ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί σε δύο χρόνια να βγει

 

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, σε περίπου δύο χρόνια από τώρα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε η δυσκολότερη υπόθεση όλων, καθώς χρειάστηκε τρία προγράμματα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μόλις ένα.


Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Korea Herald.

«Από τον περασμένο Αύγουστο, έχει επιστρέψει το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και κάλεσε την Ελλάδα να παραμείνει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, σε περίπου δύο χρόνια από τώρα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε η δυσκολότερη υπόθεση όλων, καθώς χρειάστηκε τρία προγράμματα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μόλις ένα.

Όπως είπε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα προέκυψε από ένα συνδυασμό παραγόντων. Η χώρα είχε τη χειρότερη ευθυγράμμιση από τις πέντε που μπήκαν σε πρόγραμμα, τα μεγαλύτερα ελλείμματα σε δημοσιονομικά και εμπόριο και άλλα δομικά προβλήματα και χρειάστηκε να κάνει τις πλέον δύσκολες προσαρμογές. Η αδύναμη διοίκηση δημιούργησε και πρόβλημα στην δυνατότητα εφαρμογής, συμπλήρωσε.

Μετά τον Αύγουστο, όμως, είπε ο επικεφαλής του ESM είμαστε πάλι σε «καθεστώς συνεργασίας» και «αν η χώρα μείνει δεσμευμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δυο χρόνια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος, το οποίο χρηματοδοτεί ο ESM με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μεταξύ 0,5% - 1% και αυτό είναι ένα βάρος που αντέχεται αν συγκριθεί με τα επιτόκια αγοράς που είναι υψηλότερα. «Αυτό θα τους δώσει χρόνο να βγουν από τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του Brexit, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης θα συνεχιστούν σε «χαμηλότερο επίπεδο». «Το Brexit δεν είναι καλό για την Ε.Ε., επειδή η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα συρρικνωθεί» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον πολιτικό αντίκτυπο, ο επικεφαλής του ESM έκανε λόγο για μία «ζημιογόνα» εξέλιξη, καθώς το Brexit θα μειώσει την επιρροή της Ε.Ε. στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Καταλήγοντας ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «η έξοδος από την Ε.Ε. αποτελεί απόφαση του βρετανικού λαού, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: