ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Συνεχίζονται αμείωτοι οι φορολογικοί έλεγχοι

Υπάλληλοι της Εφορίας προερχόμενοι από άλλη περιοχή, του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ, του Υγειονομικού φθάνουν στην Αχαΐα συχνά πυκνά και χθες βράδυ κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε ελέγχους σε καταστήματα της παραλιακής του Ρίου Πατρών.


Μικτό κλιμάκιο «επισκέφτηκε» χθες βράδυ την παραλιακή του κοσμοπολίτικου Ρίου Πατρών!



Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας του Υπ. Οικονομικών για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, που αποκρύπτονται από παρανομούντες καταστηματάρχες των παραλιακών περιοχών, συνεχίζονται οι έλεγχοι από διάφορα κλιμάκια στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας για φοροδιαφυγή, "μαύρη" εργασία, υγιεινή κλπ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι της Εφορίας προερχόμενοι από άλλη περιοχή, του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ, του Υγειονομικού φθάνουν στην Αχαΐα συχνά πυκνά και χθες βράδυ κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε ελέγχους σε καταστήματα της παραλιακής του κοσμοπολίτικου Ρίου Πατρών.

Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, ελέγχονται για μη έκδοση αποδείξεων ή συμμόρφωση στην υποχρεωτικά απόδοση του ΦΠΑ, που εισπράττεται από τους πελάτες, αλλά παρακρατείται από ασυνείδητους καταστηματάρχες.

Όπως είναι γνωστό, οι ποινές που επιβάλλονται για κάθε παρανομία είναι «τσουχτερές», ενώ στην περίπτωση της μη κοπής αποδείξεως φθάνουν μέχρι το κλείσιμο του καταστήματος, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις και στην απαγόρευση δραστηριοποίησης του παρανομούντος καταστηματάρχη, καθώς και σε συγγενείς του.

Προσπάθεια του Υππουργείου είναι να γίνει κοινή συνείδηση, ότι ο ΦΠΑ που παρακρατείται από τον πελάτη για λογαριασμό του Υπ.Οικ. δεν ανήκει στον καταστηματάρχη, που τον καταχράται!   

Εάν το Υπουργειο κατορθώσει και συλλάβει το ένα τρίτο του καταχραζόμενο ΦΠΑ, θα μπορούσε να καταργηθεί όλος ο ΕΝΦΙΑ, δηλώνει ο Υπ. Οικ. Τρ. Αλεξιάδης.

Σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται, σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση προς τους καταστηματάρχες μέλη του εξέδωσε ο Ε&ΕΣ Πατρών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Εκτός τόπου υπηρεσίας τους οι έλεγχοι από εφοριακούς...
Οι πειρατές της Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: