ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τσίπρας: πρώτο ταξίδι του σε βαλκανική χώρα ως αρχηγός

Με τη διμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια.


Είναι επιτακτική
η συνεργασία μας

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ,  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ



Με τη διμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια.

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο κ. Πλεβνέλιεφ μίλησε με θερμά λόγια για τη φιλία, τη συνεργασία και την αγάπη ανάμεσα στους δύο λαούς και σημείωσε τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία των δύο χωρών, για την Ευρώπη, σε μεταναστευτικό-προσφυγικό, ενέργεια, μεταφορές - υποδομές, τουρισμό καθώς επίσης και σε άλλους τομείς.

Αναφέρθηκε δε, στους αγωγούς TAP και IGB, αλλά και στο ρεκόρ επισκέψεων τουριστών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Επίσης, ο Βούλγαρος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για ανάγκη κοινών ενεργειών σε διπλωματικό μέτωπο και για υπεύθυνες αποφάσεις, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Τέλος, ο κ. Πλεβνέλιεφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια της Ελλάδας στην ένταξη της Βουλγαρίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε ότι είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας, που έχει όραμά του τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι δύο χώρες διατηρούν καλές σχέσεις από την περίοδο που ανήκαν σε διαφορετικά μπλοκ και σημείωσε ότι είναι επιτακτική η συνεργασία σε περιόδους αστάθειας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συμμαχία απέναντι σε τρίτες χώρες, αλλά για μία στρατηγική συμμαχία για τους λαούς και την περιοχή μας.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι το πρώτο ταξίδι του σε βαλκανική χώρα ως πρωθυπουργός, με τον κ. Πλεβνελίεφ να θυμίζει ότι και το δικό του πρώτο ταξίδι ως Πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τη στήριξή της προς τη χώρας μας όσον αφορά το προσφυγικό, ενώ μίλησε και για τις επιμέρους πλευρές συνεργασίας στον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές, καθώς και τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: