων σχετικά με την διερεύνηση της αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας η οποία ήταν αυτή που οδήγησε στην καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ.

Σημαντικό βήμα αντιμετώπισης φαινομένων εργασιακής εκμετάλλευσης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «η δικαίωση των εργατών γης που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και όλων όσοι τους συμπαραστάθηκαν αποτελεί σημαντικό βήμα αντιμετώπισης φαινομένων εργασιακής εκμετάλλευσης», ενώ σημειώνουν ότι η σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ «έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία και σε διεθνές επίπεδο, καθώς αποτελεί νομικό δεδικασμένο» έχοντας «θετικές επιπτώσεις στην πρόληψη, στη διερεύνηση και στην καταστολή του φαινομένου της παράνομης εργασίας και της εμπορίας ανθρώπων στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Οι βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση είναι οι Αν. Καββαδία, Σ. Αναγνωστοπούλου, Ελ. Αυλωνίτου, Φ. Βάκη, Ευ. Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Στ. Γιαννακίδης, Γ. Δέδες, Θ. Δρίτσας, Κ. Ιγγλέζη, Χ. Ζειμπέκ, Μ. Θελερίτη, Γ. Θεωνάς, Χρ. Καραγιαννίδης, Ε. Καρακώστα, Γ. Κυρίτσης, Μ. Μπαλαούρας, Αρ. Μπαλτάς, Χρ. Παπαδόπουλος, Κ. Παυλίδης, Δ. Ρίζος, Μπ. Σκούφα, Αφρ. Σταμπουλή, Ελ. Σταματάκη, Χ. Τζαμακλής, Μ. Τζούφη, Ν. Φίλης, Αν. Χριστοδουλοπούλου και Γ. Ψυχογιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: