ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Υπό εξέταση μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ

Η συνάντηση των «Επτά» θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού «Νότου»


Συνάντηση των

«Επτά» του Νότου


Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΙΣΠΑΝΙΑ, Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ "27" ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ


Συνάντηση των αρχηγών των χωρών του "Νότου" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερα συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη Συνάντηση των 7 χωρών του "Νότου" της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής Μεσογείου, που βρίσκεται προς το παρόν στη φάση του προγραμματισμού, θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης, που σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να τεθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό-θεσμικό επίπεδο και θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού "Νότου" απέναντι σε αυτές, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των "27" στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια: