ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Είσοδος στο χειμώνα - Πρώτα χιόνια στο Χελμό

"Βούλιαξε" η δυτική Αθήνα, πάνω από 500 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Στιγμιότυπο από τα... βαφτιστήρια του Πειραιά.
 
"Βούλιαξε" η δυτική Αθήνα, πάνω από 500 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης


Ενώ τα πρώτα χιόνια πασπάλισαν τον Χελμό στα ορεινά Καλάβρυτα, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία η οποία θα κρατήσει μέχρι και σήμερα Σάββατο. Η επιδείνωση του καιρού που σημειώθηκε με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια.

Στο λεκανοπέδιο, στους δρόμους βρέθηκαν 50 οχήματα με 100 πυροσβέστες, προσφέροντας βοήθεια, κυρίως για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμό οδηγών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για βοήθεια έφθασαν τις 450 μέχρι το μεσημέρι χθες.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια σε πολλές περιοχές και η μανία του νερού παρέσυρε αυτοκίνητα, που βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Οι νεροποντές προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος και είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό σε πολλά σημεία ξεπέρασε σε ύψος τα τζάμια των αυτοκινήτων.

Η καταιγίδα έπληξε κυρίως τις περιοχές Πειραιά, Κερατσίνι, Ίλιον, Καματερό Κορυδαλλό, Αχαρνές, Αιγάλεω, Νίκαια και Περιστέρι.

Τα έντονα καιρικά βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, ενώ τα πρώτα χιόνια αντίκρισαν στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Αλλαγή του καιρού προς το ηπιότερο όσον αφορά την ένταση των φαινομένων αναμένεται σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου σήμερα.

Πρώτα χιόνια στο Χελμό

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής στο Χελμό.
Μπορεί η κακοκαιρία να προκαλεί πολλά προβλήματα στη χώρα, αλλά η είδηση και η εικόνα της πρώτης χιονόπτωσης σε ύψος περίπου 1700 μέτρων στο βουνό προκάλεσε αισθήματα ικανοποίησης σε κατοίκους και επιχειρηματίες των Καλαβρύτων που ως γνωστόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη λειτουργία του Χιονοδρομικού.

Και μπορεί το πάχος των λίγων εκατοστών να μην δημιουργεί συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου, αποτελεί ωστόσο ευχάριστο οιωνό για τη συνέχεια.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω καιρού

Διεκόπη η κυκλοφορία στο Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από την ισχυρή νεροποντή. Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Εν τω μεταξύ χιονόπτωση σημειώνεται στα ορεινά των νομών Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς.

Λόγω του χιονιού αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας.

Στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας βρέχει χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: