ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μεγάλη ανάγκη για αίμα παρουσιάζεται στην Αχαΐα



Aσθενείς με μεσογειακή αναιμία δεν μπορούν να κάνουν μετάγγιση


Μεγάλες είναι οι ανάγκες για αίμα στην Αχαΐα και δημόσια έκκληση για προσφορά αίματος απευθύνουν πάσχοντες και Κέντρα Αιμοδοσίας ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα». 


Οι ανάγκες είναι μεγάλες λόγω των τροχαίων ατυχημάτων και των επειγόντων περιστατικών σε αντίθεση με την προσφορά που έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Το πρόβλημα διογκώθηκε μετά την απαγόρευση αιμοδοσιών, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας λόγω καταγραφής κρουσμάτων ελονοσίας, σύμφωνα με την Πελοπόννησο.

Οι επιπτώσεις είναι άμεσες στους έχοντες ανάγκες. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία μπαίνουν στην αναμονή μέχρι να βρεθεί αίμα για να μεταγγιστούν. Ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που καλείται να σηκώσει το βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης της ευρύτερης περιφέρειας έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία πηγαίνουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους για μετάγγιση και φεύγουν χωρίς να υποβληθούν σε αυτή ελλείψει αίματος.

Το Κέντρο Αιμοδοσίας δίνει καθημερινό αγώνα να καλύψει τα περιστατικά. Καλεί εκτάκτως του αιμοδότες του αλλά όπως γίνεται αντιληπτό οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες της προσφοράς αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: