ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μετά από ερώτηση – «πάσα» του βουλευτή της ΝΔ

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ερώτηση.


Ευκλείδης: Δε θα
ληφθούν νέα μέτρα

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΚΑΤΑ 105 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ


Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ερώτηση – «πάσα» του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Κατά την συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ρώτησε τον υπουργό αν ισχύει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. «Σαφώς», απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο είναι για το τέλος του έτους και εξαρτάται από τον καθορισμό των πλεονασμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης πως θα χειριστούμε το θέμα. Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου που θα ξέρουμε αν έχει καλυφθεί το ΔΝΤ ή αν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα για το χρέος», είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σημειώνοντας πως «επειδή έχουμε ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος ακόμη συζητάμε τους αριθμούς».

Για το συμπληρωματικό μνημόνιο ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, ήταν μέρος του πολυνομοσχεδίου. Είναι στο δημόσιο χώρο» και επομένως δεν υπάρχει θέμα δημοσιοποίησης.

Τα έσοδα του Ιουλίου ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ  

Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου, επισημαίνουν πηγές από το Γενικό Λογιστήριο, με αφορμή και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική υστέρηση των εσόδων τον Ιούλιο και ανησυχίες από μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ταμειακή ροή των εσόδων και τον Ιούλιο δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: