ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την εκλογή προεδρείου στην Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας

Φωτογραφία αρχείου. Αριστερά η κυρία Γεροπαναγιώτη και δεξιά ο εξ απορήτων της κύριος Πελετίδης!



Αποποιείται συμμετοχή στην διοίκηση της αυτοδιοικητικής ένωσης, παρόλο που η Ουρανία Μπίρμπα της ΡΑΠ πρότεινε Πελετίδη για Πρόεδρο

Κάποιος κύριος Κώστας Πελετίδης ηγούμενος δύο κυριών και ενός ακόμη κυρίου, που αυτοεπιγράφονται «εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας» εξέδωσαν ανακοίνωση σχετική με την στάση του λευκού που κράτησαν έναντι της εκλογής προέδρου στην ΠΕΔΔΕ.

Σε αυτή την ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:


«Δεν θα συνταχθούμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις γιατί κινούνται στις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και των μνημονίων διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και ακόμη:

«Δεν συμμετείχαμε και δεν κάναμε καμιά συνεργασία, ούτε παζαρέψαμε στη συγκρότηση του προεδρείου της Π.Ε.Δ.».

Εάν το ονοματεπώνυμο Κώστας Πελετίδης, είναι συνώνυμο αυτού του κυρίου Δημάρχου Πατρέων, κάτι που δεν διευκρινίζεται στο τέλος της δήλωσής τους, αλλά συνάγεται ίσως από το γεγονός ότι παρακάμπτεται η αλφαβητική σειρά που διασφαλίζει την επί ίσοις όροις παρουσία, τότε θα παρατηρήσω τα παρακάτω:

Το να ξεκινάμε από τη θέση: Εμείς είμαστε οι άριστοι, οι περιούσιοι που έχουμε δικαίωμα στην διαχείριση των κοινών, ενώ όλοι οι άλλοι είναι απλώς οδοντόκρεμες, εκτός από αντιδιαλεκτική, (Έγκελς) αυτή η θέση μαρτυρά συντηρητικότατη προσέγγιση, που όζει την οσμή του περιούσιου λαού, και καλλιεργεί τις ελιτίστικες διαλυτικές, λικβινταριστικές θέσεις ανάμεσα στο κίνημα.  

Και για να μην μείνουμε στα θεωρητικά, μην ξεχνάμε τι έγινε εντός της συνέλευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δημοτική σύμβουλος Πατρέων της «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» προσκείμενη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ουρανία Μπίρμπα ήταν σαφής όταν πρότεινε για πρόεδρο της ΠΕΔΔΕ τον κύριο Δήμαρχο Πατρέων, ως φορέα της μεγαλύτερης πόλης στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

Φυσικά, εκκινώντας από την θέση της άρνησης, την οποία και ανέγνωσε από το φαξ που παρέλαβε ο κύριος Δήμαρχος, δεν έλαβε καν υπόψιν του την πρόταση της κας Μπίρμπα, που άλλωστε ήταν στο πλαίσιο της γενικότερης πρότασης, για υποστήριξη δημάρχων της Αριστεράς, σε όλη την Ελλάδα, από τις δυνάμεις του  ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αρχικά πρότεινε η ΡΑΠ, με την συλλογική της απόφαση το βράδυ των δημοτικών εκλογών, διά στόματος Κώστα Σπαρτινού, που είχε προαναγγελθεί στην συγκέντρωση των Ζαρουχλεΐκων και που επιστεγάστηκε με την πρόσκληση Τσίπρα από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατ. Γεωργίου της Πάτρας στις 20-5-2014.

«Σας καλώ όλους να στηρίξετε για δήμαρχο τον κομμουνιστή υποψήφιο Κώστα Πελετίδη» είπε εκείνο το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας, χωρίς περιστροφές κι ας είχε σπεύσει, από το μεσημέρι ήδη, της ιδίας ημέρας, με εντολή Περισσού, να αποποιηθεί την στήριξη ο σημερινός Δήμαρχος Πατρέων.

Και κάτι ακόμη:

Είναι αδόκιμο και δεν συνάδει με το αξίωμα του Δημάρχου, των όλων Πατρινών, όπως είπε στο παρελθόν ο κ. Κ. Πελετίδης, το να εμφανίζεται σε παραταξιακή λίστα ονομάτων το όνομά του, από την στιγμή που εξελέγη.

Έτσι δίνει λαβές για χαρακτηρισμούς και διαβολές πως θα κοιτάξει (δεν θέλω να το πιστέψω) τα μέλη της δικής του παράταξης. Και ίσως μέσα από αυτή την παραταξιακή στρατηγική ανοίγονται δίαυλοι για να περάσει η διαλυτική λογική «του δικού μας δήμου, με τον λεβέντη μας τον Δήμαρχο, που δεν θα μας χαλάσει χατήρι».

Με τέτοιες αντιλήψεις, από την στιγμή που οι αυλοκόλακες τις επιβάλουν με την ρομφαία του κομματικού πατριωτισμού, ένα είναι σίγουρο: Ότι το 36% των πολιτών που ψήφισαν Πελετίδη στην β΄ Κυριακή, προερχόμενοι από άλλες παρατάξεις, απομακρύνεται (κοινώς το φτύνετε) και όταν θα έρθει η στιγμή των συγκρούσεων θα είναι μακριά και βρεθεί πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια του σεχταρισμού, ως παρελκόμενου της αντίληψης του περιούσιου λαού, των δικών μας παιδιών.

Με τέτοιο στρατό αγαπητέ κύριε Δήμαρχε δεν φθάνεις, όχι στο δημαρχιακό μέγαρο την επόμενη 5ετία, αλλά ούτε μέχρι την πλατεία Γεωργίου.

Απεξαρτήσου, όσο είναι καιρός ακόμη. Το παράδειγμα Δημαρά που διοίκησε τον Δήμο με συνοδεία αυλοκολάκων είναι χαρακτηριστικό για το που οδηγεί αυτός ο δρόμος!

Και τώρα η δήλωση:


«Εμείς οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσουμε σταθερά και ως μέλη του Δ.Σ. να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε για να πετύχουν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου.

Δεν θα συνταχθούμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις γιατί κινούνται στις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και των μνημονίων διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν σε χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις μαζί με την κατάργηση των κοινωνικών δομών και άλλων υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση της φορομπηξίας στα λαϊκά στρώματα.

Θα βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα αποτελέσουμε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν συμμετείχαμε και δεν κάναμε καμιά συνεργασία, ούτε παζαρέψαμε στη συγκρότηση του προεδρείου της Π.Ε.Δ.

Ψηφίσαμε λευκό στη διαδικασία εκλογής γιατί θέλουμε μαζί με το λαό να παλέψουμε για να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό οι λειτουργικές δαπάνες και η μισθοδοσία των εργαζομένων, να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη και να ελαφρύνουμε τα λαϊκά στρώματα με παράλληλη αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες.

Γιατί θέλουμε μαζί με τους εργαζόμενους να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών χωρίς ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις), αλλά με εργαζόμενους με σταθερή απασχόληση.

Κώστας Πελετίδης
Κατερίνα Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου
Ελένη Μπιρλή
Τίμος Παπανικολάου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: