ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Με απώλεια της σημαίας του ιστορικού 12ου Συντάγματος ΕΛΑΣ από το Δήμο Πατρέων η απελευθέρωση της Πάτρας

Η σημαία του 12ου Συτν. ΕΛΑΣ.


«Με εμπαίζουν περιμένοντας να δω ευαισθητοποίηση για την εθνική μας αντίσταση» δηλώνει ο Βλ. Βελλόπουλος, ανιψιός του διοικητή Βλ. Ανδρικόπουλου


Με ανατροπή εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, όσον αφορά το πρωτόκολλο εορτασμού, αλλά και με το βαρύ τίμημα της  δεδηλωμένης απώλειας της ιστορικής σημαίας του 12ου Συντάγματος ΕΛΑΣ από τον Δήμο Πατρέων, τιμάται αύριο η επέτειος απελευθέρωσης της Πάτρας, από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ και αυτά της βρετανικής ταξιαρχίας του συνταγματάρχη Τζέλικο, τα οποία έλαβαν μέρος στις διήμερες μάχες εναντίον των γερμανικών δυνάμεων  κατοχής.

Το Istologio G. Mosxou ενημερώθηκε από τον κάτοχο της σημαίας Βλάσση Βελλόπουλο, ο οποίος  δεν εκλήθη να παραστεί στον αυριανό εορτασμό, ότι η σημαία του 12ου Συντάγματος οδεύει για φιλοξενία της σε Μουσείο, από την στιγμή που τέτοιο δεν έχει γίνει εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, που τον έχει ορίσει μεσεγγυητή!

Σε δήλωσή του στο Istologio G. Mosxou ο φύλακας της σημαίας Βλάσσης Βελλόπουλος και ανιψιός του διοικητή του 12ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Βλάσση Ανδρικόπουλου  είπε:

«Με εμπαίζουν περιμένοντας να δω ευαισθητοποίηση για την εθνική μας αντίσταση, στην οποία δόθηκαν ο αγωνιστές του αντάρτικου συντάγματος, με  επικεφαλής τον συνταγματάρχη γερο Βλάσση Ανδρικόπουλο. Γλύτωσε την καταστροφή της από την χούντα των πραξικοπηματιών, αφού την διέσωσα φυγαδεύοντάς την από την Πάτρα. Τώρα μένει ξεχασμένη από αυτούς που έχουν την υποχρέωση να την θυμούνται».

Ανατροπή πρωτοκόλλου

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων, η  καθιερωμένη ομιλία και η κατάθεση στεφάνων θα γίνει προ του μνημείου των απαγχονισμένων της 9 Μαΐου 1944 στα πεύκα των Ψηλαλωνίων, αντίο του ηρώου Δόξας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας).

Συγκεκριμένα στα δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Δήμος Πατρέων τιμώντας την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της
Πάτρας, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, καλεί
αύριο Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί,
στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τους εκπροσώπους και τα μέλη των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις τοπικές Αρχές, καθώς
και όλους τους δημότες, να παραστούν στη Δοξολογία.

Θα ακολουθήσει, στις 11.00 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση,
υπέρ των πεσόντων αγωνιστών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας  Υψηλών Αλωνίων».

Θα τηρηθεί η προηγηθείσα, όπως πάντα, ομιλία προ των παρισταμένων Αρχών και φορέων, εντός του ιερού μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελιστρίας και θα ακολουθήσει ολιγόλεπτος ομιλία του Δημάρχου Κ. Πελετίδη, που μαζί με τους εκκλησιασθέντες στην Μητρόπολη θα μεταβούν στον τόπο εκτελέσεως των Ψηλαλωνίων.

Στο μεταξύ σήμερα η εφημερίδα «Αλλαγή» Πατρών έχει αφιερωμένη την 8η σελίδα της στο κεφάλαιο  «Αυτοί που δεν πρόλαβαν το ξημέρωμα της κατοχής» από το βιβλίο «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» της πατραϊκής εκδόσεως του Γιάννη Πικραμένου, που έχει σημειώσει δύο εκδόσεις και ετοιμάζεται η τρίτη έκδοση ανανεωμένη και συμπληρωμένη με πολλά και ανέκδοτα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: