ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Προπέτασμα καπνού οι αρχαιολόγοι, που εβλήθησαν αδίκως για τα ευρήματα των Ταμπαχάνων

Απορημένος ο Γρ. Αλεξόπουλος (δεξιά) για τα καταγγελόμενα από τον Περ. Γέραλη (αριστερά) ότι η καθυστέρηση των εργασιών του κόμβου Ταμπαχάνων υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.



Αποκρύπτετε ότι υπάρχουν προβλήματα στο έργο, είπε ο Περικλής Γεραλής, προς τον αντιπεριφειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλλεξόπουλο


Η Ουρ. Μπίρμπα εκ μέρους της ΡΑΠ.
Για κακοτεχνίες, εμπόδια, που πιθανόν θα προκαλέσουν αναστολή των εργασιών περαίωσης του έργου της μικρής Περιμετρικής, προειδοποίησε κατά την ομιλία του ο Περικλής Γεραλής, συντονιστής της οργάνωσης του ανατολικού διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, που παρέστη σήμερα στην διαμαρτυρία των καταστηματαρχών της περιοχής Ταμπαχάνων. 

Ο ομιλητής τον εγκάλεσε ότι αποκρύπτει την υπόθεση και αφήνει να εκτίθεται η αρχαιολογική υπηρεσία, διότι έτσι συμφέρει την Περιφέρεια, προκειμένου να μην χρεωθεί το πολιτικό κόστος, από τις παραλήψεις που έχουν σημειωθεί.

Είναι γνωστόν άλλωστε ότι από το 2004 την διαχείριση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου έχει αναλάβει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η διάδοχός της Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Μάλιστα –σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou- στο σημείο που είχε αναλάβει ο έκπτωτος πλέον εκπρόσωπος της εταιρείας υπάρχουν κακοτεχνίες ειδικά στο τοιχίο αντιστήριξης της οδού Γερανείων, αλλά και πιο πάνω κι άλλες.

Γι αυτό και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, πιάνοντας την αιχμή, ουσιαστικά αποδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων, που όμως όπως είπε, δεν αναστέλλουν το γεγονός ότι 27 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί δεσμεύτηκαν για την πρόοδο του έργου. 

Πρόκειται για ένα έργο που δεν αφορά μόνον τα Ταμπάχανα, καθώς προβλήματα καθυστέρησης εργασιών έχουν αναφυεί και σε άλλα σημεία του, δικαιολογήθηκε. Κι επιπροσθέτως ανέφερε με νόημα, ότι καθυστερήσεις υπάρχουν και σε έργα που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο Δήμος Πατρέων με την συμβολή της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, πλην «δεν βγήκαμε να κοινοποιήσουμε το γεγονός».

Εργολάβος (δεξιά). Δεν φταίω εγώ.
Ωστόσο αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Περικλή Γεραλή, που είναι και κάτοικος Ταμπαχάνων, να ζητήσει από τον Δήμο Πατρέων, του οποίου ο αντιδήμαρχος Κορδάς και ο δημοτικός σύμβουλος Παντ. Βακάλογλου ήσαν παρόντες να μεταφέρουν την πρόταση για αφαίρεση δημοτικών τελών των καταστημάτων της περιοχής για όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες. Ενώ και από το αρμόδιο Υπουργείο να αφαιρέσει τον ΕΝΦΙΑ για το ίδιο διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρέστη στη διαμαρτυρία και ο εργολάβος του έργου των Ταμπαχάνων, ο οποίος επανέλαβε πως από την στιγμή που θα πάρει το οκέι από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων μπορεί σε διάστημα άμεσο να ολοκληρώσει τις εργασίες στον κόμβο.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, από μικροφώνου, είχε εγκαλέσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για την καθυστέρηση, ενώ κάτοικοι καταφέρθηκαν εναντίον του εργολάβου.
Παρούσα η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, λαμβάνοντας τον λόγο υπενθύμισε ότι την ευθύνη του έργου έχει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ότι δεν μπορεί όλοι μας να γίνουμε μικροί αρχαιολόγοι, μικροί εργολήπτες κ.ο.κ.,που θα αξιολογήσουμε την εργασία τους και θα πρέπει άλλους να εγκαλέσουν οι κάτοικοι, αφού κιόλας μπορούν με τον εκπολιτιστικό σύλλογο και την επιτροπή αγώνα «να στραφούμε εκεί που πρέπει». 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou, οι εισηγητές της ΕΝΜ έχουν λάβει υπόψιν τους αναφορές ότι το  τούβλινο εύρημα -που κάποιοι κάτοικοι απεκάλεσαν «σκατιέρα» καθώς περιφέρεται η άποψη ότι αποτελεί αποχετευτικό έργο εποχής δεκαετίας ’60- είναι πολεμικό έργο, υπόνομος αρκετού ύψους, που συνδέεται με καταφύγιο.

Μετά την διάσταση που έχει προκύψει και καθώς εγκαλούνται άπαντες, η διαφορά θα επιλυθεί στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ΚΑΣ, η οποία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου, αλλά ανεβλήθη γισα την επόμενη Πέμπτη.



Χθες πάντως, οι καταστηματάρχες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκφράζοντας την αγωνία τους και τον φόβο τους, ότι οι εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν έγκαιρα με συνέπειες ανυπολόγιστες για τις επιχειρήσεις τους.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: