ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Γαβρ. Σακελλαρίδης: Χρειαζόμαστε την κοινωνία δίπλα μας, στις μεγάλες μάχες που θα δώσουμε!

Στο προεδρείο της εκδήλωσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (με το μπλε κουστούμι)  ετοιμάζεται για την ομιλία του, που ήταν σύντομη και περιεκτική, παρά το ότι προκαταρκτικά προδιέθεσε το κοινό για παράταση χρόνου της.

Μη μας κουνάνε το δάκτυλο. Το ποτάμι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορμητικό και θα συμπαρασύρει με ορμή όλα τα εμπόδια του συστήματος Σαμαρά


Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει, εξήμισι  εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή στην απόλυτη φτώχεια σύμφωνα με την Έκθεση της Βουλής. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για παράγοντα αστάθειας, αλλά τέτοιος παράγοντας είναι  αυτοί που κυβερνούν και όλα όσα γίνονται, τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, κατά την «Παρουσίαση και Ανάλυση των Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ», στην κατάμεστη κόσμου Αγορά Αργύρη Πάτρας στις 2-10-2014, στο πλαίσιο των ανοικτών πολιτικών εκδηλώσεων που έχει εγκαινιάσει εδώ και μέρες στις πόλεις της χώρας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Καταλύτης των εξελίξεων που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη δύναμη και τον καθιστούν, κατά κοινή συνείδηση, ως επόμενη κυβέρνηση είναι η παρουσία του πολιτικού και κοινωνικού προγράμματός του στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, τόνισε ο ομιλητής.

Πρόγραμμα ρεαλιστικό και αναγκαίο καθώς η ανεργία έχει φθάσει στο 27% και οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό, όπως τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας ’50, ’60. 

Μας βάζουν εμπόδια για να διατηρηθούν στην κυβέρνηση και μας κουνάνε το δάκτυλο, είπε και τόνισε με έμφαση:

-Μη μας κουνάνε το δάκτυλο. Το ποτάμι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορμητικό και θα συμπαρασύρει με ορμή όλα τα εμπόδια. Και τελικά θα βρει το δρόμο του, όσα εμπόδια και αν βάζει το σύστημα Σαμαρά!

Τρεις άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης  για την ανάγκη των αλλαγών που δεν μπορεί και δεν θέλει η συγκυβέρνηση και αναφέρθηκε στους τρεις άξονες του προγράμματος του κόμματος, με πρώτον το Δημόσιο χρέος.
Εδώ τόνισε πρέπει να ακολουθηθούν τρία μέτρα, που διακηρύχθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, αλλά δεν εδόθη  μεγάλη προσοχή από τα ΜΜΕ.

Μίλησε για:

1ον Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με σκοπό την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, στο 80%.
2ον Πάγωμα των χρεών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί ανάσα και αναπτυχθεί η Οικονομία.
3ον Το υπόλοιπο χρέος που δεν θα παραγραφεί, να πληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης και με αλγόριθμο, που θα ορίζει το ποσοστό της ανάπτυξης από το οποίο και πάνω θα πληρώνει η χώρα.

Αυτά είπε, από μόνα τους δεν φθάνουν, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη μέσα και από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κι αφού εξαιρεθεί το ελληνικό πρόγραμμα επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τους περιορισμούς, που επιβάλλει η ΕΕ.

Αναφερόμενος στους άξονες ανάπτυξης, όπως τους οριοθετεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την ανάγκη στον πρώτο άξονα για:

1ον Ανακούφιση της κοινωνίας από τα συμπτώματα της κρίσης.
2ον Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
3ον Μέτρα για την απασχόληση.

Και στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως είναι σημαντικό να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας που πλήττονται ιδιαίτερα.

Και ως τέτοια μέτρα, που μπορεί να ακούγονται ότι χαϊδεύουν αυτιά, αλλά είναι αναγκαία παρέθεσε τα παρακάτω:

1ον Εξασφάλιση δωρεάν ρεύματος για 300 χιλ. φτωχοποιημένους. Είναι πρόταση είπε, κοστολογημένη και υπενθύμισε ότι σήμερα επιδοτούνται επιχειρήσεις ενέργειας, χωρίς να προσφέρουν έργο και απλώς και μόνον για να υπάρχουν, σπαταλώντας η κυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ για να εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες των.
Από μας είπε, θα μπει τέλος σε αυτή τη σπατάλη!

Συνεργασία με την Εκκλησιά και τους Οργανισμούς

2ον Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η συνεργασία με την Εκκλησία, τους Οργανισμούς και τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτών, προκειμένου να προωθήσουμε προγράμματα διατροφής των φτωχών συμπολιτών μας.

3ον Θέση μας είναι η δωρεάν μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς των ανέργων και όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχιας. 

4ον Τα ανεξόφλητα χρέη προς το Δημόσιο, τα Ταμεία και Υπηρεσίες του κράτους φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ. Στο σχέδιο νόμου που καταθέσαμε στην Βουλή μιλούμε για 20% του χρέους προς εξόφληση.

5ον Είναι αναγκαία η επαναφορά του κατώτατου μισθού, που μειώθηκε από 751 σε 580 ευρώ και στο 35% για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Αυτό θα λάβει τέλος είπε, για να μπορεί να προστατευτεί και νομικά ο εργαζόμενος. Σκοπός μας είναι να αυξηθεί η κατανάλωση, γι αυτό θα επιβάλλουμε την επαναφορά και την επιβολή του κατώτατου μισθού.

Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά δεν αρκούν μόνον αυτά, είπε και συνέχισε στον δεύτερο άξονα των μέτρων, λέγοντας:

7ον Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από εμάς, να ξεπουλά η κυβέρνηση Σαμαρά τον Δημόσιο Τομέα στους ιδιώτες και αυτό να το βαφτίζει επένδυση. Και αναφέρθηκε ειδικά στο ξεπούλημα της «Δωδώνης» σε ρωσικό όμιλο, που δεν ενδιαφέρεται καν για δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς την χρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς, όπως και στο χάρισμα του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη.

8ον Μίλησε για τράπεζα Ειδικού Σκοπού, προορισμένη να μεταγγίζει κεφάλαια κίνησης στους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έχουν ανάγκη από ρευστό δανικό χρήμα.
Μίλησε ακόμη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για το Φορολογικό κάνοντας αναφορά στον Στουρνάρα, που το 2013 είχε πει ότι «δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα» και συμφώνησε μαζί του αλλά διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν αφορά τους φτωχούς, αλλά τους πλουσίους και όσους πλουτίζουν ακόμα από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. 

Και τόνισε:
9ον Είμαστε υπέρ ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, αναγκαίου για την ανάπτυξη της χώρας και την επιβολή του Δικαίου.

Γι αυτό είπε πως θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε:

Α) Δημιουργία Περιουσιολογίου, όπως το διακήρυξε η τριμερής συγκυβέρνηση το 2012, αλλά δεν το τήρησε. Με αυτό θα ξέρουμε όλοι το τι κατέχει ο καθένας στην Ελλάδα και τι στο εξωτερικό.

Β) Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12 χιλ. ευρώ. Και η κυβέρνηση είπε μιλά για μείωση του Φορολογικού Συντελεστή, αλλά για τα ανώτατα κλιμάκια. Ποτέ για τα κατώτατα, που περιλαμβάνεται η πλειοψηφία των φορολογουμένων.

Γ) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με τον Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, που έτσι διασφαλίζει να μην πληρώνουν τα βάρη οι έχοντες μια κατοικία, για την οποία είπε πως θα απαλλάσσεται.

Τέλος αναφέρθηκε στην πάταξη της φοροδιαφυγής και ειδικά στο πετρέλαιο  με:
Δ)  Επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για να πάει η τιμή στο 0,90 από 1.30 που φθάνει σήμερα. Και είπε ότι εξήγγειλε η κυβέρνηση μικρή μείωση, αλλά αυτή δεν επαρκεί.

Ο τρίτος βασικός άξονας του προγράμματος

Αναφερόμενος στον τρίτο βασικό άξονα των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε αναγκαία:

Την ανάκτηση της εργασία, αφού η ανεργία πλήττει κατά 27% και στους νέους κατά 65%. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να την μειώσει η κυβέρνηση. Είναι στόχος της τόνισε, για να φθάσουν οι μισθοί σε μεγάλα επίπεδα μείωσης, στο όνομα της ανάπτυξης! Ήρθε όμως ακόμη και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εργασίας και τους διαμήνυσε πως είναι αντίθετος σε αυτού του είδους την πολιτική που εφαρμόζουν. Γι αυτό ο Γ. Σακελλαρίδης εκλαϊκεύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι αναγκαία μέτρα τα παρακάτω:

-300 χιλ. θέσεις εργασίας κατ’ έτος. Και υπενθύμισε πως δεν πρόκειται για χάιδεμα αυτιών, όπως μας κατηγορεί η ΝΔ, που ξεχνάει ότι Αντ. Σαμαράς είχε μιλήσει για 700 χιλ. θέσεις.

-Επαναφορά των ΣΣΕ για προστασία των εργαζομένων με παράλληλη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. 

Και απαντώντας στο δόγμα της Δεξιάς για επιβολή μέτρων κατά των εργαζομένων, απολύσεις κλπ, προκειμένου να προσελκυθούν επενδύσεις και να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις, είπε πως υπάρχει και ο δρόμος της ποιοτικής παραγωγής προϊόντων, η οποία θα ενισχυθεί από την επιστροφή του επιστημονικού προσωπικού ειδικά των νέων που φεύγουν στο εξωτερικό λόγω ανεργίας.

Αλλά όλα αυτά τα χρειαστούν συγκρούσεις για να επιβληθούν από την κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον οραματίζεται ο χώρος αυτός, τόνισε. 

Και κατέληξε:

Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χρειαζόμαστε την κοινωνία δίπλα μας, στις μεγάλες μάχες που θα δώσουμε!

Την ομιλία Σακελλαρίδη παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα. Μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας και βουλευτής Αχαΐας Β. Χατζηλάμπρου, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Κ. Σπαρτινός και πολλοί άλλοι.












Δεν υπάρχουν σχόλια: