ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Είναι αδιανόητο η ηγεσία του ΚΚΕ να οχυρώνεται πίσω από μια αδιέξοδη γραμμή ίσων αποστάσεων


Εμφανώς στριμωγμένος ο Δημ. Κουτσούπας, αναλογίζεται το βράδυ των εκλογών το πολιτικό κόστος που θα επιφορτισθεί, μετά την νέα μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ και προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα, με την πολιτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ακολουθήσει επιθετική πολιτική φιλίας, κάτι για το οποίο του έδωσε την ευκαιρία η Ρένα Δούρου που τον επισκέφτηκε στον Περισσό! 
 

Σε δύσκολη  θέση
ο Δ. Κουτσούμπας



Αυτή την ώρα, «που ανοίγουν προϋποθέσεις για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, μας είναι αδιανόητο η ηγεσία του ΚΚΕ να οχυρώνεται πίσω από μια αδιέξοδη γραμμή. Να ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων... Δεν είναι επαναστατική γραμμή αυτό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις τελευταίας επιθέσεις του ΚΚΕ κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν δύο βάρκες, η διαχωριστική γραμμή έχει τραβηχτεί», πράγμα που έχει εφαρμογή στην επικείμενη Προεδρική εκλογή, χωρίς όμως να αποκλείσει και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Να ανοίξει ακόμη περισσότερο το κόμμα στην κοινωνία, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, άνοιγμα που πρέπει να σηματοδοτηθεί τόσο μέσα από την καθημερινή δουλειά όσο και από τα ψηφοδέλτια της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ανταποκρινόμενοι στην ιστορική ευθύνη, ζήτησε από όλους «να ξεπεράσουμε αδυναμίες, μικροπαραγοντισμό και μεγαλοπαραγοντισμό, τις τρικυμίες μέσα στα ποτήρια, τις κρίσεις ταυτότητας για ψύλλου πήδημα».

Αίτημα των καιρών, οι συμμαχίες με κοινωνικές αναφορές, χωρίς ωστόσο «να ξεπλένουμε κανέναν, αλλά και χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε. Χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στην παγίδα της υποτιθέμενης ιδεολογικής καθαρότητας. Αυτό σημαίνει ηγεμονία», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σημαίνει δυνατότητα να συγκροτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα, με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας».

Λογική που πρέπει να χαρακτηρίζει και τον τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων, ζήτησε. Με άλλα λόγια, να είναι «ανοικτά, πολυσυλλεκτικά, ελκυστικά στην κοινωνία, ψηφοδέλτια της μεγάλης νίκης».

Αναφορά που έκλεισε με την επισήμανση, «υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης», που δεν θα είναι καν «το τέλος του δρόμου, θα είναι η αρχή».

Και από αυτήν την αριστερή κυβέρνηση δεν γίνεται να εξαιρεθούν οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, παρατήρησε. Κι αυτό ήταν μία σαφής αναφορά προς το ΚΚΕ που στρουθοκαμιλίζει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπει να τραβά την ανηφόρα στις κορυφές μεταξύ 30 και 35%, κάτι που προκαλεί ίλιγγο σε όσους στηρίζουν την οικονομική επιβίωσή τους στην αυτόνομη παρουσία του κόμματος αυτού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: