ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του Δήμου Πατρέων για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες



 Αλλεπάλληλες είναι οι οχλήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, προς τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες που απαιτούνται, για να λειτουργήσουν 9 σχολεία του Δήμου Πατρέων.


Ωστόσο καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασόπουλος, να στέλνει νέα επιστολή στον κ. Λοβέρδο, στην οποία, του επισημαίνει την ανάγκη για τις προκάτ αίθουσες, αλλά και την αδιαφορία του, στο να ανταποκριθεί στο επείγον αίτημα.

Ο κ. Αθανασόπουλος, έστειλε για το ίδιο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, μια ακόμα επιστολή και στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου.

Η επιστολή του Αντιδημάρχου στον Υπουργό Παιδείας, με θέμα:
«Κάλυψη στεγαστικών αναγκών σχολείων», έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας έχουμε θέσει επανειλημμένα με επιστολές μας (1397/10-9-14, 1631/6-10-14, 1633/6-10-2014,1659/10-10-2014),  το θέμα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου μας, με προκάτ αίθουσες, που εμφανίστηκε με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2014-2015.
Παρά όμως τις προσπάθειές μας δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση εκ μέρους σας.

Σας ενημερώνουμε πως το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού έχει περάσει διάστημα σχεδόν δύο μηνών από την έναρξη των μαθημάτων.

Οι μαθητές των 9 σχολείων: (39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Λύκειο Ρίου, 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 41ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου, Μουσικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου), διδάσκονται μάθημα σε διαδρόμους, στοιβαγμένοι σε αποθήκες, ή δεν διδάσκονται καθόλου από τους δασκάλους τους αφού δεν υπάρχουν ούτε αποθήκες σε ορισμένα σχολεία.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί μεγάλο παιδαγωγικό πρόβλημα για τους μαθητές, τους δασκάλους τους, τους γονείς τους.

Διατυπώνουμε – ακόμα μία φορά – την απαίτηση του Δήμου μας, των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, του λαού της πόλης μας, να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα με την αποστολή 13 αιθουσών στο Δήμο μας, για την κάλυψη των αναγκών όπως έχετε υποχρέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: