Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου 18-10-2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού το Περιφερειακό Συμβούλιο με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκε και η αρνητική απάντηση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου στο αίτημα για συνάντηση του αντιπεριφεριάρχη της Περιφέρειας Φόρπομμερν Ρύγκεν κ. Γκρόσκλαους και  του προέδρου του επιμελητηρίου του Στραλζούντ κ. Λίφλεντερτου.

Ο Θ. Γαλιατσάτος κατά την αρχική του τοποθέτηση  αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της απάντηση του και ζήτησε από το σώμα να στηρίξει αυτή του την ενέργεια. Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι «η ΠΙΝ θέλει και θα επιδιώξει τη συνεργασία, έξω από το ισχύον πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με νέους όρους και προϋποθέσεις, με την επιδοκιμασία του περιφερειακού συμβουλίου και εφόσον εκφράζονται  κατά τεκμήριο οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Υπέρ της στάσης του περιφερειάρχη και της ουσίας της επιστολής προς τους Γερμανούς εκπροσώπους τάχθηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου. Από την ψηφοφορία απεχώρησε η παράταξη του Σπ. Σπύρου ενώ κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της κας Γκερέκου και του κου Καλούδη. Παρών ψήφισε ο Θ. Γουλής, απείχαν από την ψηφοφορία οι κ. Δεσύλλας και Άνθης ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Λεμοντζής