Τελικώς είχε ένα δίκιο εκείνος ο Γάλλος που αποφάνθηκε ότι η πολιτική είναι -γαλλιστί για λόγους σεμνότητας- grande putain. Ιδιαίτερα για όσους έχουν συνηθίσει να σκοτώνουν τη μάνα τους και εν συνεχεία να ζητούν επιδόματα ως ορφανοί. Διότι κοιτάξτε τι γίνεται τώρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Τρεις παράδες την έχουν κάνει.


Ποιοι, αν έχετε τον Θεό σας; Μήπως οι αριστεριστές, οι αναρχικοί, οι τροτσκιστές, οι συνιστώσες της τρομοκρατίας, η κουρελαρία, οι εξώλης και προώλης εν γένει που βλέπουν μπουρζουά και βγάζουν φλύκταινες;

Όχι βέβαια. Την έκαναν κλοτσοσκούφι όλοι όσοι τη λάτρεψαν, την εξύμνησαν, την ταύτισαν με το Ολυμπιακό πνεύμα, με τον εθελοντισμό, με την ελληνική εφευρετικότητα. Εκείνοι που την είχαν κορώνα στο κεφάλι τους μέσα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Οι εκσυγχρονιστές που την ανέβασαν στον Όλυμπο ως κορυφαίο μάνατζερ της χώρας και στο πόντιουμ ως μαέστρο του έθνους, με τον Ζακ Ρογκ στα κρουστά. Εκείνοι που την πολιορκούσαν για πολιτικές δουλειές, για διαφημίσεις, για εργολαβίες, για γραφεία Τύπου. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!

Όλη αυτή η χορεία των νταβατζήδων, τον τσάτσων, των ελαίω -με άλφα γιώτα, παρακαλώ- κράτους πλουσίων, του υπηρετικού προσωπικού της τρόικας, των παρατρεχάμενων της διαπλοκής, των πολιτικών τρίτης εθνικής που καβάλησαν το έθνος και των παπαγάλων του σχετικού οικοσυστήματος, τώρα δεν τη βρίσκουν του γούστου τους την Αγγελοπούλου. Την ίδια για την οποία προέτασσαν τα στήθη τους -έμφορτα Ολυμπιακών διακρίσεων- υπερασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψή της από την εμπαθή Αριστερά.

Και γιατί; Μα γιατί σε μια συνέντευξή της είπε μια καλή κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον σκυλόβρισε όπως συνηθίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Ε, λοιπόν, ξαφνικά οι κωλοτούμπες του Συστήματος θυμήθηκαν τα πλούτη της. Οι γλείφτες του πλούτου ξίνισαν με τον πλούτο. Τα τσανάκια που εκτελούν εντολές των επενδυτών, των εργολάβων, των τραπεζιτών, της ευτυχούς πλουτοκρατίας, ανακάλυψαν τους πάμπλουτους στο πρόσωπό της. Θαύμα, παιδάκι μ', θαύμα. Γιατί τους πάμπλουτους της λίστας Λαγκάρντ ακόμα τους ψάχνουν.

Έριξαν στη χύτρα και οικογενειακά, και προσωπικά, και Πατριαρχεία. Ό,τι πρόστυχο τους βρίσκεται. Συντρόφισσα Γιάννα - και χαχανίζει ο Άδωνις. Βάλθηκαν να μας κάνουν να τη συμπαθήσουμε την ασυμπάθιστη. Άσε που οι αιλουρίδες είναι έτσι κι αλλιώς πιο συμπαθείς από τις υαινίδες...