ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Καν' το κι εσύ όπως στα Τρίκαλα, για την καθαριότητα



Φωτογραφία αρχείου.



Ο εργολάβος του Νοσοκομείου Καβάλας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί του πήραν το... μεζέ από τα χέρια - 75 εργαζόμενες καλούνται  να υπογράψουν σύμβαση με τη Διοίκηση


Κάνε κι εσύ όπως Τρίκαλα φαίνεται να είναι το μότο, για τους εργολάβους καθαριότητας στα νοσοκομεία. Προχθές αναγνώστης του Istologiou G. Mosxou έκφραζε την απορία του γιατί το Νοσοκομείο Ρίου κάνει συμβάσεις 4μήνου εργασίας και όχι αορίστου χρόνου. Προφανώς θεώρησε πως το έδαφος είναι καθαρό πια από τυχούσες αντιδράσεις. Πλην όμως πριν αλέκτωρ λαλήσαι «έσκασε» η πρώτη  οργανωμένη αντίδραση. Με την συνδρομή Εισαγγελέα, που είδε το «τυπικόν της υποθέσεως» και όχι το ουσιαστικό, που είναι το δημόσιο συμφέρον, έδωσε εντολή σύλληψης της διοικήτριας του νοσκομείου Τρικάλων και το Αστυν. Τμήμα προσέτρεξε ασμένως!



Υπήρξε αντίδραση κυβερνητική για την απόπειρα οι... κολλητοί των Σαμαροβενιζέλων στο νοσοκομεία να καθορίζου αυτοί την πολιτική της κυβέρνησης. Το θέμα λύθηκε με άσκηση ανακοπής εκ μέρους του νοσοκομείου, πλην όμως έμεινε η... τσιφή γεύση! Μετά τους διορισμένους μάνατζερ διοικητές των νοσοκομείων, που είδαμε και πάθαμε μέχρι να ξεκουμπιστούν από αυτά, ήρθαν οι... Μέλισσες!  



1. Μόνο για το νοσοκομείο Τρικάλων, η διακοπή του καθεστώτος της εργολαβίας υπηρεσιών καθαριότητας και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων, θα σημάνει αύξηση μισθού για το προσωπικό καθαριότητας, από περίπου 350 σε περίπου 750 ευρώ.  Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο θα εξοικονομήσει 200.000 ευρώ ετησίως.



Επόμενο κρούσμα άρνησης διακοπής της συνεργασίας εργολάβου καθαριότητας με νοσοκομείο είναι αυτό της Καβάλας. Ο εργολάβος προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Καβάλας που κάλεσε τους 75 εργαζόμενους στην καθαριότητα  να υπογράψουν ιδιωτική σύμβαση με το νοσοκομείο.



Κι εδώ είναι το σημαντικότερο. Οι μισθοί θα είναι διπλάσιοι από αυτούς που έδινε ο εργαλάβος, έπαιρναν 35ο ευρώ το μήνα, τώρα θα παίρνουν 850, όπως ορίζει η ΣΣΕ, θα έχουν ρεπό, άδειες καλοκαιρινές και ασθενείας. Και παρ' όλα ταύτα, ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» σήμερα το πρωί ανέφερε πως το νοσοκομείου θα έχει οικονομία 350 χιλ. ευρώ το χρόνο, που θα διατεθούν για τις ανάγκες του!



Μάλιστα προέβλεψε ότι παρόλο που θα πρέπει να προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον θα συνεχιστούν και στο μέλλον τέτοιες αντιδράσεις από τα εργολαβικά συμφέροντα που πλήττονται.



Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση αγκαλιάζει τους εργολάβους, ως δικά της παιδιά!



2. Σε πανελλαδικό επίπεδο, η απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, εκτός από αξιοπρεπέστερες αμοιβές για το προσωπικό καθαριότητας, θα σημάνει για τα νοσοκομεία εξοικονόμηση περίπου 90 εκ. ευρώ.



3. Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν 15 ημέρες (και το οποίο σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ, υπολειτουργεί) έγινε ο πρώτος τοκετός.



4. Οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία κατοχυρώνουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απαγορεύουν την απόλυσή τους χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και αποτρέπουν την μετατροπή τους σε εργαζόμενους του ποδαριού με αμοιβές πείνας.



5. Αντίστοιχες ρυθμίσεις προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, ώστε να έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.



6. Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν στα σχολεία τάξεις υποδοχής για 22.000 προσφυγόπουλα.



7. Οι δημοπρατήσεις έργων με διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα μείωση του κόστους της τάξης του 50% και την αποτροπή σχηματισμού καρτέλ στα δημόσια έργα.



Όλα αυτά είναι οι πραγματικές ειδήσεις πίσω από τις απεγνωσμένες κραυγές της  ΝΔ, του τύπου «ο Πολάκης, ο Φίλης, ο Σπίρτζης.. διαλύουν την υγεία, την ιδιωτική εκπαίδευση, τις υποδομές..». Το καραβάνι προχωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: